Džiaugiuosi draugyste su Delona, nes vis gaunu išbandyti kokią naujovę. Šįkart tai – milteliai florentinams. Šitas geras atitinka mano mėgstamą gaminių grupę – labai skanu ir labai paprasta. Ir dar labai greita – sakė, įmanoma sudeginti vos nuėjus pajunginėti televizoriaus.
Mėgstamiausias ingredientų matavimo vienetas – didelis puodelis. Tai vieną tokį ėmiau tų magiškų miltelių florentinams, vieną – saulėgrąžų, baltų sezamų sėklų, juodųjų sezamų sėklų, linų sėmenų ir migdolų drožlių mišinio, dar apie pusę – razinų. Iš principo čia ką sudėsite, tą ir turėsite.
Jau turbūt kur nors girdėjote, kad didžiausius žmonijos atradimus paskatino paprasčiausias tingėjimas. Man tai birių ingredientų maišymui labai tinkamas būdas pasirodė – suberti juos į indą, uždaryti ir pakratyti.
Sakiau, tai veikia. Toks ingredientų maišymo būdas nepasiteisino tik kartą – miltų blyneliams mišinyje buvo kildinimo medžiagos, todėl dangtelis nušovė ir tešlos inde neliko.
Orkaitę įkaitinau iki 210° C temperatūros. Florentinų “tešlos” pabėriau po didelį šaukštą ant paprasčiausia aliuminio folija išklotos kepimo formos.
Kepiau 6 min. Ir tai jau visiška riba. Šiaip ir 5 min būtų užtekę. Na, čia iš tų kepinių, kur daugiau reikia žiūrėti pro orkaitės stiklą, nei į laikrodį.
Kepdami burbuliuoja. Panašiai, kaip elgiasi lydomas cukrus.
Po pirmos skardos kepimo supratau, kad neblogai yra palikti ne per mažus tarpus tarp subertų florentinų masės kauburėlių. Bet tai nėra kažkas labai baisaus, nes jie nesunkiai leidosi perlaužiami norimoje vietoje.
Antrą skardą kepdama išbandžiau paklojimui kepimo popierių. Man gi vis rūpi, kaip sėkmingai gaminiai nusiima nuo įvairių kepimo paviršių.
Tai dabar galiu konstatuoti, kad abiem atvejais problemų su jų iškėlimu nepatyriau.
Tik tik iškepę, florentinai dar būna minkšti. Reikia truputį palaukti, kol atvės ir tik tuomet nuiminėti juos nuo folijos ar popieriaus. Arba stverti karštus ir ką nors išlankstyti.
Yra bent keli būdai kepti florentinus. Šitas mano vakar bandytas rezultate duoda plonyčius ir vietomis permatomus florentinų blynelius.
Kalorijų bomba. Bet kaip skanu.
Atrodo labai skaniai, bet priešpaskutinis sakinys sulaiko mane nuo šių gardumynų…
o ant pakuotės miltelių gal kartais yra kalorijos parašytos, lb įdomu, kiek jų yra :)
ai, ir dar norėjau paklaust, koks skonis? nesijaučia, kad “chemija”?
Skanu. Ir nesijaučia man jokios chemijos.
Kartais galvoju, kad apie chemiją yra daugiau kalbų ir jos baimės, nei realaus pagrindo tam.
o kiek kainuoja šitas gėris? :P eilinį kartą gailiuosi kad gyvenu ne Vilniuje..
vietoje milteliu dedu cukru,bet tada reikial abai atsargiai,kad nesudegtu, arba galima deti skaldytus smulkiai smulkiai ledinukus,kurie irgi lb greit svyla :)))
na va kaip tik sitas pyragas skrunda orkaiteje :)
Labai noreciau isbandyti si skanesta, tik va gal zinot kur tu milteliu nusipirkt galima butu? Nes kazkaip niekur neteko ju matyti.
Dekinga uz info :)
Milteliai florentinams – http://delona.lt/?311,milteliai-florentinams-crustex-250g
[…] florentinams ruošiamas lygiai taip pat, kaip ir kepimui orkaitėje. Naudojau: migdolų drožles, linų sėmenis, balto sezamo sėklas, juodo sezamo sėklas, […]
Kur to misinio galima isigyti ( Alytus) tai Kaunas turbut butu arciausias taskas.
Vietoj miltelių dedu sviesto šiek tiek lygyto ir kondensuoto. Galima kepti, o galima sumaišyti ir palikti šalti – ir taip skanu ir taip.
Tiek džiaugiausi radusi si receptą! Nusipirkau tu stebuklingu milteliu ir … Labai nusivyliau… Gryna chemija! Parduotuvej florenrinai daug skanesni buna. Ir dėl kainos irgi nemanau ar čia labai pigiau išeina. Apie 20 lt išėjo apie 0,5 kg viso gėrio su miltukais, kai iškepė tai tiek tikrai viskas nesvere, ir dar taip nevykusiai gavosi… Gaila aišku. Toliau tesiu paieškas ir bandymus be milteliu!
Sekmės temos autorei!