Receptas rekordininkas – jam panaudota daugiausia daržovių rūšių. Atsiuntė Daiva. Pretenduoja į daržovių stebuklo vardą bei daiktinį prizą – Whirlpool mikrobangų krosnelę.
Kai nusprendėme sudalyvauti daržovių stebuklo konkurse, neturėjom nė menkiausio supratimo nei ką gaminsime, nei konkrečiai iš ko. Pasikvietėme į pagalbą dar tris žmones, vyras nusiaubė Maximos daržovių skyrių, pavartėme daug protingų knygų ir bandėme. Nuotraukų bus daug, nes rankų buvo 10, o realiai gamino tik keturios, tad kitos fotografavo, ar bent jau stengėsi.
Patiekalas išdidžiu pavadinimu Daržovių apkepas.
Jam sunaudota:
- 400 g bulvių;
- 1 šauktas alyvuogių aliejaus;
- 5 skiltelės česnako;
- pusė vidutinio dydžio cukinijos iš daržo;
- po puse žalios ir raudonos paprikos;
- 3 ar 4 vidutiniai pomidorai;
- po 100 g margųjų ir raudonųjų pupelių;
- 125 g žirnių;
- 20 g sviesto;
- pieno;
- kiaušinis;
- pipirai, druska.
- Etapas Nr. 1
Bulvės išverdamos ir paliekamos.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant vidutinės ugnies, maišant, pakepinam 1 min. pusę pasiruošto sutraiškyto česnako.
Tada sumetam susmulkintas paprikas, cukinijas, padidinam ugnį ir pakepam dar kokias 4 minutes.
Tada sudedam daugiau kaip pusę turimų nuluptų ir smulkiai supjaustytų pomidorų. Pomidorai lengvai nusilups jei prieš tai juos lengvai įpjausite ir apipilsit verdančiu vandeniu.
Įberiam druskos, pipirų ir dar patroškinam kokias 3-4 minutes.
- Etapas Nr. 2
Orkaitė įkaitinama iki 190 C.
Žirnius, likusius traiškytus česnakus, aliejų ir dar nepanaudotus pomidorus sumalam iki vientisos masės. Mes tam panaudojom blenderį.
Gautą košę sumetam į pirmajame etape gautą dalyką. Dar įmetam pupeles (o, pradėdami gaminti, ketinome padaryti Pupelių apkepą..) sumaišome ir išverčiam viską į karščiui atsparų indą, jį vėliau ir dėsime į orkaitę.
Mes šiek tiek neapsiskaičiavom, tai tilpom tik į du.
- Etapas Nr. 3
Iš virtų bulvių padarom bulvių košę, tam dar panaudojam sviestą ir pieną.
Bulvių košę sukrečiam ant jau kepimo inde esančios masės.
Šakute gražiai subraukome paviršių ir aptepame plaktu kiaušiniu.
Kepame apie 25 minutes arba kol apskrus.
Viskas, dedame į lėkštes ir patiekiame.
Tik jei norite, kad jūsų vyras jus ir toliau mylėtų, prie šio recepto verta patiekti ir keptų šonkauliukų (ar kito mėsiško). Tai rekomenduotina padaryti po šiek tiek laiko, pilnai pasimėgavus beviltiškumo išraiška jo veide.
Jei ką neaiškiai aprašiau ar praleidau, klauskite, būtinai atsakysiu.
Aš pagalvojau, kad reikėtų mažiau terliotis su pomidorais, tai ko gero galima paimti skardinę savose sultyse smulkintų…
Galima, bet pirkti, kai pilna “savų” nesinorėjo.
o tai ar skanu buvo? atrodo tarsi baisiai jau daug visko butu primakaluota (:
Hm.. ne patiekalas, o marmalošė, sakyčiau..
Nu man ir visko daug. Bet užtai dirbta tai nuo dūšios :)
Ir iš tikro apie skonį nieko neparašiau. Nors ir pačiai keista, bet gavosi geriau negu buvo galima prognozuoti. Panašu į marmalą, bet skonis labai subtilus. Skanu. Geriausias įvertinimas, tai kad vyras, šiaip nevalgantis daržovių, puikiai valgė kaip garnyrą.
O man pasirodė toks belekas. maždaug viską ką radau sumečiau ir atseit labai aju aš kulinarė. Nežinau…
Nu čia iš daržovių keptų, ar troškintų orkaitėj ar mikrėj, manau meno kūrinio ir nepadarysi :)
Chmm, darbo daug, o rezultatas toks pusetinas atrodo. Neatsirado noro isbandyt…
Man pasirodė labai įdomus receptas, o dar kai daržovių megėja esu ir skanus:) Būtinai išmėginsiu!
o man labai skaniai atrodo :) ir tikrai ismeginsiu kada :) nes labai megstu tokius darzovinius patiekalus :) :)
“O man pasirodė toks belekas. maždaug viską ką radau sumečiau ir atseit labai aju aš kulinarė. Nežinau…”
O man jūsų kometaras atrodo belekas, na, nepatiko, tai neaptiko, o prie ko čia kulinarė ne kulinarė, ar nuo tokio komentaro pilnavertiškesnė jaučiatės? Nežinau…
[…] Diena vėliau, nei ketinau, bet skelbiu pagaliau Daržovių stebuklo konkurso ir Whirlpool įsteigto prizo – mikrobangų krosnelės MAX 28/Alu – laimėtoją. Ja tapo Daiva, atsiuntusi Daržovių apkepo receptą. […]
Labai smagus receptukas. Galima valgyti kaip garnyrą, o galima ir kaip pagrindinį patiekalą. Sveikinu laimėjus konkursą. Daug įdėta darbo gaminant ir fotografuojant. Tai matosi ir tai vertinu. Niam!
manau, kad receptas tikrai geras ir skaniai atrodo…gamintas tikrai namuose….autore galbut labai jau smulkmeniskai apipasakojo kaip gaminti si patiekala:) bet labai smagu ir viskas puikiai suprantama:) valio laimetojai!!!
Na tikrai isbandysiu patiekala, o sis tinklapis nera skirtis tik super duper kulinarams o visiems kurie nori pasidalinti savo isbandytais receptais. taip kad jei nepatinka ieskokit kitu patiekalu o nerasynekit nesamoniu. aciu.
Na, pabandysiu kazka panasaus. Gal siek tiek maziau visko, nes tingisi i parduotuve eiti :) Ka turiu, ta ir sudesiu. Esme manau bulviu koseje ir zirniuose. O siaip improvizuosiu, bet ant kelio uzvede si receptas :)