Airiškas pub’as Dubliner

Vakar paviršutiniškai patikrintas vienintelis man žinomas Vilniuje airiškas pub’as Dubliner.

Ryšium su Saint Patricks day, šeštadienį pub’as buvo pilnas girtų airių žaliomis kepurėmis, dobiliukais – antenomis ir pan.. Jie ten šventė šv. Patriko dieną, šventė bernvakarius, šiaip šventė. Daug dainavo ir dar daugiau gėrė. Sužinojau, kad save gerbiantis airis Dublin taria ne , kaip mus mokykloje mokė, o .

Apie maistą neturiu ką papasakoti, nes suvartojome tik keptos duonos rinkinį.

Alus. Juodas Guinness man visai nepatiko. Puta kaip grietinėlė. Tirštas. Kai atnešė sąskaitą, sužinojome, kad tai buvo dar ir brangiausias jų turimas alus – 9 Lt/0,5 L :) Anyway, buvo pereita prie labiau įprasto mano gomuriui – Švyturio (kaina 6 Lt/0,5 L).

Reikės dar ten kada apsilankyti dienos metu. Ir kokio maisto paragauti.

Posted in

3 responses to “Airiškas pub’as Dubliner”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/redvel/'>redvel</a>

    O man labai patiko Guinness. Ir užkanda prie alaus iš visokių įdomių dalykėlių – turbūt originaliausiais daiktas prie alaus mieste.

    Tradiciniai airių patiekalai man kažkodėl neša į LT :)

    Apie airius iš viso nekalbu :) Labai super liaudis.

    Jie, beje, visada tokie, ne tik per Saint Patrick :)

    Redagavo redvel 2007-03-18 17:34

  2. Albertas A

    Paradoksalu tai, kad Guinnessas su visu savo tirštumu ir sodriu skoniu yra mažiau stiprus už Švyturio Ekstrą — 4.5% prieš 5.2%. Gaila, kad Lietuvoj sunku rasti daugiau pilstomų airių ir britų alaus rūšių.

  3. Dovilė

    Jei gerai pamenu, Tiffany pub'as (veikęs dabartinio Double Coffee Pilies g. patalpose; anksčiau – Gero Viskio Baras) siūlė 100 rūšių alaus iš viso pasaulio. Konkrečiai apie airių ar britų gamybos negaliu dabar nieko pasakyti. Jie dar turėjo tokį smagų stalą, ant kurio buvo visas alaus kranas kaip bare, ir galima buvo patiems piltis kiek nori. Vakaro pabaigoje buvo atsiskaitoma pagal specialų skaitliuką. Tiesa, tą kraną galima buvo pajungti tik vienai alaus rūšiai, bet vis tiek pramoga ;)

Leave a Reply