Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

Darydama netikrą zuikį, atidėjau ir užšaldžiau didelę saują faršo. Sudėtis: malta kiauliena ir jautiena, kiaušinis ir daug mėsos prieskonių mišinio. Kaip tuomet ir ketinau, sunaudojau jį sriubai.

Pasidariau iš faršo nedidelius kukuliukus. Susipjausčiau porą bulvių, didelę morką. Kartu su keletu juodų pipirų bei poro lapais suverčiau visa tai į verdantį vandenį. Ir dar druskos įbėriau.

Jau virdama sugalvojau ir porą perpjautų česnako skiltelių įmesti.

Smulkiai supjausčiau didoką svogūną ir ne taip jau mažai pievagrybių.

Apkepiau alyvuogių aliejuje. Kaip post factum paaiškėjo, vertėjo tam rinktis sviestą.

Apkeptus pievagrybius su svogūnu supyliau į sriubą.
Sumoje virimo trukmė gaunasi visai neilga.

Prieš patiekiant ištraukiau poro lapus, česnakus ir net pagavau kelis pipirus.
Mėgstu tokias sriubas. Bet gal vien kiaulienos kukuliai būtų kiek minkštesni, man labiau patiktų.

Posted in

17 responses to “Daržovių sriuba su mėsos kukuliais”

  1. shiny

    Mmm, kaip mėgstu “frikadelkas” ir sriubas su jomis. reiks tavo variantą išbandyt (: pati kai verdu, tai dar ir kopūstų daug būna, bet nededu nei grybų nei kepintų svogūnų, šiaip cielą cibulį įmetu (o po to jį sėkmingai išmetu). ir dar atradau kad čiobreliai labai tinka ir pagyvina

  2. Laura

    Mmm.. kažkada virdavau panašią. Tik be grybų. Dabar prisiminiau, kaip skanu būdavo. Virsiu vėl :) Su grybais.

  3. Dieviška sriubytė

    […] padėkoti Dovilei už daržovių sriubos su kukuliais receptą. Niekad negalvojau, kad taip paprasta pasigaminti skanią sriubą. Morkos, svogūnai, pievagrybiai, […]

  4. megstu

    kad kukuliai minkstesni butu galima i farsa ideti truputi mirkyto batono, arba manu kruopu, kaip i kotletus.

  5. Dovilė

    Bijau, kad mirkytas batonas ir panašūs minkštinimo komponentai sriuboje greitai išskystų.

  6. megstu

    neisskysta, isbandyta daug kartu, tik nepadauginti reikia, jei labai baisu kad isskys, galima kiausinio baltyma sudet, bet kazkada kai neturejau kiausinio po ranka, isbandziau be jo ir gavosi lygiai taip pat puikiai. ir dar truputis grietines labai tinka i sia sriuba..:)

  7. Kiniškos jautienos salotos « pragaro virtuvė

    […] Mėsą dėjau į jau verdantį vandenį. Viriau daugiau kaip valandą. Visą prieskonių velniavą vėliau nukošiau, tačiau sultinio neišpyliau – labai gerai suėjo laisvos interpretacijos sriubai su mėsos kukuliais. […]

  8. Sriubos su mėsos kukuliais interpretacija « pragaro virtuvė

    […] tarsi mini paaiškinimas, kodėl ankstesniame įraše sriubą su mėsos kukuliais pavadinau laisvos interpretacijos […]

  9. ligita

    i tuos kotletus , kad butu minkstesni galima ideti gera sauksta grietines ir vel permirkyti is naujo , arba ipilti siek tiek virinto salto vandens ir dar karta perminkyti.Skanaus.

  10. Guoda

    Labai skanu ir paprasta. Ačiū už receptą :)

  11. tratata

    vietoj batono i farsa galima ideti tarkuota bulve (nedaug) – gerai sueina

  12. Nedas

    #11 tratata parašė 2009-02-17, anot gegutės, 11:00

    vietoj batono i farsa galima ideti tarkuota bulve (nedaug) – gerai sueina
    __________________________________________
    Nepatarciau deti tarkuotos bulves nes ji lieka kaip ir bulve tarp farso o idejus batono zinoma jis suminksteja bet kai walgai jo beveik nesijaucia tad cia nera esmes ar desi ar nedesi./.

  13. zojaa

    brr… mano seimyna tokios sriubos tikrai nevalgytu.Gal kaltos nuotraukos, jos tikrai neparodo patiekalo is gerosios puses.Paeme siaubas, kad vadinamas frikadelkes verdate apie valanda.Joms tikrai uztenka 20-30 min.,o kad mesa butu minksta nereikia deti nei tarkuotos bulves, nei batono, nei manu kruopu.O uztenka i farsa ipilti kefyro ir ideti majonezo.Aplamai i malta mesa niekada nededu nei batono, nei bulviu.Malta mesa reikia jausti rankomis, ar ji bus skani iskepta ar virtos frikadeles.Bet tai ateina su laiku.

  14. Gita

    nesupykite, bet į faršą dėti majonezo man atrodo baisiausias dalykas koks begali būt.

    p.s. aš dedu žiupsnį maltų džiuvėsėlių. tinka :)

  15. Karina

    Sveiki,na nesupykit,bet-KOSMARAS!ingridientai visumoje labai liux,sriuba tikrai turetu buti skani,as darau labai panasiai,tik kaip megeja pazaisti su prieskoniais ir kas karta isgaunu vis kitoki skonio spektra..bet sis gaminimas,kuris uzfiksuotas nuotraukose,nesukele jokio apetito;(galbut todel,kad antra nuotrauka atspindi didele klaida,kurias daro seimininkes su farsu-kelis kart nenupildamos purvino vandens bevirdamos!eigoje pirma turejote apvirti kukulius “keliose vandenyse”,ji pakeisdamos,nes farsas virdamas isskiria daug brudo..o jus suvertet viska dar su darzovem…apvirus kukulius jau galima deti ir bulves ir apkepta svoguna grybus(as svoguna kepu su morka,tada ji isskiria karotino daugiau ir sriuba graziau atrodo)kitas darzoves ir dar pavirt neilgiau 15min,kad nezutu naudingi darzoviu vitaminai ir kt..O patikekit,tokie riebalu pludai sriubos pavirsiuje tai..fee..
    sekmes!

  16. Zivile

    Nematau nieko baisaus nuotraukose,sriuba kaip sriuba ir nebetkokia o tikrai skani! Verdu dbr tokia seimynai,paragavau skyscio,tikrai skani ir vykusi sriubyte;) nem nem…

  17. kristina

    karina tu turbut gamindama sriuba ziuri kaip ji atrodo o ne jos skoni. niekada kukuliu neperpildawau vandens wirdama. ir galima daryti iwairiai pagal skoni gali kokiu nori darzoviu…

Leave a Reply