Šiandien savo desertą pristato Brigita iš Tasty Art. Čia toks blogas, kurio nuotraukose maistas tampa menu. Tai yra konkursinis manoknyginis receptas.
Aistringas desertas vėsiam vasaros vakarui yra pagaminamas visai nesudėtingai, o kiekvienas kąsnis tirpstantis burnoje leidžia pajusti saldaus nusikaltimo pagundą.
Mums prireiks:
- 170 g saldžios grietinėlės sviesto
- 3 kiaušinių
- 100 g cukraus
- kelių šaukštų braškinių miltelių
- pusės šaukštelio vanilino
- šauktelio citrinos rūgšties
- 150 g miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- vanilės ekstrakto (šaukštelio)
- 3-4 v.š. pieno
- 3 v.š. grietinės
- 150 g tamsaus šokolado
- šviesaus romo
- trintų braškių su šiek tiek cukraus
- šviežių braškių ir kakavos miltelių papuošimui
Cukrų atskirame puodelyje sumaišysime su braškiniais milteliais, vanilinu ir citrinos rūgštimi. Sviestą ištirpinsime, išsuksime su trimis įmuštais kiaušiniais ir išmaišysime drauge su cukraus mase, įdėsime vanilės ekstrakto (esencijos). Tada sumaišysime miltus ir kepimo miltelius, paeiliui pilsime pieną, dėsim grietinę ir bersime miltus. Viską gerai gerai išplaksime mikseriu. Gautą masę dėsime į teflonines (neprilimpančias) pyragėlių formas, (galima dėti ir į vieną pyrago formą,nebūtinai tefloninę, bet tada reikia naudoti kepimo popierių arba riebalus). O kepsime visai nedaug – apie 30 min., 150-170 laipsnių temperatūroje, kol kepiniai dailiai pagels.
Iškepusius pyragėlius išimsime ir paliksime kiek atvėsti. Tada ant vieno pyragėlio tepsime braškių tyrę, dėsime kitą pyragėlį. Paruošime šokoladinį kremą: ištirpinsime šokoladą karšto vandens vonelėje, kai visai ištirps, sumaišysime su romu (jo reikia visai nedaug, kad iš šokolado gautųsi ne glajus, o kremas). Patepsime pyragėlio viršų šokolado kremu, dailiai įsmeigsime braškų, šonus apibarstysime kakavos milteliais ir nustebinsime draugus arba šeimą dailiu bei gardžiu desertu, tadam! Skanaus :)
Labai skaniai atrodo :)
Na pakutinė nuotrauka nelabai atrodo meniška…
Saldžios grietinėlės sviestas? Braškiniai milteliai? Desertas neabejotinai turėtų būti skanus, bet paskaičius pačiai gaminti nesinori. Šilumos recepte trūksta :))
[…] Braškiniai biskvito pyragėliai su šokoladiniu kremu – Brigita […]