Jau arti šimto metų nevalgiau tokių vištienos produktų kaip širdelės, skrandukai, skilveliai ir pan. Vakar radau tokio dalyko vietinėje IKI, nusprendžiau pasigaminti.
~400 g broilerių širdžių. Nupjausčiau visokias atliekėles (gysleles, riebaliukus ir pan.).
Apviriau 20+ min. Dėjau į dar šaltą vandenį, kad išeitų iš jų visoks blogis (nešvarių putų, kaip nuotraukoje, pavidalu). Įdėjau keletą juodų pipirų, lauro lapų. Išvirusias nufotografuoti pamiršau.
Kadangi šian nuo šonkauliukų kepimo orkaitėje liko labai teisingo mėsos padažo (toks skardoje išbėgęs kiaulės riebalas su prieskoniais), jis buvo panaudotas pievagrybių ir svogūnų apkepimui.
šian mama kažkaip keistai šypsojosi išgirdusi, kad ketinu širdeles su pievagrybiais ruošti.
Į jau pakepusius pievagrybius ir svogūnus suverčiau puselėmis pjaustytas virtas širdeles. Dar kelias minutes.
Pareina 200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės, 2 šaukšteliai garstyčių, malti juodi pipirai, druska. Išmaišau. Troškinu toliau. Dažnai maišau.
Du nedideli pjaustyti rauginti agurkėliai. Jau nebeilgai.
Beje, pradėti apkepinėti pirmuosius ingredientus siūlau tuomet, kai užverda vanduo ryžiams. Čia bent jau ant dujinės viryklės taip.
Nors padažo ingredientai defoultu būtų priskirti kiaulės patiekalams, visai neblogai buvo ir su širdelėmis. Vat tik nesu tikra, ar vištos natūraliai yra kietaširdžiai gyviai, ar kaip tai neteisingai paruošiau – man kiek minkštesnės mėsos norėjosi.
širdelės patiko ir Bitei. Ir žalios, ir virtos. O skaniausios buvo pačios nugvelbtos nuo stalo.
Šį gėrį – širdeles – tai aš labai mėgstu. Tik, žinoma maniškis receptas visai kitoks. Beje, širdelės kiek pamenu niekad nebūdavo tokios minkštos, skilveliai taip pat. Vis tik, tai yra nepaprastas raumuo. Man šičia kažkaip viliojančiai atrodo raugintas agurkėlis, na ir visa kita. :) Tuoj į sąsiuvinį receptas nukeliaus. :)
mmm skaniai…. aš tai dažnokai tų širdelių, skilvelių, kaklelių paskanauju, bet pati gaminusi tokio patiekalo nesu.
matau, kad šis man patiktų:)
Redagavo KaVeikti 2008-02-25 20:39
pabandžiau, grybukus pjausčiau netaip smulkiai, maždaug širdeles gabaliuko dydžio ir gavosi labai skaniai. Ir širdeles buvo visai nekietos
Na manau tikrai skanu :) reikės kada nors pasigaminti.
[…] štai Pragaro virtuvė kadaise siūlė variantą su pievagrybiais ir raugintais agurkėliais. Irgi gerai. Svarbu, kad plaktų vienu ritmu, žmonės sako. Ir žiūrėtų ne viena į kitą, o ta […]
Mano Debeselis siaubingai megsta vistienos kepeneles paemus gabaliuka , nusektu ir i pasaulio krasta .Labai skaniai atrodo tos sirdeles.
Nu bet kaip graziai ir isradingai tas receptas pateiktas! Nuotraukos apetita kelia:) Reikes ir man siandien taip pasigaminti.
Mielos mergaitės širdeles reikia labai neilgai ruošti – kepti virti troškinti- nes kuo ilgiau, tuo jos kietesnės- pakepti tik iki pabalimo o paskui suvertus į tokį padažiuką išjungti dujinę ir uždėjus dangtį palaukti apie 10 min, bus minkštutės.
kaip gali but neskanu sirdeles? :) ten gi grynas raumuo(mesa) :))
padekite , skubiai ir skaniai reikia pagaminti skrandukus , aciu
kad sirdeles butu minkstuteles,kas ruosiant siukstu jokiu prieskoniu ir druskos,jei kam labai jau truks,geriau pasibarstyti jau paruosus.
Taip širdeles jūs ruošiat neteisingai todėl jos ir kietńos. Visų pirma jas būtina dėti į verdantį vandenį. Antra, kad būtų minkšta per ilgai veradad, 10 min joms per akis.