Biskvitinis vyniotinis. II dublis

Paprastai gamindama padarau daug nuotraukų, iš kurių blogui atrenku tikamiausias. Nežinau kaip tai nutiko, bet po šio vyniotinio gaminimo į kompą perkėliau 233 nuotraukas. I dublio neįtraukiant. Čia jau panašu į iškrypimą.

Ta proga gaminimo procesą pateiksiu su minimaliais paaiškinimais. Suprasite ir iš nuotraukų.

Pirmieji ingredientai – skardinė kondensuoto pieno be cukraus ir du kiaušiniai. Šyriai išplakame.

Stiklinė miltų, kepimo miltelių, truputis druskos. Dar kartą išplakame. Gerai įkaitiname orkaitę.

Kepame vos kelias minutes. Nenustebkite, namuose pakvimpa kiaušiniene.

Randame šaldytuve kokios nors uogienės, džemo, trintų uogų ar pan. Naudojau trintas spanguoles su cukrumi.

Pabarstymas kokoso drožlėmis.

Biskvitą aptepti ir suvynioti reikia skubiai – kol šiltas. Kai atvės, papuošime.

Pasiruošiame dekoracijas vyniotiniui. Čia įsijungia šokolado pabarstai. Juos sumaišome su kokoso drožlėmis.

Ilgiausiai sukau galvą, kaip tuos papuošimus priklijuoti prie sauso vyniotinio paviršiaus. Ir tada man apsireiškė baltas šokoladas. Taigi plytelę pigaus balto šokolado išlydome sistemėlėje “puodas su vandeniu – dubenėlis – šokoladas”. Tą pačią sistemėlę naudoju ir sviesto tirpdymui kepiniams.

Gautu marmalu aptepame vyniotinį. Atsargiai: 1) šokoladas greitai stingsta, 2) gerai limpa prie stalo. Apibarstome jį kokoso drožlėmis ir kt., apvoliojame nubyrėjusiose. Šokolado pabarstai labai gražiai rieda per stalą ir nuo jo.

Kalbant apie skonį, nėra blogai. Bet tikrai esu susidūrusi ir su skanesniais. Taigi įvardinčiau kaip labai vidutinį.

Posted in

11 responses to “Biskvitinis vyniotinis. II dublis”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/emar/'>emar</a>

    Niekad negaminau biskvito, ir apskritai moku gal vos keleta pora pyragu iskepti.

    Tad klausiu tik is smalsumo – kodel i pacia biskvito tesla nei vienos cukraus kruopeles? Man tiesiog atrodo, kad tada tos trintos spanguolės, naudotos įdarui, neturi atsvaros, o ir kokoso drožlės šiek tiek nuslopina spanguolių rūgštumą.

    Pigus sokoladas yra pigaus skonio, atsiprasau is anksto, jei ne taip pasakiau…

    Ale is nuotrauku atrodo labai skaniai, as irgi noreciau ko nors panasaus pabandyti pasigaminti, tik mano virtuve tam nepritaikyta :D Ir orkaite sena ir nelabai reguliuojama. (atmazai ;) )

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Atrodo tikrai gražiai, nors man nepatinka tokia uogienė, pertepčiau kokia nutella.

    O į tešlą cukraus nededama, nes kondensuotas pienas yra saldus.

  3. ake

    pienas jugi nesaldintas

  4. Dovilė

    Šįkart naudotas pienas yra nesaldintas. Bet trintos bruknės – su cukrumi. Aš pati nemėgstu labai saldžių dalykų, todėl šiuo atžvilgiu man saldumo tikrai užteko.

    Jį suteikia spanguolių marmalas, baltas šokoladas bei šokolado papuošimai. Tie šokolado papuošimai bei užteptas šokoladas šįkart suveikė ir šiek tiek neigiamai – jie buvo traškūs, kas ne visai derinosi su pačiu vyniotiniu jį valgant.

    Kai šokoladą naudoju kaip ingredientą ir jam nekeliami specifiniai reikalavimai, nemanau, kad verta naudoti brangius. Vis tiek išlydžius ir užtepus nepajusi, nei jame buvusių oro burbuliukų, nei raštų ant plytelės, pakuotės spalvos. Nebent tas pigumas nuvestų iki visiško muilo skonio. Tokiam pigiam jau nepritarčiau.

    Kadangi sumoje kokoso buvo naudota santykinai daug, jis tikrai kiek prigesino spanguoles. Čia gal derėtų turėti omenyje, kad tikrai mėgstu kokosą ir šis veiksmas buvo sąmoningas.

    emar: orkaitė naudojama vos kelias minutes. Net mano išklerusi, kartą vos nesprogusi orkaitė, tai atlaikė. Tikrai atmazas ;)

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Kai tik į nuotrauką žiūrėjau, tai ir neperskaičiau, kad pienas be cukraus, nes kažkada pati kepiau, tai naudojau su cukrumi. Sorry :)

  6. Dovilė

    to Forelle: Tiesą sakant, jei IKI prie namų būtų buvę kondensuoto pieno su cukrumi, turbūt būčiau naudojusi jį ;) Kadangi šitą vyniotinį bandžiau pirmą kartą (I dublis nesiskaito), nebuvau tikra, kokį indėlį duos vienas ar kitas ingredientas, dėl ko prieš pradedant didelio skirtumo – pienas su cukrumi ar be – kaip ir nebuvo.

    Anyway, net ir nesaldintas pienas ar kokoso drožlės, kartumo juk nepriduoda, kad jį reikėtų atsverti dideliu kiekiu cukraus.

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/emar/'>emar</a>

    Na, jei tos trintos spanguolės su cukrum šiek tiek persisunkė per tešlą, tai gal ir užteko saldumo. Bet leiskite pasišaipyti :D nemėgstate saldumynų ir visa vyniotinį voliojote šokolade? ;)

    :D

    Nors gal ir norėčiau pabandyti – man visada patiko vyniotinis, tik, deja, prieš saldumynus, neatsilaikau, suvalgau viską, kas yra, o medžiagų apykaita pas mane tinginiauja… Nors, pirmiau reikėtų kažką daryti, kad bent biskvitas normalus išeitų, o ne kiaušinienė :D

  8. Dovilė

    Na, turėjau ir kitą variantą, kaip priklijuoti kokoso drožles, – aptepti vyniotinį ne šokoladu, o pomidorų padažu :D Bet sudvejojau.

    Biskvitas anksčiau ar vėliau pavyks ir ne kiaušinienės skonio. Čia tik bandymų skaičiaus klausimas ;)

    Seniai seniai bandžiau kepti vieną tortą. Tris kartus tą patį. Pavyko išgauti tris skonius – kiaušinienės, gryno cukraus ir žvyro. Gal nuo tada ir nebemėgstu saldumynų ;)

  9. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/emar/'>emar</a>

    Buciau dejus ta pacia uogiene tom drozlem priklijuot :P :D

  10. Dovilė

    Šokoladas, skirtingai nuo uogienės, sustingsta ir nebelimpa prie pirštų, prie lėkštės, prie peilio ;)

    Užtat, kap jau minėjau, lyginant su visa kita mase, būna "kietas". Tasme, valgant jaučiamas toks ne visai suderintas traškumas.

    Žodžiu, tobulo lipalo kokosui paieškos dar turi erdvės ;)

  11. rita

    Bandziau kepti si vyniotini,taciau man nesigavo,jis issipute ir kai norejau vynioti jis man plyso. Gal galetu kas pasakyti kodel taip nutiko? Dejau 1 a.s kepimo milteliu. Gal ju buvo perdaug?

Leave a Reply