Vėl grįžtu prie savo pamėgto aštraus ir ne paties sveikiausio maisto. Tiesa, nuo pastarojo stipriai nutolusi ir nebuvau.
Užstačiau virti makaronus. Čia naudojau tagliatelle.
Trumpomis juostelėmis supjausčiau jautienos sprandinę. Jautis tikrai turi tinkamesnių raumenų pjaustymui tokia forma. Suspulkinau svogūną ir tris skilteles česnako.
Minutėlę pakepiau svogūną ir česnaką, suverčiau jautieną. Apkepiau tik iki rudumo.
Supjausčiau keletą konservuotų aitriųjų paprikų, pomidorą. Taip, jo nulupti nepasivarginau, bet tai visai netrukdė.
Minėtus ir pomidorų padažą suverčiau į keptuvę. Uždengiau, kad neišgaruotų skystis.
Po kelių minučių parėjo marinuoti svogūnėliai, pjaustytos juodos alyvuogės bei prieskoniai (raudona saldžioji paprika, kmynai, mairūnas, bazilikas, druska, juodi pipirai)
Suverčiau į paruoštą marmalą jau išvirusius makaronus. Išmaišiau ir dar trumpai palaikiau keptuvėje – kad sušiltų.
Jau lėkštėje pabarsčiau tarkuotu kietuoju sūriu.
Žiūriu į tas nuotraukas ir suprantu, kad neturėčiau pykti, jei būčiau išvadinta picos karta.
neseniai viriau sriubą, į kurią norėjau dėti pakepintų svogūnų, morkų ir pan. (ko dažniausiai nedarau). ramiai sau apkepinant šitus dalykėlius, atėjo sesė į virtuvę, užmetė akį ir paklausė "ką tu čia darai kaip kokia Pragaro Virtuvė?" :)
Ar mesa nebuvo kieta? Beje, ar ta jautiena cia "groja" pirmu smuiku, t.y. galima ja pakeisti kiauliena, nesugadinsiu patiekalo subtilybiu?Aciu.
p.s. man tokie patiekalai patinka salti.
Jautiena neturetu buti kieta jei jos neperkepi kada ji isgarina is saves sultis :) asmeniskai megstu raudona mesa, tada ji buna minkstesne ir skanesne :) Skaniai atrodo :}
Atrodo visai neblogai, mėgstu aštrų maistą..nors labiau kinietišką, galima ką nors iš čia http://rapidshare.com/files/96764863/Japan_kitai_kyhnya.pdf
Šiaip labai skaniai gavos, tik man aštrumo pritrūko. Kokius marinuotus pipirus naudoji? nes aš gavau tik švelniai saldžiagūgščiai marinuotus :/ Pasirinkimo nebuvo.
Ilgi, spalvoti, t.y. be raudonų tiksliai atsimenu, kad buvo dar geltonų, dar kažkokių. Tu juos gal savo ikiuky perki? ;) Šiaip planuoju pagal Giedriaus_V receptą pati užsimarinuot, tik kad nemarinuojų aitriųjų irgi nėra paprasta gauti…
Man aštrūs patiekalai labiau patinka su jautiena, nei kiauliena. Bet iš kitos pusės – ką įdėsi, tą ir valgysi ;)
to Siaip:
Dėkui. Su knyga susipažinsiu. Ir gal ką pagaminsiu. Netgi pasistengsiu pradžioje išsiversti receptą, kad netektų daug fantazuoti ;) Mano rusų kalbos žodynas apribotas bendraisiais kasdieniais terminais, ne specialiaisiais. O skaitau skiemenuodama.. ;)
to ProNoblem:
O tu linkėjimus seseriai perduok ;)
Šįkart naudojau gamintojo Spilva. Pipirai marinuoti aitrieji (370 ml stiklainis). Bet ir kitokie sueitų.
O tie saldžiarūgščiai ne tokie ilgi, žali buvo?
Kur pirkau konkrečiai tas, nebepamenu. Gali būti ir IKI.
Šviežių irgi būna. Paprastai tik raudonos ir labai didelės.