Konkursiniai (čia tas konkursas, kurio prizas – el. knygyno ManoKnyga.lt 100 Lt vertės dovanų čekis) blyneliai iš skaniai.lt. Ruošdama įrašą publikavimui, už nugaros išgirdau Kolegės “Mmm.. blyneliai..”
Šis receptas atkeliavo iš Vengrijos, kur buvo gaminamas vieno žymaus vietos didiko namuose.
Receptas 4 asmenims
Lietiniams blynams:
- 3 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 120 gr miltų
Įdarui:
- 200 gr graikinių riešutų
- 200 ml pieno
Padažui:
- 200 gr konditerinio šokolado
- 100 ml pieno
Produktus lietiniams blynams išmaišykite mikseriu. Paruoškite keptuvę (aš blynų kepimui naudoju ploną 24 cm tefloninę keptuvę). Keptuvę įkaitinkite ir ištrinkite aliejumi. Blynai desertui turi būti sausi, todėl trynimui naudojamas popierinės servetėlės gabalėlis, suvilgytas aliejuje.
Kelis šaukštus tešlos (ji turi būti riebios grietinėlės tirštumo) užpilkite ant keptuvės krašto ir liekite blyną pavertę keptuvę. Viena blyno pusė apkeps, kai blyno kraštai atšoks nuo keptuvės ir pradės nežymiai riestis. Tada apverskite blyną ir apkepkite iš kitos pusës.
Riešutus sutrinkite ir užplikykite verdančiu pienu. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite vandens vonioje. Tam paimkite puodą, pripilkite jį vandens ir užvirinkite. Virš jo patalpinkite kitą puodą su šokoladu. Šokoladui tirpstant virš garų įpilkite į jį 100 ml pieno ir išmaišykite. Turite padažą.
Paimkite 1 valg. šaukštą su kaupu riešutų masės. Tolygiai ištepkite ja blyną. Lenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Užpilkite šokoladu. Jei blynai atvėso, prieš valgydami galite juos palaikyti iki 50C įkaitintoje orkaitėje. Mmmm!
O jei įdarui ką nors panašaus į mėsą? Ir padažui panašaus į svietą-grietinę? :) niam niam :)
tada tai bus nebe desertas :)))
Cha, tai bus super desertas! :)
as cia apsizvalgiau, kad turiu visus produktus reikalingus siam deserteliui :) tik iskylo keli klausimai. kam reikalingas pienas ant graikiniu riesutu? ar riesutai pasidaro minkstesni ar kaip?
Pienas riešutus “nušutina” t.y. jų skonis tampa švelnesnis. Tuo pačiu padažas tampa padažu, ne patys riešutai yra sausi. Tik su pienu svarbu neperlenkti lazdos. Geriau pilti po truputį iki grietinės tirštumo.
man pritrūko informacijos kaip tuos riešutus sutrinti ir tt, nes čia lyg ir recepto pažiba turėtų būti, o parašyta visai nedaug (palyginus su instrukcijomis kaip kepti paprastus blynus)
Na trinimo būdų nėra daug. Rankomis grūstuvėje arba (daug geriau) su elektriniu malūnėliu. Gamina tokius su plokščiais peiliais.
Dar pagalvojau, kad su bulvių kočėlu turėtu išeiti – riešutai minšti.
[…] Blyneliai su graikiniais riešutais ir šokoladu – skaniai.lt […]
As visada butent su kocelu riesutus trinu. I maiseli ir su kocelu :))
O kuo ypatingas konditerinis šokoladas? Ir kurioj planetoj jis randamas? :))