Šiandien, brangieji, Laimės paieškos rožinėje virtuvėje pristato lengvą braškinį desertą. Sezoninis dalykas – nesusivėlinkime išbandyti. Receptas dalyvauja geriausio deserto recepto konkurse, remiamame elektroninio knygyno ManoKnyga.lt.
Desertus gaminu itin retai, nes esu visiška nesmaližė, bet kada iškeisčiau torto gabalėlį į šaltai rūkyto kumpio riekelę. Taip pat esu didelė angliavandenių nemylėtoja, kuo mažiau biskvito, tuo man patraukliau. Todėl mano mėgstamas desertas visai jo neturi: tik baltymai ir vitaminai.
Jei sumanysi jį pasigaminti, Tau reikės labai nedaug ir visiškai paprastų produktų:
- 1 l kefyro
- 3 šaukštų želatinos
- 10 šaukštų cukraus
- Daug braškių (šįkart sudėjau apie litrą)
Želatiną užpilk puse stiklinės verdančio vandens ir maišyk, kol ištirps grūdeliai (neskaityk, ką rašo ant tų želatinos pokelių, kas turi laiko pusvalandį laukti, kol ji išmirks, paskui dar kaitinti, virti ir t.t., gyvenime yra ir įdomesnių dalykų, patikėk). Kefyrą sumaišyk su cukrum. Didesnes braškes pjauk pusiau, mažesnes palik sveikas.
Viską išmaišyk kartu, supilk į mėgstamos formos indą (-us) ir dėk į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ne paslaptis, kad sukiotis virtuvėje man reikia ypatingo įkvėpimo, ir stengiuos ten praleist kuo mažiau laiko. Šio skanumyno paruošimas užtrunka apie dešimt minučių plius reikia truputuko kantrybės, kol jis sustings (kelių valandų). Per tą laiką gali nuveikti ką nors įdomaus ir įsimintino! Skanaus!
Skaaaaanu :)
[…] nori tokio deserto, užsuk į Pragaro virtuvę, kurioje šiandien svečiuojuosi ir pasakoju, kaip aš tai daroma. […]
Psio, varau kefyro, braškių ir želatinos :)
Oj kaip gerai, kad priminei :) As irgi einu i parduotuve :)
O ar galima verdanti vandeni ant zalatinos pilti?.. kazkaip visada buvau isitikinusi, kad tik drungna, nes kitaip nesustings.
Oooo!!! Dar vienas mano dėmesio vertas skanėstas. Tik dabar problema atrast kefyro Italijoj, nes tai kas yra, ne visai tinka pavadint kefyru. :)))
Ei žiū desertų valgymo įpatumai mano ir “rožinės mergaitės” visai sutampa- visai nemėgstu tortų, o jei ragauju tai tik gaivaus kremo, palikdama biskvitą. Šis desertas- man pats tas :) Būtinai pasigaminsiu!
Desertas išties puikus, būtinai reikės pabandyti.
Viena pastabėlė dėl tų angliavandenių – cukrų 99,8 proc. būtent jie ir sudaro, todėl pasarasis desertas nėra jau taip vien baltymai ir vitaminai ;)
Dovile, negalima tik užvirti ir virti želatinos su vandeniu, o užpilti verdančiu ir nevirti, tik stipriai makaluoti – prašom. Sustingsta, praktiškai įrodyta :)
lashiuke, vietoj kefyro gali naudoti jogurtą, esu tikra, kad to tai rasi. Aišku, jei naudosi saldų – nedėk cukraus ;)
I visa sita reikala galima ideti graik riesutu, is anksto paruostos ir kubeliais supjaustytos zele ir siaip bet kokiu vaisiu gabaliuku (kivi netinka, neleidzia stingti).
Šitą net aš moku pagaminti. Dar galima indo šonus apdėlioti paprasto, bejokių pripumbasų biskvito vyniotinio griežinėliais (nežinau kaip ta biskvitinė dešra vadinas). Tada suteikia daugiau saldumo. Na aišku kai autorius pasisakė aiškiai prieš biskvitus, toks ingridiantas neegzistuoja :)
Damn, kaip gerai ir skaniai atrodo!
Išbadyta. Laaaaabai skanu !
Ir aš išbandžiau. Mmmmm, kaip skaaaanuuu! Patinka man tokie greiti desertai. : )
Ar su žele (iš pakelių) niekas nebandėt?
[…] ir batoną sudėjau į paprastutį plastikinį maišelį. Shoping time, nes labai noriu pasidaryti gaivų braškinį desertą pagal PinkCity iš PragaroVirtuvės desertų […]
o ka galima butu su trintomis braskemis padaryti?
Nerealu :) Per tas porą valandų kol sustings, kas nors įdomaus ir įsimintino bus virtuvės plovimas, nes dabar atrodo, kad iš gyvos kiaulės faršą dariau, o ne su braškėm reikalų turėjau.
to greta:
Trintomis braškėmis kaip minimum galima pagardinti ledus. Įdėjus cukraus, galima smaližiauti su blyneliais ar gal panaudoti kokiam pyragui ar bandelėms vietoje uogienės įdaro.
Dar, tiesa, galima jomis apdrabstyti visą virtuvę, kaip kad padarė Šilas.
Cha cha :)
http://img90.imageshack.us/img90/1524/img1459eh0.jpg
FAIL! :)