Dešrelės ir sriubos iš skardinės

Turėjau gyvenime tokį smulkų tikslą – paragauti dešrelių iš skardinės. Šią savaitę pagaliau tam prisiruošiau. Brangioji nepraleido progos išsakyti ką galvoja apie tas dešreles, mano norą jų paragauti ir mane apskritai.

Dešrelės skardinėje

Bet galiausiai vis tiek pagelbėjo išsirinkti. Sakė, Unix yra vienas padoriausių šitos maisto rūšies gamintojų.

Dešrelės skardinėje

Dešrelių išvaizda visiškai neišduoda jų skoninių savybių. Jos tiesiog plonesnės ir gal truputį tamsesnės, nei Lietuvoje įprastos pieniškos.

Dešrelės

Gaminimui laiko neskyriau – primityviai pašildžiau jas mikrobangėje.

Skonis iš tiesų siaubingas. Labai kramtyti nebuvo ten ką – atrodo, kad tas smulkiai kapotas tualetinis popierius su dešrelių kvapo medžiaga yra gana prastai sulipdytas ir todėl suyra vos spustelėtas. Vienas blogiausių mano kada ragautų maistų. Negelbėjo nei joks padažas. Galiausiai jas išmečiau.

Sriuba skardinėje

Kad jau ėmiausi maisto skardinėse, prigriebiau paragauti ir sriubos. Negaliu pasakyti, kad ši atitinka statistinę vidutinę sriubą iš skardinės, nes sakė, kad išrinko man bene geriausią variantą.

Sriuba

Pradžioje bišk dvejojau, ar nebus jos maistinė vertė panaši į užpilamų sausų sriubų, bet galiausiai buvau šituo reikalu patenkinta. Žirnių su dešrelėmis. Tiršta, kvepia, skanu. Reikia tik nepamiršti tokius dalykus uždengti prieš dedant į mikrobangę.

Posted in

38 responses to “Dešrelės ir sriubos iš skardinės”

  1. dot

    Man ir sriubos tokios būtų baisu ragauti, neaišku kokios kilmės visos sudedamosios dalys. Skanaus.

  2. aš

    Nepyk, bet po tokių įrašų išvis suabejoju, kad čia KULINARINIS blog’as.

  3. maman

    Del desreliu ir sriubos, tai tave ryskiai apgavo…:) niu niu olandams. Desreles, geriausios yra ne skardineje, o stiklainyje…:) (nezinau kokios konkreciai firmos, bet kainuoja daugiau nei euras) Ir sriuba geresne yra tokioj plastmasineje pakuoteje (panasiai, kaip pienas LT buna), o ne skardineje… Siaip nieko blogo nematau sitos sriubos konsistencijoje beje, normali lietuviska zirniu sriuba irgi lygiai taip pat atrodo….Zirniai suverda, ir gaunasi kose…:)

    Dar linkiu paragauti patiekalu is dezuciu, kuriuose buna prieskoniai, is paciam reikia prideti pvz. mesos ir darzoviu… Knorr…:) Ir gatavi patiekalai, kuriuos tik reikia pasildyti mikrobangeje, pvz. bulviu kose su desra… Kai sita paragausi, galesi save drasiai vadinti isbandziusia beveik visa olandu virtuves otkutiura…:)

  4. maman

    Na, siaip yra olandu virtuvje ir geru dalyku! Tikiuosi, juos irgi paragausi…:)

  5. dot

    Kas iš tos etiketės :D imkim ir atrinkinėm kur ten miltai kur krakmolas, pritrūko kažko tai ir įmetė į kelias skardines kitko. Čia it maloni loterija, niekad nežinau ką ir kokio skonio gausi.

    Be to. Spėju, kad kažkas šian ne ta koja išlipo iš lovos.

  6. dot

    Nesu ant tiek durnas šiaip, bet man apskirtai nepriimtini tokie dalykai kurie kažkaip įtartinai atrodo ir yra keistos konsistencijos. Reik pripažinti, kad jie ištisam vartojimui nėra tinkami.

  7. Justas

    Aš kai Prancūzijoj buvau šią vasarą, tai irgi ragavau skardininių dešrelių:) Tik nepamenu, kokios firmos. Bet mes tai hotdogus darėmės, tai man visai skaniai suėjo. Bet šiaip man tai skanu plastmasins maistas (nors ir vengiu kaip įmanoma), todėl aš šiuo klausimu ne rodiklis:)

  8. dot

    Šeip ar taip nekalbėjau apie keletą skardinių. Keletas skardinių gamykloje būtų didesnis skaičius nei 100,000. Nereik primest šlangos, nes pati tikrai supranti apie ką aš kalbu.

  9. Indre

    Olandijoj teko ragaut sriubos is skardines ir visai nieko buvo – irgi zirniene. Pirkomes Lidl jei neklystu…

  10. maman

    Dovile, siulau pabandyti indonezietiska virtuve, kuri yra iaugusi i olandiska virtuve (del kolonijines praeities). “Rijst tafel” (pazodziui ryziu stalas: stalas su maziausiai 8 patiekalais nedidelemis porcijomis ) yra daugiau olandu isradimas, beveik nezinomas Indonezijoje. Siaip indonezietiska maista, geriausia valgyti kokiam restorane, nebutinai super duper, ir svarbiausia ziureti, kad nebutu kombinuotas su kinieciu (kinieciai kartais indonezietisku patiekalus padaro daugiau kinietiskais, nei indonezietiskai). Dar viena beveik tradiciniu virtuviu yra Surinamio ir Antilu salu. Vienas is bene labiausia garsiausiu patiekalu yra “kip roti” vistiena su bulvem, kario padaze, blynu ir tokiom “ala” sparaginem pupelem. Jei turi kokiu pazistamu is tu saliu paprasyk, kad pavaisintu, nes “mamos”padarytas sis patiekalas pats skaniausias…:)
    Olandu virtuve yra ivairiataute, nes Olandijoje gyvena ivairios tautos, ypac dideliuose miestuose. Kaimuose zmones valgo paprasciau: Is tikru olandisku patiekalu: gal isskirciau troskinta mesa su svogunais (“hache”) su bulvem ir troskintu raudonu kpokustu su obuoliais…:)
    Ir butinai paragauk “kroket” su garstyciomis. Is Febo (olandai paaiskins). Nerasysiu kas per daiktas ir kaip padarytas, bo cia visi prades vel saukti… :)

  11. maman

    Butinai parasyk atsiliepimus:)

  12. Sapnininkas

    O kodel reikia uzdegti pries kisant i mikrobange?

  13. Sapnininkas

    Ar nera geriau tokias sriubas sildyti naturaliai, o ne su mikrobangom? :)

  14. Eimantas

    Sriubą valgyčiau tik užrištomis akimis… MHO.

Leave a Reply