Nesu tikra, ar atsipalaidavote, ar kaip tik buvote labai užsiėmę visą ilgąjį savaitgalį, tačiau turiu pastebėti, jog sumažėjo srautas receptų geriausio deserto konkursui su interneto knygyno ManoKnyga.lt prizu. Susiimkite.
O šiandien – Indrės atsiųstas labai vasariškas braškių – rabarbarų želė tortas. Mėgstu tokius – lengvi, gaivūs ir dar gražūs, gaila tik, kad jų paruošimui man dažniausiai pritrūksta kantrybės.
.
Ingredientai:
- 1 pakelis citrinų želė
- 1 pakelis braškių želė
- 15 gr želatinos
- 200 gr. varškės (aš dėjau separuotą)
- 200 gr. natūralaus jogurto
- 100 gr. cukraus
- 1 puodelis rabarbarų
- 10 braškių
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Atskiruose induose pasiruošiame citrinų ir braškių želė. Pakelį tirpiname 300 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų želatinos grūdeliai ir paliekame atvėsti.
Pasiruošiame rabarbarus, nulupame, supjaustome griežinėliais. Užviriname apie 100 ml vandens,sudedame rabarbarus, supilame cukrų, paverdame, kol rabarbarai išverda. Truputį atvėsiname, dedame varškę ir jogurtą, gerai išmaišome (galima blenderyje).
Formuojame tortą pagal savo skonį ir fantaziją. Kadangi aš dariau Tupperware žele žiede, pradėjau nuo viršaus. Užpyliau sluoksnelį citrinų žele, į ją sudėjau braškių puseles, atšaldžiau, kol pradėjo stingti. Supyliau likusią citrinų žele. Jai sustingus, užpyliau sluoksnelį baltos masės. Jai sustingus, pyliau braškių žele, baltą masę ir vėl braškių želė. Tarpuose viska reikia sustingdinti, žinoma.
Gavosi labai gaivus vasarinis tortas. Skanaus.
mm.. atrodo skaniai, reiks pabandyti pasigaminti.
O man niekad nesigauna tokiais ruoželiais padaryt, visada susimaišo tos spalvos.. nors šaldau kiekvieną atskirai, bet vis tiek..
to Marija:
Gal labai karštą antrą sluoksni pili ir jis ištirpdo jau sustingusį?
Jei ne pilnai sustingęs, tada susimaišo. Žinoma, pasiterlioti tenka, aš kišu į šaldymo kamerą, tada procesas pagreitėja. O galima ir nedaryti tu sluoksnių, į kitą tiesiog primėčiau braškių, skonis tikrai nenukentėjo.
receptas tai geras, bet pagalvojau, kaip man vis delto truksta foto kiekvienam proceso etapui… :D
O ištirpintą želatiną tikriausiai į baltą masę dėti, taip? ;)
Supratau, kad taip.
[…] Braškių – rabarbarų želė tortas – Indrė […]
kaip skaniai atrodo
hmmmmmmmmmmm kaip skaniai atrodo …pasidarysim ir mes toki……………..
o man nepasiseke su šiuo tortu, želė sustingo, tačiau balta masė nei kiek:( teko “košę” su želė sluoksniais valgyti:(