Gaivinamės šaltibarščiais

Kažkodėl mėgstu šaltibarščius. Nei mėsa, nei aštru, nei kepta, bet vis tiek mėgstu. O šiandien dar pajutau, kad man jų tiesiog gyvybiškai reikia.

Supjaustome 3 kietai virtus kiaušinius. Kiaušinius ir bulves virti užstatome tuo pat metu. Bulvės išvirs, kaip tik ant šaltibarščių ruošimo pabaigos.

Supjaustome porą agurkų, dėl kurių į parduotuvę einame du kartus. Negaliu tiksliai paaiškinti kodėl taip nutiko, nes kažkur dingo atkarpa tarp agurkų įsidėjimo į parduotuvės vežimėlį bei ieškojimo namuose su tikslu juos supjaustyti.

Naudojame marinuotus burokėlius. Pusės stiklainio užteks. Standartinis burokėlių stiklainis – 500 g.

Visada šaltibarščius darydavau su kefyru. Šian nusprendžiau išmėginti kokį tai spec. rūgpienį šaltibarščiams. Pagrindinis plika akimi pastebėtas skirtumas – šitas rūgpienis tirštesnis už standartinį kefyrą.

Supjaustome krapus. Juos naudosime ir šaltibarščiams, ir virtoms bulvėms.

Bulvės jau išvirė. Viską keliame į lėkštes, apibarstome krapais ir maitinamės.

Laikantis mano čia minėtų ingredientų kiekių, gaunasi gana tiršti šaltibarščiai. Šaukštas dar nestovi, bet, pilant į lėkštę, samčio turinys ne tolygiai išsisklaido, o kaupiasi į krūvą.

Posted in

3 responses to “Gaivinamės šaltibarščiais”

  1. Laura

    O svogunu laiskai? Bent jau man tai privalomas saltibarsciu ingredientas :)

  2. Dovilė

    Tai jau kiekviena šeimininkė pagal savo fantaziją gali pridėti ir svogūnų laiškų, ir grietinės, ir dar ko nors. Nors ir dešros ;)

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/manoakys/'>manoakys</a>

    Su virtais burokėliais skaniau :P

    (mano asmeninė nuomonė)

Leave a Reply