Baguette prie alaus

Yra n būdų paruošti duonos gaminius vartojimui prie alaus. Šis – mano mėgstamiausias. Stiprus toks.

Susipjaustome baguette. Stambiais gabalais.

Ruošiame marmalą užtepimui. Pradedame nuo trupučio sviesto.

Smulkiai susitarkuojame sūrį. Eilinį fermentinį.

Sutriname pusę galvos česnako. Tiesa, toks kiekis išbaidys gripą, erkes, vampyrus ir kitus nelabuosius apylinkėse ~42 km spinduliu. Kai privalgiusi paruoštos bagetės kalbėjau telefonu su Išrankiuoju, jis labai džiaugėsi neaktyvavęs Bitės paslaugos Mobili smarvė.

Verčiame sviestą, sūrį, česnaką į vieną indą. Įdedame prieskonių. Šįkart išbandžiau mišinį Forest Blend, bet realiai užtektų elementaraus baziliko. Arba Provanso žolių mišinio. Išmaišome. Iš tikrųjų, tai panašiau į “sutriname”.

Tepame tą marmalą ant supjaustytos baguette riekių.

Dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame vos kelias minutes vidutinio aukščio ugnyje.

Žymiai skanesnė šilta. Nerekomenduojama pusryčiams.

Posted in

6 responses to “Baguette prie alaus”

  1. Slave

    Niamy niamy :)~ Alaus duokit!

  2. Dovilė

    Alaus, alaus.. o mano namuose dar šiandien česnaku trenkia.

  3. maistas

    iš tokių serijos: mažas nesaldžias baronkytes pamirkyt vandeny, išėmus prikraut panašios masės (po sūriu rekomenduojama ir mėsos įdėt, gerai sueina :) ir kept orkaitėj. žmonės kalba, kad skanu ir atšalę, bet paprastai nespėja atšalt, sudorojami karšti :)

  4. ciccio

    idomu, o butina kepti orkaiteje, gal tiktu ir mikrobange? Mano namuose orkaite labai prastai veikia :(

  5. Dovilė

    Kitaip iškeptų mikrobangėje. Kažkada lyginau šaldytų picų kepimą mikrobangėje ir dujinėje orkaitėje. Skirtumas ir kurčiam aiškus. Po mikrobangės pica buvo guminė.

    Orkaitėje ne tik išsilydo sūris ir sušyla duona, bet pati baguette dar truputį paskrunda.

  6. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/pule/'>pule</a>

    Reikes pabandyt kada. Manau dar i visa ta mase tiktu ir plaktas kiausinis vienas koks ir viska manau butu galima ir keptuveje pakepti.

    Kepdavau as panasius dalykus ant keptuves – kiausinis, tarkuotas suris, apkepi bulka, dedi valkoma sauksta viso to marmalo ant tos bulkos, apverti ir kepi keptuveje, gerai gaunasi.

    :)

Leave a Reply