Desertinė nesėkmė

Greičiau siųskite man tuos receptus, nes jau pradėjau savarankiškai eksperimentuoti, kas, dažnu atveju, baigiasi kokia nors nesėme, panašia į nuotraukoje pavaizduotą.

Tortas-nelaimė

Čia šiandienos laimikis. Bandžiau padaryti pagrindą jogurtiniam – vaisiniam tortui. Well, ištraukusi iš orkaitės, bent jau prisijuokiau taip, kaip seniai buvo.

Beje, ryt publikuosiu pirmąjį konkursinį pyragą. Gaminam, gaminam, mielieji.

Posted in

10 responses to “Desertinė nesėkmė”

  1. Tautvydas

    o ką? atrodo visai skaniai :) aš tą ugnikalnio kepurę nupjovęs vidun uogienės prikrėsčiau ir manau desertas būtų pats tas :D
    iš ko tą padą gaminai sakyk geriau, noriu ir aš tokį kalną išsikept :DDD

  2. Dovilė

    Skonis ir nėra labai blogas. Juk negalėjau neparagauti kad ir nepavykusio gaminio ;) Bet vaizdelis – ne itin ;) Pati viršūnė, kaip bebūtų keista, yra prasčiausiai iškepusi. Bet viduje tai jis ne tuščias, tad uogienei turėtum dar šiek tiek išskobti.
    Eksperimente dalyvavo: 4 kiaušiniai, gal 100-150 g (iš akies) cukraus, keletas žiupsnių vanilinio cukraus, 100+ ml (iš akies) pieno, 100- ml (iš akies) saulėgrąžų aliejaus, ~200 g (iš akies) kvietinių miltų, kažkiek (akivaizdžiai per daug) kepimo miltelių, maždaug mano amžiaus tortinė forma (paaiškėjo, kad truputį leidžia viename šone), truputis sviesto (tik kepimo formos patepimui). Pirmiausia iki standžių putų išplakti kiaušiniai ir cukrai, vėliau (mažiausiu greičiu) – pienas, aliejus, miltai. Kepiau 30+ min. vidutinėje – mažesnėje ugnyje.
    Kadangi jau žinome, kaip kepami ugnikalniai, gal verčiau paieškok būdo iškepti kitas norimas formas, pavyzdžiui, drakoną ar Eifelio bokštą.

  3. lashiuke

    Jei kiekiai produktų būtų surašyti stiklinėmis, šaukštais ar dar kažkuo, tai gal ir imčiausi bandyt išsikept ugnikalnį, bet dabar, kai g ir ml – be šansų imtis eksperimentuot. :)

  4. Forelle

    Kartais produktų kiekis iš akies ir sugadina visą reikalą. O pagal panašų receptą, ti aliejaus nededu, kepu blynus orkaitėje. Tada jie gražiai išsipučia

  5. Dovilė

    Nagi, ir mano blynas išsipūtė. Ir netgi, sakyčiau, gražiai ;)

  6. Dautartė

    Jei iškepė normaliai (o atrodo, kad iškepė), tik ta forma nepavyko, tai reikėjo padaryti jogurtinį – vaisinį vulkaną :) – perpjauti +/- per pusę apačioje, iš viršutinės iškrapštyti truputį minkštimo, gal padaryti skylutę „viršūnėje“, pripildyti kremo/ar kas ten turėjo būti (galima pasluoksniuoti su iškrapštytu minkštimu), sudėti į „vulkaną“, papuošti kremo ar pvz. vaisių tyrės „lava“, vaisių „akmenukais“ ir t.t., žodžiu stilizuoti į vaisinio vulkano išsiveržimą ir visiems sakyti, kad taip ir turėjo būti :) Niekas tokio neturėtų ;) Svarbu nenusiminti! Gyvenime nėra nesėkmių, yra tik pamokos :)

    O jei iškepė “nenormaliai”, tai visuomet galima iš tokio “pyrago” padaryti bulvytes :)

  7. Dovilė

    Nebloga mintis mini apgaulei ;)

    O kas per bulvytės?

  8. Dautartė

    Pvz. tokios: http://bulvytes.gu.ma/ arba tokios: http://bulvytes-2.gu.ma/ , daug yra receptų, bet technologija maždaug vienoda.

  9. DonataLT

    Labai aiški kalno iškilimo priežastis – per didelė temperatūra orkaitėje. Paprasčiausiai pirmiausia greitai iškepė išorė, o tada karštis pasiekė vidų. Vidinei tešlai nebuvo kur plėstis ir kelti visą pyragą, todėl plyšo per mažiausiai iškepusią dalį – vidurį ir ten kėlėsi.
    Patarimas – pyragą į pašauti geriau tada, kai orkaitė dar nespėjo įkaisti iki recepte nurodytos temperatūros.

  10. Nazg

    Užlieti raudonu glajumi ir pavadinti “Biskvita Vezuvijus” :)

Leave a Reply