Ganėtinai riebus reikalas. Turėtų patikti mėgėjams užkandžių iš serijos žirniai su spirgučiais.
Pupeles užmerkiame iš vakaro. Verdame, matyt, kitos dienos pirmoje pusėje. Žodžiu, palikite joms 12-24 val. brinkimui.
Verdame nežinomą laiką. Išvirimas nustatomas tokiais metodais: 1) pastebime, jog jos jau pradeda skilti, 2) ištraukus iš vandens, raitojasi odelė, 3) ragavimo. Beje, druskos į vandenį nedėjau.
Jamam du nedidskus svogūnus. Supjaustome.
Sumaigome trejetą skiltelių česnako.
Kubeliais supjaustome šmotą šalto rūkymo šoninės. 300 g yra OK.
Šoninę, svogūnus, česnakus trumpai apkepame.
Dedame porą šaukštų pomidorų padažo. Pamakaluojame mentele.
Ne visai taip tamsiai nuo pomidorų padažo nusispalvino – čia šioks toks šviesų nesuderinimas.
Dedame porą šaukštų miltų.
Ir sąžiningai išmaišome.
Jau pirmame punkte išvirtos pupelės ir šviežias mairūnas. Pastarąjį supjaustome.
Verčiame juodu į keptuvę. Ten pat sueina pipirai ir druska. Su ja nepersistengiame, nes šoninė ir taip duos sūrumo. Išmaišome.
Uždengę patroškiname visą marmalą dar ~10 minučių.
Tai toks tas šiltas, riebus ir, tikėtina, nesveikas užkandis. Patiekiame su alumi.
Kazko tai valgyt uzsinorejau..
Man tai primena "Fasolka po bretonsku" Lenkijoje, skanus ir sotus maistas :o)
sounuole,labai aiski parasei,pasistengei 10balu