Acto kaitinimas keptuvėje

Susiradau namuose tokį receptuką keptuvės atnaujinimo. Nebepamenu, nuo ko jis nukirptas, bet įtariu, kad nuo kokios nors keptuvės pakuotės. Skamba jis taip:

Po ilgo naudojimo, išblukus vidiniam keptuvės paviršiui, jį galima atnaujinti. Į keptuvę įpilkite 200 ml vandens ir šaukštą acto, kaitinkite apie 5 min. Po to keptuvę paruoškite taip, kaip ir prieš naudodami pirmą kartą.

Kadangi viena mano keptuvė kokia tai problematiška, buvo išbandytas ir šitas jos gaivinimo metodas.

Keptuvė

Kas tai ten bišk paburbuliavo. Stebuklas joks neįvyko. Blogiau nepasidarė, bet testui iškeptos bulvės buvo pritrauktos visai neblogai. Gal kaitinti ilgiau reikėjo ar dar ką kitaip daryti. Gal turite išganingų patarimų? Galvoju kartoti druskos procedūrą. Arba atsigaus, arba nurašysiu.

Posted in

13 responses to “Acto kaitinimas keptuvėje”

  1. Svecias

    Mes su actu virduli kaitinam, kad rudziu nebutu. Labai gerai atkimba visos rudys :)

  2. Dovilė

    Spėju, ne rūdis, o kalkes virdulyje nukaitinate ;)
    O nuima taip pat efektyviai kaip ir citrinos rūgštis ar specialios priemonės?

  3. Svecias

    oi kalkes… jei gilintis, tai net negalima siu kalcio karbonato nuosedu vadinti kalkemis, nes kalkes yra visai kas kita, na bet cia smulkmenos :) jo efektyviai nuima :) tik reikia tikrai langus atsidaryti, nes ikaitinta acto rugstis skeildzia ne is maloniausiu kvapu, bet efektas geras :)

  4. Dautartė

    Dovile, na nežinau… Pirmą kartą girdžiu, kad kas nors gaivintų tefloninę keptuvę (juk ji teflonine? ar ne?) Tokie būdai – druska, aliejus, actas – tai spižinėms keptuvėms, nes jos tikrai yra ilgaamžės ir jas verta gaivinti (pvz. mama turi vieną keptuvę, kuriai jau daugiau nei 30 metų – nesu mačiusi geresnės). Teflonui juk nei šilta, nei šalta nuo tokių būdų, o net blogiau bus, jei druska nubrozdins paviršių. Logiškai mąstant, tefloninę keptuvę galima atgaivinti tik naujų teflono sluoksnių. Apžiūrėk gerai keptuvę, jei teflonas jau nusitrynė/skilinėja/ar kitaip pažeistas, tai išmesk – kažkur skaičiau (ar per tv sakė), kad teflonas yra nuodingas, jei patenka į maistą.

  5. Svečia

    nu jo su teflonu tai aš irgi neeksperimentuočiau. Va “špižinėms” keptuvėms kaip tik ir yra ta instrukcija, kaitint su druska, arba ištrint riebalais ir kaitint kad riebalai rūkt pradėtų, neplaut su indų plovikliais. paskutinis kažkoks gandas kad teflonas ir nevaisingumas tiesiogiai susiję :) tai gal jau nekvėpuok tuo actu :)

  6. ALBA

    Abejoju, ar actas išgelbės tefloninę keptuvę. Tikrai ne kartą skaičiau, kad patekęs į organizmą teflonas labai pavojingas. O juk Jūsų keptuvės danga, spėju, pagedusi?

  7. Apyt

    teflonines keptuves irgi negerai su plovikliu plaut, aš savo su plovikliu plaunu nebent labai retai, kai kempinėlė papuola su plovikliu, o kambariokė visada su plovikliu plauna, ir mano daug geriau kepa.

  8. Apyt

    ir labai retai kada prikimba bulvės, net sudegusios.

  9. Apyt

    dar pamiršau pasakyt, kad mama turi špižinę keeptuvę, tai jinai tikrai labai gera :) atsiprašau už floodą.

  10. Blogorama #539 : nežinau.lt

    […] actas keptuvių negydo, HDR efektui gali pakakti ir vienos nuotraukos, nenutraukiamų sutarčių nebūna, Skype yra blogis […]

  11. Dovilė

    Man jau tas keptuvių gaivinimas primena horoskopų skaitymą.

  12. Ric

    Sveiki, gerb. autore, kodėl Jūsų RSS padarytas taip, kad jei perskaitai visus, vistiek perkrovus rodo kad vienas neskaitytas. Ar tokiu budu keliate savo reitingą?

    1. Dovilė

      Aha, visuomet taip keliu savo reitingą. Bet tik pirmą kartą buvau pagauta.
      Gerb, skaitytojau, pabandykite komandą “mark all as read” arba jos atitikmenį jūsų naudojamai RSS skaityklei.

Leave a Reply