Bulvė su sūriais

Prisižiūrėjau tokio tipo dalykų “Gaminame su Oliveriu” knygoj. Recepto pilnai nesilaikiau. Bet iš principo tokios bulvės yra neblogas variantas šaldytuvo likučių sunaudojimui su minimalia fantazija.

Sūdytame vandenyje išverdamos bulvės su lupena. Viršuje įpjaunamos. Į įpjovą sodinamas gabaliukas sviesto.

Įdarui šįkart naudojau tarkuotą minkštą raudonąjį čederį, kietąjį sūrį bei šviežias pjaustytas petražoles. Recepte, jei gerai pamenu, buvo dar naudojamas sūris su mėlynu pelėsiu bei česnako laiškai, o ne petražolės.

Papildymas: sviestai, sūrio įdarai ir pan. talpinami į dar karštas bulves – 1) kad išsilydytų, 2) karštos bulvės skanesnės nei šaltos.

Labai easy pagaminamas, lietuviškam skrandžiui priimtinas maistas. Ir dar lieka vietos variacijoms su kitokiais bulvių užpildais. Oliveris prie bulvių derina lašišą, burokėlius.

Posted in

10 responses to “Bulvė su sūriais”

  1. Rytka

    Dazniausiai, tokie likuciu sunaudojimai, tampa net labai skaniais patiekalais – troskiniais, uzkepelem ir pan.

  2. Inga

    atsiprašau,nelabai supratau – įdarą sudėjus gal dar ji pakepinama orkaitėj ar kaip? o lupenos nenulupamos,kaip įdaras dedamas? Ačiū už paaiškinimą…

  3. Laura

    Turiu tą knygą ir šitą receptą irgi esu nusižiūrėjusi. Pas tave irgi labai skaniai atrodo, tai, spėju, imsiuos ir aš šitų bulvių :)

  4. Dovilė

    Inga, valgomos tos lupenos. Tik prieš verdant sąžiningai šepečiu nušveisti reikia.

    Tas įdaras toks ne visai įdaras, nes visas į bulvę jis netelpa. Kiek lenda, brukama į įpjovą, kiek nelenda – kraunama ant viršaus.
    Papildomai į orkaitę irgi nereikia. Viskas kraunama į/ant dar karštų bulvių, dėl ko apsilydo tarkuotas sūris.

  5. Farija

    o mes darome kiek kitaip: kepam bulve orkaitej apie 45 min. tada perpjaunam, idedam tarkuota suri su majonezu ir cesnaku, o tada dar pakepam , kol suris issilydo.
    o dar galima deti ne surio, o tuno su majonezu ir konservuotais kukuruzais. :)

  6. osam

    Ir gavosi bulvinis kebabas :)

  7. Blogorama #394 : nežinau.lt

    […] balsas. Iš gyventojų mokesčių nepriimam, nes tai ignoruoja neturinčius pinigų. Kimšta bulvė. Galėtų būti vietinis picos atitikmuo. Tiktų prie nacionalinio valgiaraščio. Jūros […]

  8. Ak, Dovile,

    Tavo receptas nuostabus! Nezinau, kodel tavo pazistamas Oliveris bulves derina su lasisa ir burokeliais. Tai – greiciau nesusipratimas. Visiskai (netgi pagal OFH) nederantys produktai. Nezinau, gal nori tave suvedziot? Taciau taviskis – grynai lietuviskam skrandziui pritaikytas. Ir vaizdui. Man po vakaryksciu cipelinu liko keletas bulviu ir … zinojau, ka su jom daryt :P

  9. Dovilė

    Atskirai jis tą lašišą ir burokėlius siūlo. Dar, sako, prie virtų bulvių eina krabai, krevetės, aitrios paprikos, varškė, kt. O man akyse lietuviška silkė su svogūnais ;)

    O WTF yra OFH?

  10. Jamie Oliver. Gaminame su Oliveriu « pragaro virtuvė

    […] nebūnant dideliu virtuvės žinovu. Kai kurie, bent jau man, buvo nauji savo idėja, pavyzdžiui, įdarytos virtos bulvės. Tokių prisižiūrėjus, galima toliau drąsiai improvizuoti ir […]

Leave a Reply