Turėjau gyvenime tokį smulkų tikslą – paragauti dešrelių iš skardinės. Šią savaitę pagaliau tam prisiruošiau. Brangioji nepraleido progos išsakyti ką galvoja apie tas dešreles, mano norą jų paragauti ir mane apskritai.
Bet galiausiai vis tiek pagelbėjo išsirinkti. Sakė, Unix yra vienas padoriausių šitos maisto rūšies gamintojų.
Dešrelių išvaizda visiškai neišduoda jų skoninių savybių. Jos tiesiog plonesnės ir gal truputį tamsesnės, nei Lietuvoje įprastos pieniškos.
Gaminimui laiko neskyriau – primityviai pašildžiau jas mikrobangėje.
Skonis iš tiesų siaubingas. Labai kramtyti nebuvo ten ką – atrodo, kad tas smulkiai kapotas tualetinis popierius su dešrelių kvapo medžiaga yra gana prastai sulipdytas ir todėl suyra vos spustelėtas. Vienas blogiausių mano kada ragautų maistų. Negelbėjo nei joks padažas. Galiausiai jas išmečiau.
Kad jau ėmiausi maisto skardinėse, prigriebiau paragauti ir sriubos. Negaliu pasakyti, kad ši atitinka statistinę vidutinę sriubą iš skardinės, nes sakė, kad išrinko man bene geriausią variantą.
Pradžioje bišk dvejojau, ar nebus jos maistinė vertė panaši į užpilamų sausų sriubų, bet galiausiai buvau šituo reikalu patenkinta. Žirnių su dešrelėmis. Tiršta, kvepia, skanu. Reikia tik nepamiršti tokius dalykus uždengti prieš dedant į mikrobangę.
Man ir sriubos tokios būtų baisu ragauti, neaišku kokios kilmės visos sudedamosios dalys. Skanaus.
Nepyk, bet po tokių įrašų išvis suabejoju, kad čia KULINARINIS blog’as.
to aš:
Dėl tokios nuomonės tai man visai nepikta, greičiau netgi nusispjauti.
Užtat pikta, kai norintys matyti tik receptų sąrašus eina to ieškoti ne į specialias svetaines, o į blogą, kurio tik dalis įrašų yra skirti maisto gaminimui. Ir, kai radinys neatitinka jų nepagrįstų lūkesčių, palieka savo sureikšmintą nuomonę piktų komentarų pavidalu.
Mane tai skatina pradėti griežčiau moderuoti komentarus ir trinti ne tik turinčius keiksmažodžių, įžeidžiančius kitus skaitytojus ar trukdančius diskusijai, bet ir tuos, kurių autoriai akivaizdžiai nesiorientuoja aplinkoje, kurių nuomonė man yra menkavertė ir kurie neatitinka mano lūkesčių skaitytojų atžvilgiu.
to dot:
Tie, kam neaišku ir rūpi, dažniausiai skaito sudedamųjų dalių sąrašus kitoje etiketės pusėje.
Del desreliu ir sriubos, tai tave ryskiai apgavo…:) niu niu olandams. Desreles, geriausios yra ne skardineje, o stiklainyje…:) (nezinau kokios konkreciai firmos, bet kainuoja daugiau nei euras) Ir sriuba geresne yra tokioj plastmasineje pakuoteje (panasiai, kaip pienas LT buna), o ne skardineje… Siaip nieko blogo nematau sitos sriubos konsistencijoje beje, normali lietuviska zirniu sriuba irgi lygiai taip pat atrodo….Zirniai suverda, ir gaunasi kose…:)
Dar linkiu paragauti patiekalu is dezuciu, kuriuose buna prieskoniai, is paciam reikia prideti pvz. mesos ir darzoviu… Knorr…:) Ir gatavi patiekalai, kuriuos tik reikia pasildyti mikrobangeje, pvz. bulviu kose su desra… Kai sita paragausi, galesi save drasiai vadinti isbandziusia beveik visa olandu virtuves otkutiura…:)
Nebuvo dešrelių stiklainyje. Ne bais didelėje parduotuvėje rinkomės. Gal kada paklius į didesnį marketą nuvažiuoti, tai pasidairysiu šito gero :)
Sprendžiant pagal lentynų užimamą plotą parduotuvėse, tai olandų nacionalinę virtuvę sudaro maistas permatomose plastmasinėse dėžutėse ;)
Bet šalis įdomi – bulvės pas juos auga jau skustos, plautos ir dažnu atveju jau virtos, turi net du padažus – klevų sirupą ir majonezą, kurie praktiškai atstoja mūsuose mylimą ketčupą :))
Na, siaip yra olandu virtuvje ir geru dalyku! Tikiuosi, juos irgi paragausi…:)
Kas iš tos etiketės :D imkim ir atrinkinėm kur ten miltai kur krakmolas, pritrūko kažko tai ir įmetė į kelias skardines kitko. Čia it maloni loterija, niekad nežinau ką ir kokio skonio gausi.
