Alaus bokštas Pub’e prie universiteto

Taigis taigis, vakar Euroviziją stebėjome Pub’e prie universiteto. šiame pub’e tvyro kažkokia savita atmosfera. Ir ji visuomet tokia. Nežinau, kaip tiksliau apibūdinti, bet ji tokia teisinga.

Kadangi man vis pasitaiko pradėti vakarą alkanai, patikrinau, kas per dalykas yra “šepardo” apkepas (pavadinimą, kad nepamirščiau, net užsirašiau mobiliame telefone). Pasirodo, tas magiško pavadinimo gaminys yra elementarus kūgelis su faršo sluoksniu.

Radus vėsoką jo šoną, kilo mintis, kad šildė mikrobangėje ir tai atliko blogai. Radus tą apkepą ir naktiniame meniu, mintis apie šildymą mikrobangėje sustiprėjo. O dabar galvoju, kad karšta lėkštė patvirtina tą pačią mintį.

Ir taip sureikšminau šį faktą, kad net krito Pub’o įvaizdis mano akyse. Bet juk nėra nieko baisaus mikrobangėje šildytas maistas. Ane? Juolab, kad ir vieta ne ta, kur valandą laukčiau kepamo kūgelio. Gal išpindėjau Išrankiojo po brangius restoranus vežiojama.

Dažna alaus vartojimo įstaiga turi kokių nors su tuo susijusių navarotų. Pub’o įrenginį matote nuotraukoje. Vadinamas alaus bokštu. šis aparatas mane vakar ir pražudė. Gal tiksliau būtų pasakyti ne šis, o jo kartojimas.

Alaus bokštas imamas, kai atsibosta kvietinėti padavėją kaskart, pasibaigus bokalui. Padavėja pastato šitą gerą ant stalo ir piliesi pats.

Kiek kainuoja neatsimenu, o jo litražas sukėlė šiek tiek klausimų. Lyg ir sakė, kad tūris – 3 L. Bet ant paties bokšto šono radome kokią tai keistą gradaciją. Viena spalva sudėti brūkšniukai iki 3 L, o kita – iki 2 L. Matavome bokalų aukščiu. Gaunasi 2 L. Pylėmės į bokalus – gavosi 3 L. Taip ir nesupratau.

Posted in

7 responses to “Alaus bokštas Pub’e prie universiteto”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/scorps/'>scorps</a>

    taip, ten eina 3l.

    mes vienakart vos savam kampe ant tokio nepasirasem, ale barmenas durnas pasitaike ir atsisake i boksta pilti baltijos, o ne svyturio ekstra. nu ir srew him, gerem po viena bokala =)

    p.s. jei lekste karsta, o patiekalas nelabai, vadinas ju mikrushkei atejo galas. nors tuo gali pasidziaugt :)

    Redagavo scorps 2007-05-13 19:01

  2. Dovilė

    Aha. Kitąkart gausiu tą kūgelį dar ir su šalta lėkšte. Dabar bent nuo jos pašilo.

    Įtariu, jog Švyturys neleidžia kitų gamintojų alaus pilti į jų bokštus. Be to neįforminto kaip prekyboje esančio Baltijos bokšto neitų tvarkingai įtraukti į apskaitą.

    Na, bet sugalvoti po kokį ypatingą didelio kiekio pateikimo būdą galėtų ir bet kurio pavadinimo alui. Galiausiai, juk yra klasikinis alaus matavimo vienetas – metras.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/velijura/'>velijura</a>

    tei va va, tokiais "metrais" kaune kiek žinau prekiauja avilys, visai gera vieta kultūringai prisilakti.

    o tas šeperdo pyragas, tai skanesnio nesu valgiusi kaip tik jazz'e. piemenų pyragas žodžiu. niamn.

  4. Dovilė

    Įtariu, čia apie šitą http://www.avilys.lt/ ? Vienas toks yra ir Vilniuje. Dar nesu buvusi, bet ką tik kilo noras apsilankyti ;)

    Asmeniškai man alus metrais labiausiai primena Bix'us Vilniuje http://www.bix.lt/. Gal dėl to, kad ten paėmiau pirmuosius savo metrus ;)

    Buvusiame Tiffany Pub'e (buvęs Gero viskio baras) buvo ir visas alaus stalas. Ant jo stovėjo kranas, panašus į bare esantį, kuriuo patys ir pilstėmės. Vakaro pabaigoje alaus kiekį suskaičiuodavo pagal prijungtą skaitliuką.

  5. Anonymous

    http://www.videojug.com/film/how-to-make-shepherds-pie

    Šiaip, kugelis mano kuklia nuomone yra kepamas iš žalių bulvių. O Shepherd'o pyrage yra virtų bulvių košė+mėsa ir viskas orkaitėje pakaitinta…

    Pizza Jazz skaniausias kavinėse ragautas…

  6. Anonymous

    o gal butu galima gauti daugiau to "metro" nuotrauku? noriu toki pasidaryti.. reikia tik ispresti kranelio klausima :)

  7. Dovilė

    Nelabai kokia situacija su daugiau nuotraukų.
    O ir norint pasigaminti tokį, geriausia būtų pradžioje apžiūrėti gyvai.

Leave a Reply