Andalūzijos sklindžiai

Apsipirkinėdama RIMI, visuomet paimu ir jų nemokamai duodamus receptus. Vienas mano mėgstamiausių – andalūzijos sklindžiai. Tik aš juos vadinu kiek paprasčiau – pyragaičiais su faršu. Tai, tiesa, nedaug pasakantis pavadinimas, bet apie kokius nors andalūzijos sklindžius lietuviškame interente irgi nieko neradau. Įtariu, Rimi patys juos taip pavadinio. Gamindama, minimaliai, bet vis tik nukrypstu nuo recepto.

Taigi imame 150 g maltos jautienos, supjaustome vieną svogūną, ir 10 žalių alyvuogių, įdarytų raudonosiomis paprikomis.

Faršą ir svogūnus verčiame į keptuvę. Įdedame daug prieskonių. Aš naudoju juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, čili pipirus, uoginę papriką, raudonąją papriką, mairūną, baziliką, muskatus, kalendrą, druską – standartinis rinkinys. Truputį apkepus, įpilu pomidorų padažo. Aštrus puikiai tinka. Galiausiai sudedamos pjaustytos alyvuogės.

Jamam 500 g šaldytos tešlos pakuotę. Naudoju bemielę, sluoksniuotą. Tiesa, nepamirškite ją ištraukti iš šaldiklio kokį pusdienį prieš gaminant. Ją iškočioju. Esant reikalui (jei tešla truputį limpa, bet dažniausiai taip nebūna), pabarstau stalą miltais. Virtuvės grindis miltais pabarstau ir be reikalo.

Iškočiotoje tešloje išspaudžiami apskritimai. Tam geriausiai tinka specialus instrumentėlis, kuriam dabar niekaip nesugalvoju pavadinimo. Na, tas, mėlymas, iš nuotraukos.. Jei tokio neturite, galite spausti apskritimus plačia stikline. Ar net pjaustyti stačiakampiais. O pyragaičių kraštus lipdyti rankutėmis ar šakute. Sunkus darbas ir prastas rezultatas. Įsigykite tokį instrumentėlį.

Pyragėliai įdaromi anksčiau paruošta mėsos mase. Prieš juos užspaudžiant, verta kraštelį patepti išplaktu kiaušiniu su druska. Sudėkite pyragėlius į sviestu/margarinu išteptą skardą. Tuo pačiu kiaušinio plakiniu aptepkite pyragėlius ir iš viršaus. Pabarstykite juos sezamo sėklomis arba kmynais.

Kepame 15-20 minučių karštoje orkaitėje. Pagal receptą – 220 C, pagal mane – vidutinio aukščio ugnyje. Pyragėliai skanūs ir karšti, ir atvėsę.

Posted in

2 responses to “Andalūzijos sklindžiai”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Aš ir pagal šį receptą esu darius, tikrai labai skanu, tik kad neturiu to mėlynojo įrankio, tai dažnai tingiu terliotis :)

  2. Pyragėliai su voveraitėmis « pragaro virtuvė

    […] panašiai kaip ir Andalūzijos sklindžiai. Tik įdaras kitas. Tiesa, be jo nedaug ir lieka – šaldyta […]

Leave a Reply