Cukinijos-bulvių apkepėlė

Čia tas atvejis, kai grįžtu namo patingėjusi sustoti parduotuvėje, tačiau valgyti dėl to nė kiek ne mažiau noriu. Sukuosi su tuo, ką randu namuose.

Ingredientai

Išsiviriau bulvių su lupenomis. Negalima labai suvirti, nes pjaustant trupės. Sunaudojau tris vienetus. Bulvės, kartu su maža žalia cukinija, buvo baziniai apkepėlės ingredientai.

Bazė

Supjaustytas griežinėliais jas tvarkingai sudėjau į tam reikalui numatytą indą. Pabarsčiau prieskonių mišiniu troškintoms daržovėms.

Padažas 

Keptuvėje ant sviestuko pakepinau žiupsnį maltų džiūvėsėlių. Sumečiau pjaustytas petražoles, svogūnų laiškus. Truputį vandens, šiek tiek sultinio, likutį šaldytuve aptiktos grietinės.

Sudėta

Tą keptą padažą supyliau ant bulvių ir cukinijos. Daugmaž išlyginusi jį dar pabarsčiau džiūvėsėliais.

Paragautas

Kepiau vidutinio karštumo orkaitėje. Gal kokį pusvalandį. Uždengusi.

Nesitikėjau, kad bus taip skanu. Nors ir be mėsos.

Posted in

10 responses to “Cukinijos-bulvių apkepėlė”

  1. Anonymous

    Matyt tikrai labai alkana, jeigu virtos bulbos su cukinija skanu. Ar Kurmiui-Bitei patiko?

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    Mm, man tai visai skaniai skamba (: reiks gal pabandyt kada. Tik siaip uzknisa kad Svedijoj aplamai sunku rast kokiu nors "prieskoniu mishiniu" – Lietuvoje daug didesnis tokiu dalyku pasirinkimas..

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/KaVeikti/'>KaVeikti</a>

    Yes, vėl sveikumynai- gardumynai!!
    Pradedi vis labiau man patikti, nesvarbu,kad tau pačiai tai tik šeip maistas iš bėdos, "kai net nesustoji parduotuvėje" :)))

  4. Maturegirl

    Nelabai supratau, kam reikėjo virti bulves, jei dar pusvalandį jas kepei orkaitėj.

  5. Maturegirl

    Manau, baigiant virti bulves buvo galima apkepinti cukinijas – tokiu atveju orkaitėj patiekalą būtų reikėję kepti ~5 min., t.y. kol išsilydytų sūris.

    Na, bet čia mano time managementas ;)

  6. Maturegirl

    Ups, man kažkodėl pasirodė, kad buvo sūrio :) Sorry :)

  7. Dovilė

    Pabijojau, kad cukinija iškeptų greičiau nei bulvės, dėl ko tektų vieną kurį ingredientą aukoti.

  8. Dovilė

    Kai naudoju sūrį, irgi orkaitėje neužtrunku – ne kiek dėl laiko taupymo, kiek dėl nenorėjimo valgyti sukepusį sūrį bei tinkėjimo suberti jį vidury proceso ;) Tačiau šįkart tai nebuvo aktualu. Dargi pačių bulvių pradžioje stengiausi labai nesuvirti.

  9. Dovilė

    Jei tąkart namuose būtų buvę sūrio, būčiau jį panaudojusi.. ;)

  10. ieva

    labaaai skanu, isbandziau. Aciu uz recepta ;D

Leave a Reply