Dominyko pyragėliai

Kad jau pradėjau vartoti pieno produktus, savaitgalį prisiminiau Dominyko pyragėlius. Šiek tiek keistas gaminys – pyragėliai, bet be mėsos; su varške, bet ji ne įdaras; su kiaušiniais, bet jie ne tešloje..

Pirmiausia išsiviriau 5 kiaušinius. Tuomet atidžiau paskaičiau receptą. Pasirodo, reikia 4 virtų ir 1 žalio kiaušinio. Tai vieną virtą suvalgiau, o vieno žalio išėjau į parduotuvę. Merfio dėsnis – tie penki buvo paskutiniai šaldytuve.

Pasisriūbaudama supjausčiau vieną svogūną.

Apkepiau jį aliejuje.

Virtus kiaušinius, žalią kiaušinį, keptą svogūną, nemažai pomidorų padažo, iš širdies džiovintų krapų (jei turėjote tą atsarginį kiaušinį ir nėjote į parduotuvę, žalių krapų, matyt, irgi neturite), žiupsnelį druskos ir pipirų suverčiau į vieną dubenį ir išmaišiau. Štai ir visas įdaras.

Pakelį varškės pertryniau šakute.

Miltus dėjau “iš akies” – kelis šaukštus.

Margariną (apie 50 g) išlydžiau, pamiršau nufotografuoti, supyliau į miltus su varške.

Iš varškės, miltų, margarino ir trupučio druskos suminkiau tešlą.

Tešlą kočiojau iki 3 mm storio, spaudžiau apskritimus, formavau pyragėlius. Džiaugiausi savo žydra koldūnine formele.

Pyragėlius kepiau paprasčiausioje keptuvėje su daug aliejaus. Geriausia kepti toje pačioje, kurioje jau kepė svogūnai, – mažiau indų plauti reikės.

Skaniausi karšti, bet šalti irgi valgomi. Kadangi jie be mėsos, tai kaip ir nelaikau jų maistu. Tinka kaip papildas prie įprastinio dienos davinio.

Posted in

5 responses to “Dominyko pyragėliai”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Įdomus įdaras. Neįsivaizduoju koks galėtų būti skonis.

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/dipukas/'>dipukas</a>

    mano mėgstamiausi pyragėliai.

    teta kepa tokius per kiekvienas šv. Kalėdas.

  3. Dovilė

    Įdomus ir įdaro skonis ;) Iš tikrųjų gal ne toks keistas, kokio tikiesi tik perskaitęs sudėtį, bet vis tiek neįprastas.

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/tetasigita/'>tetasigita</a>

    mėgstu varškę ir svogūnus. Visas tas įdaras ir į jį panašūs – labai primena Azijos virtuvę, kur į pyragėlius įdedami tiesiog svogūnai su prieskoniais, gali būti ir neapkepti. Aš dar mėgstu tą įdarą įdėti į kepamos baltos duonos suvožtinius.

  5. Anonymous

    SKaniai atrodo:) Net valgyt uzsinorejau :DD

Leave a Reply