Apkepėlė bulvės vištiena pievagrybiai

Man kūrybinis tikas. O jums – dar viena apkepėlė. Bent jau skani.

Užstatome virti bulves. Keletą.

Tuo tarpu supjaustome rieškutes pievagrybių. Ar rieškučių? Jei vienas? Nežinau kaip taisyklingai. Ar bent taisyklingiau.

Supjaustome vieną svogūną.

Ir vištienos file supjaustome.

Galėjote greičiau pjaustyti – bulvės būtų nepervirusios.

Sutarkuojame sūrį. Fermentinis primityvusis bus labai OK. Šiukštu kalbos nenaudokite sūrio pakaitalo “Ponaičių pusrytinis” (ar pusrytinė užkanda ar dar kažkaip panašiai; Vilkyškių pieninė). Pigus kaip velnias, bet neskanus nesvietiškai, nors ir ponaičių, ir nesilydo visiškai, nors ir 62 proc. riebumo.

Svogūnus ir pievagrybius apkepame. Įdedame prieskonių. Man patiko mišinys Forest Blend.

Vištieną apkepame. Prieskoniai – Provanso žolės ir druska.

Įpilame grietinėlės.

Uždengiame, patroškiname.

Susipjaustome griežinėliais virtas bulves. Nepervirusios taip netrupa.

Dedame jas vienu sluoksniu į apkepėlės indą. Pabarstome prieskonių mišiniu bulvėms.

Dedame vištieną.

Ant jos – apkepti pievagrybiai su svogūnais.

Truputis sūrio.

Dar kartą bulvės su atitinkamais prieskoniais.

Užbaigiame sūriu ir likučiu grietinėlės.

Uždengtą apkepėlę – į orkaitę. Maždaug 10-čiai minučių.

Nuotraukose matomų produktų užteko dviem apkepėlėm. Indas ne pats didžiausias. Vieną beveik pavyko susitalpinti vakare. Antrą turėjau naglumo nusinešti į darbą ir pasišildyti pietums. O jei būčiau žinojusi kaip ofiso mikrobangėje nustatyti šildymą kelioms minutėms, man gal net nebūtų reikėję dešimt kartų spausti mygtuko quick start.

Virtuvėlėje atrodėme gana smagiai. Aš, Linas, Gyvenimo redaktorius ir trys kėdės užėmėme maždaug visą plotą, likusį nuo spintelių, šaldytuvo ir kriauklės. Pasijutome kaip kemperyje – nepatogiai, bet linksmai. Ypač, kai prireikdavo pasiekti kriauklę ar kavos aparatą.

Išpešiau iš Lino dar “ką nors gražaus apie apkepėlę” pacitavimui: “Neskaitant pirmos cigarės, tai buvo pats įstabiausias potyris mano gyvenime”.

Posted in

11 responses to “Apkepėlė bulvės vištiena pievagrybiai”

  1. tomasv

    su "surio produktu" susipazinau atrodo bekepant pica… nuo to laiko visu produktu "xxx produktas" nebeperku. Apie suri tai galiu pasakyti kad visiskai nesilyde. Tarkuoti surio gabaliukai tiesiog apdege. O skonis tai guminis :) NE SURIO ir kitiems "PRODUKTAMS"

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/vytauc/'>vytauc</a>

    Skaniai atrodo. Reiks pabandyt.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Sveikas/'>Sveikas</a>

    Ee, o paukštienai užtenka ją apkepti ir tik dešimt minučių kepti uždengtą?

  4. Dovilė

    Sveikas, nepanikuok.

    1) Ji yra smulkiai supjaustyta

    2) Kelios minutės kepimo keptuvėje

    3) Dar kelios minutės "troškinimo" grietinėlėje uždengus

    4) 10 min orkaitėje/mikrobangėje

    5) Perkepusi mėsa yra kieta ir neskani

    Ketvirtas punktas eina jau praktiškai tik dėl maisto sušildymo ir sūrio išlydymo.

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Sveikas/'>Sveikas</a>

    Aš "receptinis virėjas" ir daugelyje tekstų randu baisių nesąmonių! O kenčia mano autoritetas, kai sūnūs atsisako valgyti pietus ir tenka staigiaiblia griebtis užšaldytos picos kaip gelbėjimo rato.

  6. Dovilė

    Žinai, gal mano bloge rastas nesąmones, surašyk man mailu, kad irgi autoritetu nerizikuočiau ;)

    O užšaldytų picų gelbėjimo ratai visai neblogi gali gautis. Tik reikia ilgalaikę programą susidaryti ir nuosekliai jos laikytis. Pusryčiams, pietums ir vakarienei.

    BTW, kūryba virtuvėje gali būti ir labai smagus reikalas. Keletą kartų nepavyks, tegu ir keliolika, bet kartais atrandi kažką žiauriai skanaus, įdomaus ir pan. Ir labai tuo džiaugiesi. Bent jau iki tol, kol nerandi kokioj nors knygoj ar internete, kad tai jau buvo atrasta.

  7. praktikuojantiskulinaras

    pakankamai nesudentingas ir neabejoju kad labai skanus patiekalas. Eilini karta Aciu ;)

  8. Dovilė

    O Arnoldas (zudykreklama.lt) apkepėlę jau išbandė – http://farm2.static.flickr.com/1139/1353813085_7026445cd1_o.jpg (2007.09.08)

    Jaučiuosi atvedanti maisto gaminimo namuose, kaip laisvalaikio užsiėmimo, madą į savo kartos lietuvaičių namus ;)

  9. kristeq

    isbandziau ir as sian, dalykas geras :D ispudis is nuotrauku buvo nepagaulingas

  10. Anonymous

    *neapgaulingas

  11. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/eMMo/'>eMMo</a>

    Skanu, pakankamai greitai paruošiama ir labai sotu. Dėkui už receptėlį. :)

Leave a Reply