Labai OK dalykas prie alaus ar televizoriaus. Receptas paimtas, tik ne tiksliai išlaikytas, iš naujos Oliverio knygos. Tai skliaustuose surašysiu, kaip gaminti siūlo Oliveris, kai tai skiriasi nuo mano varianto.
Sunaudota:
- žalių tigrinių krevečių 11 vnt (16 vnt),
- citrina 1 vnt (1-2 vnt),
- 2 žali pipirai (raudoni pipirai, 2-3 vnt),
- nedidelis imbiero gabaliukas (nykščio dydžio),
- 2 skiltelės česnako,
- kuokštas plokščialapių petražolių,
- extra virgin alyvuogių aliejus,
- ciabatta, 3 riekės (4 riekės),
- druska (jūros),
- pipirai (šviežiai malti).
Smulkiai supjausčiau nuluptą imbierą. Kitą kartą jo dėsiu kiek mažiau. Išvaliau sėklas iš pipirų ir supjausčiau juos plonais puslankiais. Česnaką – plonais griežinėliais. Petražolių lapus – stambiai supjausčiau, kotus – velniop.
Keptuvėje įkaitinau šlakelį alyvuogių aliejaus (4 šaukštai), suverčiau imbierą, česnaką, pipirus ir krevetes. 3 minutės kepimo.
Tuo tarpu duonos riekes sumaitinau skrudintuvui.
Sumažinau ugnį. Išspaudžiau citrinos sultis, subėriau petražoles ir dar truputį aliejaus. Išmaišiau. Visai nuėmiau nuo ugnies. (Galima papildomai citrinos sulčių, jei trūksta.) Truputis druskos ir pipirų. Išmaišiau.
Krevetės su visu žolių marmalu ir skysčiu iš keptuvės verčiamos ant skrudintų duonos riekių. Visas tas šalia krevečių esantis reikalas irgi yra skanus ir sėkmingai suvartojamas su duona.
Man gal tik kiek per rūgščios gavosi. Tai kitąkart truputį kitaip gaminsiu – gal mažiau citrinos, mažiau imbiero, daugiau aliejaus. Gal netgi pipirų raudonų nusipirkti pavyks.
o kokioj temperaturoje kepei ?
Tikrai nežinau. Keptuvė temperatūros nerodė.
Gražios nuotraukos. Ypač priešpaskutinė :)
pas Tave elektrine ar dujine virykle ?
kur krevetes pirkai ?
to Me:
Dujinė. Krevetės iš IKI.
Ar svarbu, kokios spalvos yra keptuvė? ;)
to POP:
Patinka garai, nuo kurių užrasoja objektyvas, ar nuotraukos kompozicija? :))
norėtųsi sužinot kaip Oliveris siūlo viską gaminti. ne jo stilius viską iškart suverst į keptuvę. ir čiabatą, spėju, ne skrudintuve kepino :)))
ai, ir dar ant visko turbūt siūlo užpilt daug aliejaus :D
p.s. ir sėklyčių jis neišiminėja :>
Su reikalu akivaizdžiai nesusipažinusio asmens išvadinta melage aš galėčiau įsižeisti. Gal netgi taip supykti, kad ištrinčiau komentarą. Bet, kadangi turiu galimybę pasielgti dar grubiau, taip ir padarysiu – pasiskaityk šitą receptą pati.
O Oliverio gaminimo stiliaus pažinimui pasižiūrėk bent keletą jo laidų.
Paspaudus nuotrauką, ji atsidaro didesnė.
O tie pipirai žali (arba raudoni), jie aštrūs ar ne?
Tiesą sakant, pati turėjau tokių dvejonių perskaičiusi receptą knygoje, bet paskui nusprendžiau, kad 1) tie, kur neaštrūs, dažniausiai vadinami paprikomis arba saldžiaisiais pipirais, 2) prie krevečių dažnai naudojama kas nors aštraus, ir likau prie nuomonės, kad tai turi būti aštrūs pipirai. Taip, mano naudoti, žali yra aštrūs.
Oh man, Dovile, ką su manimi darai… dabar seilės tyšta :D
vaje, kokie mes įžeidūs :)))
tiesiog buvo įdomu pasitikrinti, ar pati keitei kažkiek visą gaminimo procesą ir kartu susižinot kaip jo receptai surašomi knygose (nes nė vienos neskaičiau), kad palyginčiau su tuo, ką matau per tv (o mačiau, beje, tikrai nemažai).
tikriausiai turiu pagrindą įsižeisti, bet tik skaniai nusijuoksiu :)))
Nors kreveciu nemegstu, skaniai atrodo :)
Seklytes Oliveris kaip tik visalaik siulo isimti ir labai graziai tai padaro :)
O del aliejaus tai rimtas bajeris, man visad keista, kad pagamines ir taip nuostabiai atrodanti patiekala dar ant jo aliejaus gerai uzvaro :)))
Mmmmmmmm, net seilė varva :D . Reiks kada nors ir man tokius stebuklus išbandyti :)
idomu, ar mazesnes, rozines, krevetes tiktu siam patiekalui?
aciu
Nebandžiau su tom mažom. Truputį kitas skonis turėtų būti. O ar skanu – sužinosi, jei pabandysi.
Siaip jau pipiru seklytes yra labai astrios, ir Oliveris jas siulo isimti jei vengi astrumo.Beje, neziurint savo pomegio astriems patiekalams (kaip bent pats sako) daugumoj receptu (rodomu), seklytes isima :)