Barščiai savarankiškai

Šiandien man pavyko!

Pirmą kartą savarankiškai viriau barščius. Tiesa, kad neturiu bulvių pamačiau tik įpusėjusi procesą, o kad nenusipirkau grietinės, pastebėjau jau įsipylusi sriubos. Bet galiausiai vis tiek buvo skanu.

O buvo taip. Pripyliau puodą vandens. Nepilną, nes ten dar turėjo tilpti daug mėsos kukuliukų, bulvių, burokėlių. Kol užvirė vanduo suminkiau beveik pusę kilogramo jautienos faršo su vienu kiaušiniu ir saujele universalių prieskonių. Suformavau nedidukus kukuliukus. Džiaugiausi pradėjusi tai daryti kol dar nebuvo užviręs vanduo – užtrukau su kukuliukais. Mano mama, virdama barščius, niekuomet nedėdavo maltos mėsos kukulių, ji virdavo šonkauliukus ir pan., tačiau juk ir karbonadą kažkada kažkas iškepė pirmą kartą..

Į verdantį vandenį sumečiau mėsos kukuliukus. Šaldytuve neradau bulvių. Nutariau jas pakeisti trimis šaldytuve rastomis morkomis. Nuskutau, supjausčiau griežinėliais. Sumečiau į puodą. Iš paskos įmečiau nuluptą ir per pusę perpjautą svogūną.

Šiaudeliais supjausčiau pakuotę pirktinių virtų burokėlių. Suverčiau į puodą. Subėriau sulaužytus džiovintus grybus. Druskos įberti pamiršau. Ir ką tik prisiminiau, kad neįbėriau specialiai sriuboms nusipirkto prieskonių mišinio..

Žodžiu, ilgai virti nebereikėjo. Buvo nesvietiškai skanu. Bet, kadangi vėl visą savaitę viena valgysiu tą puodą barščių, tai jau kokį trečiadienį nebebus taip skanu. Net, jei ir grietinės nusipirksiu.

Posted in

7 responses to “Barščiai savarankiškai”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Pijus/'>Pijus</a>

    Kita syki kai "kohinsi" pasiteirauk pas mane, as tau padesiu. Moku vokisku,arabisku,kinietisku,na ir zinoma lietuvisku valgiu. Barsciai – rusiskas. Skanaus !

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/merhaba1/'>merhaba1</a>

    šaunuolė :). na, aš klasę rodau su sriubom iš šaldytų daržovių, pirktų parduotuvėj. sėkmės beeksperimentuojnt.

  3. Dovilė

    Dėkui marhaba1 :)

    Pijau, tai brūkštelk man ką nors kinietiško – gal išmėginsiu savaitgalį.

    Mano lietuviškam skrandžiui, žinoma, priimtiniausia vokiška virtuvė, tačiau vis norisi ko nors naujo :)

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/vytauc/'>vytauc</a>

    riuba tai labai gerai- aš paprastai irgi perku uspaskicho pusfabrikatį ir vedu iš jo. Jei vikas išties taip paprasta, akip skamba- bandysiu ir aš :)

  5. Anonymous

    O džiovintų grybų nemirkai preiš virimą?

  6. Dovilė

    to Anonymous

    Tąkart grybų nemirkiau. Laikausi nuomonės, kad juos užtenka nuplauti. O, jei buvo labai tvarkingai, sandariai laikyti, tai ir plauti nebūtina. Išmirks virdami ;)

  7. snaige

    na,jei butum svoguno galva nepatingejus smusmulkinti..tai dar skaniau valgytusi..o ta puse per puse..Siaip galetum dar toki prieskoni "mairunas"isigyt,labai jau su grybais dera.Skanaus!

Leave a Reply