74:72 Keptas sūris

Kalorijos, kalorijos.. Tai mano antras vardas. Šiandien kepiau sūrį. Rodos, iš čekų atėjo šitas išmislas.

Pasipjausčiau sūrio storomis riekėmis. Naudojau Olandišką puskietį, 48 proc. riebumo.

Išplakiau su prieskoniais porą kiaušinių. Naudoti prieskoniai: druska, bazilikai, kalendra, svogūnų milteliai, kmynai, muskatai, raudonėliai.

Pasiruošiau džiūvėsėlių. Lėkštutę ir dar visą stiklainį už kadro. Pagarsinau televizorių kambaryje.

Sūrį išmaudžiau kiaušinyje.

Apvoliojau džiūvėsėliuose.

Dar kartą į kiaušinį.

Ir dar kartą į džiūvėsėlius. Aplipdžiau taip, kad nebūtų įmanoma pažinti.

Po šios procedūros kartojimo penkiems sūrio gabalėliams, teko pasidaryti papildomą vieno kiaušinio apimties maudyklą likusiems trims.

Sūris paruoštas kepimui.

Aliejaus naudojau daug. Dėjau sūrį į jau įkaitintą.

Tada nuėjau trumpam pažiūrėti varžybų. Grįžus sūris jau buvo išbėgiojęs iš džiūvėsėlių. Pati kalta – reikėjo televizorių į virtuvę atsinešti.

Taigi sūris iškepė. Išvaizda tikrai nėra stiprioji jo pusė. Nors skonis irgi nebuvo itin stiprus. Manau, dar verta paeksperimentuoti su prieskoniais ir paties sūrio parinkimu. Gal net volioti pirmiau miltuose, o paskui džiūvėsėliuose.

Situacija buvo taisoma padažu “majonezas + pomidorų padažas”. Kai rėkiate ir mojuojate rankomis po Songailos dvitaškio, likus 0:44 sec iki 4 kėlinio pabaigos, būkite tikri, kad nešvarią šakutę palikote lėkštėje.

Apsivalgiau, kaip turi būt. Bliamba, bet tai mes vėl krepšinio šalis!

Posted in

7 responses to “74:72 Keptas sūris”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Sveikas/'>Sveikas</a>

    Panašų patiekalą ir aš konstruoju, tik sūrį pjaustau ploniau ir kepu karštame aliejuje greitai.

    Geras padažas gali pataisyti ir ne tokias klaidas…

    Nenoriu pranašiškai kranksėti, bet toks valgymas prieš miegą… dar prisiminus bulvių apkepėlę su vištiena…Va čia prasideda siaubiakai…

    Gerai, gerai, tyliu jau, tyliu…

    Redagavo Sveikas 2007-09-15 11:09

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Aš pjaustau sūrį pagaliukais, o volioju keletą kartų (kiaušiniai, džiūvesėliai, vėl kiaušiniai ir džiūvesėliai) ir niekas neišbėga. Labai skanu taip Piknik sūrio lazdelės kepti

  3. Dovilė

    Kepti trumpai aš irgi norėjau, bet nuėjau "užmesti akį" į Lietuvos – Kroatijos varžybas.. Nepadėjo ir dvigumas voliojimas kiaušiny bei džiūvėsėliuose.

    Persivalgiau tai tikrai nelabai sveikai. Beveik gailiuosi.

    Rodos, Picnickus boulingas prie darbo kepa. Neblogas dalykas. Daug kas yra neblogai, kai riekis protingas.

    Ateity pjaustysiu mažesniais gabaliukais jau vien dėl to, kad valgyti smagiau būtų.

  4. Maturegirl

    Pjaustytą sūrį kokį pusvalandį-valandą reikia palaikyti šaldiklyje – tuomet sūris tikrai neišbėgs.

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/globus/'>globus</a>

    as toki ir "brokuota" suwalgyciau :D

  6. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/amonas/'>amonas</a>

    Nerealiai mėgstu fermentinio sūrio patiekalus, ir šiaip viską, ant ko yra sūrio :P

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Verslininke/'>Verslininke</a>

    berods taip vadinasi majonezinis padazhas, kuri chekai pila ant to surio. Ash ji pati gaminuosi namie- easy- sutarkuoji smulkiai i majoneza marinuotu agurku ir shviezhiu svogunu (antrojo priedo ash netoleruoju del to apsipatenkinu tik agurku priedu). ar galima ivairiu prieskoniu priberti.. Bet ash irgi nelabai beriu, man uzhtenka to marinuotu agurku prieskonio.

Leave a Reply