Burokėlių lapkočių sriuba

Dar viena sriuba su minimaliu kalorijų kiekiu. Praktiškai be jokio riebalo.

Supjaustome porą nedidelių bulvių, smulkiai sutarkuojame morkytę, pusė galvos svogūno, pora lauro lapų, kvepiantieji pipirai (čia turiu prisipažinti – neturėjau atskirai nemaltų kvepiančių pipirų, todėl naudojau keletą skirtingų pipirų iš jų mišinio).

Kai užverda vanduo, pirmiausia suverčiame bulves. Tuomet imamės burokėlių pjaustymo. Kuo smulkiau (proto ribose) viską pjaustysite, tuo greičiau išvirs.

Suverčiame burokėlių lapkočius ir pirmojoje lėkštėje likusias daržoves bei prieskonius į sriubą.

Į verdančią sriubą įdedame kubelį, kadangi nusprendžiau išmėginti birų, o ne presuotą, tai mano atveju – šaukštelį – sultinio.

Valgant daugiau nei vienam asmeniui galima žaisti žaidimą – kuriam paklius į lėkštę svogūnas, tas po valgymo plaus indus.

Šiaip siūlau prieš patiekiant išrankioti svogūnų galvas, lauro lapusi ir pan. džiaugsmą iš sriubų.

Išverda gana greitai. Čia juk tik daržovės.

Jau prie virimo pabaigos įdedame visai mažai cukraus ir pomidorų padažo. Labai nekenkia dar kokių žolių primesti. Aš jas tiesiog pamišau.

Patiekiama įmaišius šaukštą šaukštą grietinės.

Panašios burokėlių lapkočių sriubos dar gali būti su mėsa, gal net grybais. Čia pateiktas turbūt pats primityviausias receptas.

Posted in

3 responses to “Burokėlių lapkočių sriuba”

  1. ciccio

    turiu prisipazinti – niekada nemegau burokeliu lapkociu sriubos – kosmaras kazkoks budavo, kai mama liepdavo valgyt…

  2. Praktikuojantiskulinaras

    Na va ir nekaloringas, sveikas maistas t.y sriuba. O sakei su tavo iprociais neimanoma ;) Skanu ! taip ir toliau, respect ;)

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Sveikas/'>Sveikas</a>

    Beee…

Leave a Reply