Be to. Spėju, kad kažkas šian ne ta koja išlipo iš lovos.
to maman:
O ko verta ten paieškoti? Kas pradžiugintų skrandį?
Taip jau susiklostė, kad NL susiduriu su įvairiausių tautybių žmonėmis, išskyrus pačius olandus (trumpi paplepėjimai bare neužskaitomi), tai pažintis su vietine virtuve įmanoma turbūt tik kavinėse. Kol kas susipažinau, rodos, tik su jų įdarytais lietiniais, kurie buvo ne susukti, kaip tikėjausi, o padengti įdaru, kaip picos.
to dot:
Jei kada mokykloje organizuos ekskursiją į bet kokio maisto gamyklą, pasinaudok proga sudalyvauti ir sužinoti, kad masinėje gamyboje į kelias skardines neįmeta ko nors kito, pritrūkus ko nors įprasto.
Nesu ant tiek durnas šiaip, bet man apskirtai nepriimtini tokie dalykai kurie kažkaip įtartinai atrodo ir yra keistos konsistencijos. Reik pripažinti, kad jie ištisam vartojimui nėra tinkami.
Aš kai Prancūzijoj buvau šią vasarą, tai irgi ragavau skardininių dešrelių:) Tik nepamenu, kokios firmos. Bet mes tai hotdogus darėmės, tai man visai skaniai suėjo. Bet šiaip man tai skanu plastmasins maistas (nors ir vengiu kaip įmanoma), todėl aš šiuo klausimu ne rodiklis:)
Šeip ar taip nekalbėjau apie keletą skardinių. Keletas skardinių gamykloje būtų didesnis skaičius nei 100,000. Nereik primest šlangos, nes pati tikrai supranti apie ką aš kalbu.
Olandijoj teko ragaut sriubos is skardines ir visai nieko buvo – irgi zirniene. Pirkomes Lidl jei neklystu…
Dovile, siulau pabandyti indonezietiska virtuve, kuri yra iaugusi i olandiska virtuve (del kolonijines praeities). “Rijst tafel” (pazodziui ryziu stalas: stalas su maziausiai 8 patiekalais nedidelemis porcijomis ) yra daugiau olandu isradimas, beveik nezinomas Indonezijoje. Siaip indonezietiska maista, geriausia valgyti kokiam restorane, nebutinai super duper, ir svarbiausia ziureti, kad nebutu kombinuotas su kinieciu (kinieciai kartais indonezietisku patiekalus padaro daugiau kinietiskais, nei indonezietiskai). Dar viena beveik tradiciniu virtuviu yra Surinamio ir Antilu salu. Vienas is bene labiausia garsiausiu patiekalu yra “kip roti” vistiena su bulvem, kario padaze, blynu ir tokiom “ala” sparaginem pupelem. Jei turi kokiu pazistamu is tu saliu paprasyk, kad pavaisintu, nes “mamos”padarytas sis patiekalas pats skaniausias…:)
Olandu virtuve yra ivairiataute, nes Olandijoje gyvena ivairios tautos, ypac dideliuose miestuose. Kaimuose zmones valgo paprasciau: Is tikru olandisku patiekalu: gal isskirciau troskinta mesa su svogunais (“hache”) su bulvem ir troskintu raudonu kpokustu su obuoliais…:)
Ir butinai paragauk “kroket” su garstyciomis. Is Febo (olandai paaiskins). Nerasysiu kas per daiktas ir kaip padarytas, bo cia visi prades vel saukti… :)
Jau išsiaiškinau kas tas kroket iš Fibo :) Susiradau ir patogiausią šito gero įsigijimo vietą. Bus vienas pirmųjų dalykų, kai vėl nuvyksiu į NL.
Butinai parasyk atsiliepimus:)
to maman:
Priminė ką tik mano olandiška padružkė, kad gi esu valgiusi indonezietišką patiekalą iš dėžutės su tik prieskoniais.
to Sta.R:
Galėsiu siųsti mailu milijonus klausimų, į kuriuos negalės atsakyti Google Translator? :))
O kodel reikia uzdegti pries kisant i mikrobange?
Ups. Mistyping. Reikia ne uždegti, bet uždengti. Nes taškosi.
Ar nera geriau tokias sriubas sildyti naturaliai, o ne su mikrobangom? :)
Sako, kad natūraliai (na, ne saulėje ant palangės) yra sveikiau. Bet mikrobangėje tikrai žinau, kad greičiau ir dažnu atveju reikia mažiau indų plauti. Griežto nusistatymo šiuo klausimu neturiu, bet labiau linkstu į mikrobanginį šildymą. Nes jei jau turiu laiko terliotis, tai galiu ir sriubą nuo nulio išsivirti.
Sriubą valgyčiau tik užrištomis akimis… MHO.