Druską į keptuvę – kuo baigsis?

Kažkurį vakarą betyrinėdama prieskonių lentyną parduotuvėje, susiradau draugų.. Juk visiems taip kartais nutinka, ane?

Ieškau ko nors įpatingo. Prieina bobutė, žiūrinėja druskas apatinėje lentynoje. Žiūri į mane pasimetusiomis akimis: “A tai šita druska juoda?” Sakau: “Ne, ji su jodu – tokia žmogui naudinga medžiaga.” Bobutė: “O tai deginti keptuvėje juoda druska tinka?” Tada jau aš žiūriu į ją pasimetusiomis akimis..

Šialia prieskonius besirenkantis vyrukas nugirsta mūsų pokalbį. Kaip paaiškėjo, jis yra profesionalus kulinaras or smth. Jis su bobute pasišnekėjo, iš kur ji tokį gerą metodą žinanti, juk nedaug kas jį žino ir pan.

Pasirodo, kai keptuvė labai pritraukinėja maistą, galima ją padeginti druska. Kaistanti druska atidaro kažkokias keptuvės dangos poras ar kokį biesą, dėl ko paskui viskas turi būti gerai. Specialiai pasitikslinau, ar teflono negadina. Sakė, ne. Bobutė įspėjo, kad reikia atsidaryti langus. Įtariu, dėl ko..

Pasijutau sužinojusi kažkokį VIP’inį metodą, kaip prikelti keptuvę antram gyvenimui. Arba labai smarkiai išdurta.. Kaip tyčia turiu vieną keptuvę, su kuria jau reikia ką nors daryti. Lyg ir norėtųsi išbandyti tą druską, ale kažkaip nedrąsu.. Jei kas girdėjote legendų, pletkų ar tikrų istorijų, išgelbėkite mane nuo nelaimės – parašykite.

Posted in

9 responses to “Druską į keptuvę – kuo baigsis?”

  1. Kelmas

    Teko matyti, kad taip yra daroma:) Keptuvė, kaip supratau, nebetraukė (bent jau tą kartą), druską lauk išmetė, langu atidaryt, kaip ir nereikėjo-nebuvo ten jokiu dūmų kamuoliu:) Taip, kad bandyk, blogiau, nebus:)

  2. Dovilė

    O kaip ilgai tą druską kaitinti reikėtų? Ar labai karštai?

  3. Kelmas

    A velnias žino:) Pats išsiaiškint bandyčiau eksperimento tvarka: kaitini tol, kol atrodys pakankamai (ne 5 sekundes, bet ir ne valandą:) ). Jei vistiek trauks, bandyti dar ilgiau kaitinti. Jei dar traukia, mesti nafig keptuvę, pritrauktą maistą ir visą šitą užsiėmimą :))

  4. Dovilė

    Praktiškai įtikinai ;) Matyt, savaitgalį imsiuosi jau šito ilgai atidėliojamo reikalo.

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/games/'>games</a>

    Čia patikrintas metodas – tikrai padeda.

  6. Anonymous

    Mes kaitinam druska keptuveje tam, kad gydyti gerkle kai skauda. Ja pakaitini keptuveje tol kol ji pakankamai ikaista, po to ivinioji i plona skepetaite taip, kad neisbyretu, po to i siltesne, ir laikai uzrisus ant gerkles, kol ji atvesta. Tik reikia atsargiai, ypac risant vaikam, kad nenudeginti. Man padeda. O kas del keptuves, tai ji tikrai labai gerai kepa. Nepritraukia maisto. Matyt tikrai del to kad buvo kaitinta druska ir ne viena karta.

  7. Dovilė

    Priminei. Man juk irgi mama kaitindavo druską gerklei. Tik apie efektą keptuvei nieko nepamenu..

  8. Seni užkeikimai veikia « pragaro virtuvė

    […] Druskos deginimas keptuvėje. Išbandyta. Keptuvė atrodo šiek tiek atsigavusi. Na, bent jau blogiau nepasidarė. […]

  9. Svecias

    Si buda pamenu mano tevai naudojo, kai kepant blynus jie prikepdavo, tad pakaitindavo su druska.

Leave a Reply