Vakar pas draugę nužiūrėjau tokį užkandį. Paprastas, smagus. Labai patiko. Pavadinimas bruschetta (it.) sutinkamas ir kai kuriose mano mėgstamose Vilniaus vyninėse.
Tam reikalui keptuvėje be aliejaus pakepintos tamsios ciabatta (it.) riekės. Dar labiau tiktų grilinė keptuvė.
Įdaras (topping – en.) darytas iš smulkiai pjaustytų šviežių pomidorų, griežinėliais pjaustytų juodų alyvuogių be kauliukų, alyvuogių aliejaus, trupučio druskos.
O bet šiaip tų užtepų receptai galimi labai įvairūs – ne tik su skirtingai apdorotomis daržovėmis, bet ir visokiais sūriais, kumpiais, tunais, kt.. Ir skanus, ir lengvas, ir visaip kitaip teisingas užkandis.
Niam niam:) Man jau vien tik pavadinimas – Bruschetta… Kaip skaniai skamba:) Pilna seilių burna iškart:) Ir nesvarbu, ar su tokiu, ar kitokiu toppingu:)
Skanu, gražu, paprasta, greita – vien tik pliusai ;)
o vat kad vietoj žalių pomidorų paėmus džiovintus, tai išvis būtų pasak :)
Greitai, greitai susirandame lietuvių kalbos gramatikos taisykles ir paskaitom ar tikrai galima rašyti o ir bet kartu.
Pardon, turiu kalbinių blogų įpročių ;)
O ten ant duonytes matosi raudonieji svogunai ar man tik taip atrodo? :)
Ne, ten alyvuogės neteisingos spalvos – prietemoje sunkiai sekėsi fotografuoti.
Bet šiaip tai gi, kas kam skanu, tas tą deda. Galima ir su raudonais svogūnais pasidaryti, ir su aukščiau minėtais džiovintais pomidorais. Aš vat šiandien pašteto su žaliaisiais pipirais užsitepiau.
pagaminom su balta ciabatta (per klaida buvo nupirkta ne ta). Bet zmona sake kad vis tiek buvo niam niam. Cia toks patiekalas,kuri suvalgai iki paskutinio gardaus trupinio :)
tai kad kaip tik turi buti ant baltos duonos :)
O, taip taip, Italijoje man buvo gaminamas šis patiekalas užkandai prieš pvz. vakarienę. Kas blogiausia, kad prisivalgydavau ir pačios vakarienės nebenorėdavau :) Bet puikiai tikdavo prie šalto alaus ar raudono vyno!
Dažniausiai tai būdavo saldieji svogūnai (na, pas mus jie vadinami raudonaisiais), pomidorai ir smulkinti česnakai, viskas dar pagardinta druska. O kepant duoną, keptuvę (nors ten būdavo ne paprasta, o kažkokia skrebučiams), išklodavo folija.
Skaniausias paruošimo būdas nužiūrėtas invino:
smuulkiai pjaustyti pomidorai, svogunai, su žaliais bazilikais tepami ant skrudintos ciabatos ištrintos česnaku, viskas užklojama parmos kumpiu. Skaniausia variacija iš išbandytų :)
Hmmm, o kur komentaras apie “neetiška”? :)
Spam’e. Pradžioje norėjau atsakyti į jį. Bet paskui prisiminiau, kad stengiuosi labai nelazdavoti skaitytojų, todėl jį tiesiog pašalinau. Nu nes žmogus gal nebūtinai durnas, gal tiesiog per purviną ekraną labai blogai mato.
Gaila, man nekokia diena, ir aš kaip tik atėjau su tinkamu įkvėpimu, sureaguoti į tokį komentarą