Egzotika Lietuvos restoranuose

Susigalvojau naują išbandymą – paragauti Lietuvos restoranuose siūlomų lietuviškam skrandžiui netikėtų sprendimų. Patiekalų iš produktų, kurių paprastai nevalgome ir net mintis apie jų valgymą ne visiems yra priimtina. Nesinori tikėti, kad Lietuvos restoranuose egzotika apsiriboja jaučio pautais, tačiau pati tokių vietų nelabai žinau. Reikalingos skaitytojų rekomendacijos. Prašau išvardinti kur kokias įmanomas gauti šlykštynes žinote.

Būtų gerai, jei kuo tiksliau apibūdintumėte reikalą – koks gyvis, kokioje maitinimo įstaigoje, kokiu adresu įsikūrusioje. Kaina irgi yra vertinga informacija, nes manau, kad už vieną skrudintą tarakoną 200 Lt gal ir nenorėsiu mokėti.

Kol kas iš šlykštynių serijos esu valgiusi tik keptų kiaulės smegenų. Nepatiko.

Posted in

24 responses to “Egzotika Lietuvos restoranuose”

  1. gurmane

    va drauges buvo WOO, ten tai tikra egzotika;D ! tai pavalge, pirstus apsilaize, o po kurio laiko abiem taiip pilvus isiskaudejo:D

  2. Valdemaras

    Kebabų kioske prie Lukiškių stotelės deklaruojama, kad jų gaminiai iš kažkokios ten normalios (suprask, karvių, jaučių ar kiaulių) mėsos, tačiau esu linkęs tuo abejoti.

  3. Vilma

    Jeigu varliena priskiriama šlykštynių kategorijai, tai jos galima (bent jau buvo) paragauti kinų restorne “Pekinas” Algirdo gatvėje. Čia ne “pekino antis”, kuri arčiau cerkvės algirdo g., o toje pačioje gatvėje, bet toliau. Kaina, bijau sumeluoti, nes seniai buvau, bet berods apie 30-40 Lt. ;-)

  4. Blondine

    Kalbant apie WOO aš ten netoli dirbu ir praktiškai kiekvieną rytą matau kokie ten ateina virėjai ir kaip atrodo jiems teikiami produktai taigi privečia susimastyt ar ten apsimoka.

  5. nuolaida

    Gal prastai pagamintos smegenėlės buvo? Jos žiauriais riebios, bet jei gerai paruoštos tai labai skanu :)

  6. Dovilė

    Tik nepereikime prie valgyklų, kuriose elementarius koldūnus pagamina taip prastai, kad būna šlykštu valgyti. Aš labai tikiuosi idėjų, kur kokio gerai paruošto, bet labai nestandartinio maisto galima išbandyti.

    to nuolaida:
    Aha, riebios ir jų konsistencija tokia labai nenusakoma.. Kadangi ragavau tik vieną kartą, neturiu su kuo palyginti, kad pasakyčiau, ar gerai buvo paruoštos. Pakeptos su svogūnėliais, tikrai labai šviežios – prieš porą valandų kiaulė dar net neįtarė kas jos laukia..
    Realiai skonio net nebepamenu – tai buvo visiškoje vaikystėje, bet įspūdis išliko labai ilgam. Panašu, kad tam nepatikimui didžiausią įtaką padarė žinojimas iš ko tai yra pagaminta. Tiesa ir tai, kad visokie drebučiai, itin tiršti kisieliai, pudingai ir panašūs neaiškios struktūros valgiai man nekelia apetito.

  7. Andrius

    O turguje, ceburekai ir belesiai irgi egzotika. Valgai ir nezinai ka valgai :)

  8. Traleliushke

    Man tai is Vilniuje gana idomiu ir egzotiskesniu vietu dar buvo ispanisku patiekalu restoranas Barcelona (Linkmenų g. 5). Pvz. ryklys su šviežiomis daržovėmis ir avokadų padažu kainuoja 39 Lt, ryklienos sriuba su daržovėmis-9 Lt, o tradicinius naminius makaronus su jūros gėrybėmis valgant tos gėrybės gana nejaukiai atrodo – kai kurios jų nepjaustytos, natūralaus dydžio..:)

  9. Dovilė

    Na jau.. mažiukai tie aštunkojukai makaronuose ;)
    O ryklienos dar neragavau. Dėkui už idėją.

  10. Traleliushke

    Gal cia tau maziukai pasirode, o as kai pamaciau tas akytes i mane ismeigtas 5*5 cm gyvio, ir apie bado dietas mintis atejo..:)

  11. Traleliushke

    Visai idomu straipsniuka radau, tad renkantis kazkokias egzotikas restoranuose bus visai pravartu pasiskaityti ;)
    http://www.alfa.lt/straipsnis/c91412

  12. arijam

    Žemaitijoj vienas iš egzotiškesnių patiekalų – bebriena, o pats delikatesas – rūkyta bebro uodega. Nežinau ar Vilniuj kur šį skanėstą siūlo?

  13. Dovilė

    Gi norėčiau dabar bebro paragauti :) Apie Vilniuje tokį dalyką ruošiančias vietas negirdėjau.

  14. Vaza

    O kaip skonis tų mažų aštuonkojukų, gal kas šaldytus kažkaip gaminate?

  15. Petras

    Bebrienos galima paragauti restorane “Lokys”. Nelabai patiko, nors valgyt galima.

  16. Dovilė

    to Petras:
    Dėkui, būtinai išbandysiu.

    to Vaza:
    Asmeniškai man aštuonkojai pasirodė ne itin skanūs, labiau patinka kitos vandens gėrybės. Su kokiais makaronais gal galima juos ruošti panašiai kaip ir bet kokius jūros gėrybių rinkinius.

  17. Augustas

    Jo, bebrienos yra “Loky”. Keistas skonis…

  18. Augustas

    Dar restorane “Lokys” ragavau putpelės.
    Va čia tai delikatesas.

  19. reklamosauka

    Ne restorane, bet turguj ar, vieną kart “Norfoj” teko laimė rasti tikrą lietuvišką delikatesą – kraujinius vėdarus. Iš esmės tai, kaip ir bulviniai vėdarai, žarnos, tik kimštos krauju ir perlinėm kruopom. Niamniukas, visad perku kai tik būna, tik gaila, retai tenka rasti. Rekomenduoju ;)

  20. Paulius

    siūlau pabandyti paragauti balandienos – karvelių mėsos. Savotiškas skonis, gan sausa mėsa. Na, jei patinka antiena, tai ir balandžiai turėtų patikt. Nežinau, ar restoranuose kur nors Lietuvoj gamina :) Bet galite pasigaminti patys :)

Leave a Reply