Bretaniškas pupelių troškinys

Ganėtinai riebus reikalas. Turėtų patikti mėgėjams užkandžių iš serijos žirniai su spirgučiais.

Pupeles užmerkiame iš vakaro. Verdame, matyt, kitos dienos pirmoje pusėje. Žodžiu, palikite joms 12-24 val. brinkimui.

Verdame nežinomą laiką. Išvirimas nustatomas tokiais metodais: 1) pastebime, jog jos jau pradeda skilti, 2) ištraukus iš vandens, raitojasi odelė, 3) ragavimo. Beje, druskos į vandenį nedėjau.

Jamam du nedidskus svogūnus. Supjaustome.

Sumaigome trejetą skiltelių česnako.

Kubeliais supjaustome šmotą šalto rūkymo šoninės. 300 g yra OK.

Šoninę, svogūnus, česnakus trumpai apkepame.

Dedame porą šaukštų pomidorų padažo. Pamakaluojame mentele.

Ne visai taip tamsiai nuo pomidorų padažo nusispalvino – čia šioks toks šviesų nesuderinimas.

Dedame porą šaukštų miltų.

Ir sąžiningai išmaišome.

Jau pirmame punkte išvirtos pupelės ir šviežias mairūnas. Pastarąjį supjaustome.

Verčiame juodu į keptuvę. Ten pat sueina pipirai ir druska. Su ja nepersistengiame, nes šoninė ir taip duos sūrumo. Išmaišome.

Uždengę patroškiname visą marmalą dar ~10 minučių.

Tai toks tas šiltas, riebus ir, tikėtina, nesveikas užkandis. Patiekiame su alumi.

Posted in

3 responses to “Bretaniškas pupelių troškinys”

  1. Anonymous

    Kazko tai valgyt uzsinorejau..

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Editule/'>Editule</a>

    Man tai primena "Fasolka po bretonsku" Lenkijoje, skanus ir sotus maistas :o)

  3. Anonymous

    sounuole,labai aiski parasei,pasistengei 10balu

Leave a Reply