Bulvių sumuštiniai

Na, nežinau kaip kitaip juos pavadinti. Tebūnie bulvių sumuštiniai.

Pirmiausia mums reikės keleto bulvių. Gerai jas nušveičiame. Neskutame, bet pasidarbuojame šepečiu ir vandeniu. Fairy, žinoma, pašalintų visas įmanomas bakterijas ir mikrobus, bet šiuo atveju – nerekomenduojamas.

Supjaustome griežinėliais. Geriau naudoti kuo didesnes bulves.

Papjaustome paprikos, svogūnų, pievagrybių, krapų.

Nuotraukoje yra 0,5 vnt nedidelės paprikos, 0,5 vnt svogūno, 4 pievagrybiai, keletas šakelių krapų. Keturioms bulvėms to buvo daugoka.

Smulkiais kubeliais papjaustome rūkytos šoninės. Šįkart naudojau karšto rūkymo. Labiau gal tiktų šalto rūkymo šoninė, tačiau IKI prie namų, as always, kažko neradau.

Smulkiai sutarkuojame sūrį. Šaldytuve rastas Džiugas labai tinka. Minkštesni sūriai gali sukepti.

Pabarstome bulvės griežinėlį kokiais nors prieskoniais. Aš naudojau Forest Blend mišinį, bet realiai užtektų ir paprastos druskos bei pipirų. Priklausomai nuo naudojamos šoninės, druskos nepadauginkite.

Sukrauname ant bulvės visų ingredientų po truputį. Šiame etape suprasite, kodėl bulves reikia rinktis kuo didesnes.

Sumuštinius išrikiuojame skardoje be jokių papildomų riebalų. Popieriaus tiesti taip pat nereikia. Dedame į jau įkaitintą orkaitę. Kepame 15 – 20 min.

Bijantys riebalų, turėtų valgyti šakute. O labai bijantys – iš viso nevalgyti. Maistas gaunasi gan riebus ir kaloringas. Prie alaus eina gerai.

Posted in

9 responses to “Bulvių sumuštiniai”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/zilionis/'>zilionis</a>

    noriu paragauti :)

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/ungfila/'>ungfila</a>

    O va šitą tai tikrai išbandysiu :)

  3. ake

    ooo taip, tarpinis variantas tarp sumustinio ir tikro maisto! ciur rytoj darau

  4. Anonymous

    sitas chatas ira dar visai naujas bet greitay jame bus jau daugeu zmoniu tad ce verta uzsukti http://************.****.tl/

    —————————–

    Redagavo Dovilė. Na, atsiprašau, bet tokio tipo reklamos negaliu pakęsti.

  5. vilma

    tikrai reikes pasigaminti…niam niam

  6. Indre

    Nesigavo :/ mesyte, suris, darzoves viskas super isskyrus bulves, nors kaitinau karstoje orkaiteje uzdengus popieriu ir dar ipyliau ant dugno vandens su aliejum. Na bet virsus tai skanu labai :)

  7. Dovilė

    Vienintelis mano sugalvojamas variantas – buvo nepakankamai plonai supjaustytos bulvės. Čia jos pjaustytos 0,5 cm ir plonesniais griežinėliais. Ir jie jokiu būdu negali būti storesni.

  8. Indre

    Bet mano buvo ir permatomų… Tiesa as mesa karbonadinę dėjau, tai gal dėl to neperkepė.

  9. Dovilė

    Tuomet nežinau, kame reikalas. Esu dariusi ir su nepjaustyta mėsa. Bulvės niekuomet nebūna labai minkštos, bet iki valgomų iškepa.
    Čia dar vienas variantas naudojant žalią maltą mėsą – http://pragarovirtuve.lt/dejau-ant-bulviu/359/ Paskutiniame komentare yra ir dar viena įdomi idėja.

Leave a Reply