Aštri jautiena su makaronais

Vėl grįžtu prie savo pamėgto aštraus ir ne paties sveikiausio maisto. Tiesa, nuo pastarojo stipriai nutolusi ir nebuvau.

Ingredientai

Užstačiau virti makaronus. Čia naudojau tagliatelle.

Trumpomis juostelėmis supjausčiau jautienos sprandinę. Jautis tikrai turi tinkamesnių raumenų pjaustymui tokia forma. Suspulkinau svogūną ir tris skilteles česnako.

Keptuvėje

Minutėlę pakepiau svogūną ir česnaką, suverčiau jautieną. Apkepiau tik iki rudumo.

Keptuvėje

Supjausčiau keletą konservuotų aitriųjų paprikų, pomidorą. Taip, jo nulupti nepasivarginau, bet tai visai netrukdė.

Minėtus ir pomidorų padažą suverčiau į keptuvę. Uždengiau, kad neišgaruotų skystis.

Keptuvėje

Po kelių minučių parėjo marinuoti svogūnėliai, pjaustytos juodos alyvuogės bei prieskoniai (raudona saldžioji paprika, kmynai, mairūnas, bazilikas, druska, juodi pipirai)

Marmalas

Suverčiau į paruoštą marmalą jau išvirusius makaronus. Išmaišiau ir dar trumpai palaikiau keptuvėje – kad sušiltų.

Lėkštėje

Jau lėkštėje pabarsčiau tarkuotu kietuoju sūriu.

Žiūriu į tas nuotraukas ir suprantu, kad neturėčiau pykti, jei būčiau išvadinta picos karta.

Posted in

10 responses to “Aštri jautiena su makaronais”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/ProNoblem/'>ProNoblem</a>

    neseniai viriau sriubą, į kurią norėjau dėti pakepintų svogūnų, morkų ir pan. (ko dažniausiai nedarau). ramiai sau apkepinant šitus dalykėlius, atėjo sesė į virtuvę, užmetė akį ir paklausė "ką tu čia darai kaip kokia Pragaro Virtuvė?" :)

  2. mouse

    Ar mesa nebuvo kieta? Beje, ar ta jautiena cia "groja" pirmu smuiku, t.y. galima ja pakeisti kiauliena, nesugadinsiu patiekalo subtilybiu?Aciu.

    p.s. man tokie patiekalai patinka salti.

  3. Anonymous

    Jautiena neturetu buti kieta jei jos neperkepi kada ji isgarina is saves sultis :) asmeniskai megstu raudona mesa, tada ji buna minkstesne ir skanesne :) Skaniai atrodo :}

  4. Siaip

    Atrodo visai neblogai, mėgstu aštrų maistą..nors labiau kinietišką, galima ką nors iš čia http://rapidshare.com/files/96764863/Japan_kitai_kyhnya.pdf

  5. Aušra

    Šiaip labai skaniai gavos, tik man aštrumo pritrūko. Kokius marinuotus pipirus naudoji? nes aš gavau tik švelniai saldžiagūgščiai marinuotus :/ Pasirinkimo nebuvo.

  6. Aušra

    Ilgi, spalvoti, t.y. be raudonų tiksliai atsimenu, kad buvo dar geltonų, dar kažkokių. Tu juos gal savo ikiuky perki? ;) Šiaip planuoju pagal Giedriaus_V receptą pati užsimarinuot, tik kad nemarinuojų aitriųjų irgi nėra paprasta gauti…

  7. Dovilė

    Man aštrūs patiekalai labiau patinka su jautiena, nei kiauliena. Bet iš kitos pusės – ką įdėsi, tą ir valgysi ;)

  8. Dovilė

    to Siaip:
    Dėkui. Su knyga susipažinsiu. Ir gal ką pagaminsiu. Netgi pasistengsiu pradžioje išsiversti receptą, kad netektų daug fantazuoti ;) Mano rusų kalbos žodynas apribotas bendraisiais kasdieniais terminais, ne specialiaisiais. O skaitau skiemenuodama.. ;)

    to ProNoblem:
    O tu linkėjimus seseriai perduok ;)

  9. Dovilė

    Šįkart naudojau gamintojo Spilva. Pipirai marinuoti aitrieji (370 ml stiklainis). Bet ir kitokie sueitų.
    O tie saldžiarūgščiai ne tokie ilgi, žali buvo?

  10. Dovilė

    Kur pirkau konkrečiai tas, nebepamenu. Gali būti ir IKI.
    Šviežių irgi būna. Paprastai tik raudonos ir labai didelės.

Leave a Reply