Šiandien, brangieji, Laimės paieškos rožinėje virtuvėje pristato lengvą braškinį desertą. Sezoninis dalykas – nesusivėlinkime išbandyti. Receptas dalyvauja geriausio deserto recepto konkurse, remiamame elektroninio knygyno ManoKnyga.lt.
Desertus gaminu itin retai, nes esu visiška nesmaližė, bet kada iškeisčiau torto gabalėlį į šaltai rūkyto kumpio riekelę. Taip pat esu didelė angliavandenių nemylėtoja, kuo mažiau biskvito, tuo man patraukliau. Todėl mano mėgstamas desertas visai jo neturi: tik baltymai ir vitaminai.
Jei sumanysi jį pasigaminti, Tau reikės labai nedaug ir visiškai paprastų produktų:
- 1 l kefyro
- 3 šaukštų želatinos
- 10 šaukštų cukraus
- Daug braškių (šįkart sudėjau apie litrą)
Želatiną užpilk puse stiklinės verdančio vandens ir maišyk, kol ištirps grūdeliai (neskaityk, ką rašo ant tų želatinos pokelių, kas turi laiko pusvalandį laukti, kol ji išmirks, paskui dar kaitinti, virti ir t.t., gyvenime yra ir įdomesnių dalykų, patikėk). Kefyrą sumaišyk su cukrum. Didesnes braškes pjauk pusiau, mažesnes palik sveikas.
Viską išmaišyk kartu, supilk į mėgstamos formos indą (-us) ir dėk į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ne paslaptis, kad sukiotis virtuvėje man reikia ypatingo įkvėpimo, ir stengiuos ten praleist kuo mažiau laiko. Šio skanumyno paruošimas užtrunka apie dešimt minučių plius reikia truputuko kantrybės, kol jis sustings (kelių valandų). Per tą laiką gali nuveikti ką nors įdomaus ir įsimintino! Skanaus!
p.s. Bet tik vaizdas, skonis yra net gi labai neblogas. Atvažiavo uošviai, tai sulapnojo viską ir dar receptą pasiėmė :)
6 balai! (aukščiausias jei ką :) )
:)))) Marmalas :)
Paaiškinimas nesupratusiems vertinimo 6 balams. Kai renkiesi iš įskaityta ir neįskaityta, tai čia yra pirmasis variantas :)
[…] kulinarinių įgūdžių atskleidimui, gali pasireikšti gamindami (tikriausiai) populiariausią Lietuvos blogerių braškių desertą. Neseniai atlikta trumpa apklausa atskleidė, jog mėgstate juodą duoną, todėl, gal jums patiks […]
nors turejau be galo daug trintu braskiu,visgi susigundziau ir siuo receptu :) nubegau prisiskyniau braskiu ir greitai pasigaminau si deserta. ir graziai atrode ir skonis buvo nuostabus. :))
gal Silai per mazai zelatinos idejai kad tau taip sukrito
Taip! Įdėjau trupučiuliuką per mažai želatinos, ir tai tik dėl to kad nebuvo aiškiai parašyta, kas tai yra šaukštas (pilnas, lygiai su kraštais, su kaupu). Ir tikrai visai ne dėl to, kad rankos kreivos :)
Dar gal gali būti konkretaus gamintojo želatinos skirtumai – vienos reikia daugiau, kitos – mažiau. Šiuo atveju siūlyčiau žiūrėti į rekomendacijas ant pakelio – kokiam skysčio kiekiui, kiek šaukštų reikia.
Aš žmogus rašantis instrukcijas ir net gi jomis besivadovaujantis. Tad želatinas buvo nupirktas lygiai toks koks nupieštas pirmoje foto :)
Gerai jau, Šilai, tebūnie mano kaltė. Trys su kaupais šaukštai želatinos ;)
Beveik samčiai ;)
Pabandyk samčiais dėt, gausi baltos braškių skonio kramtomosios gumos ;)
Vakar beje valgiau vykusį recepto įgyvendinimą. Tik jis pavyko, be jokio mano įsikišimo. Tik pasimokius iš mano klaidų, pusei porcijos suėjo 2 šaukštai želatinos. :)
Dabar per Tave liksiu neapsiskaičius – negausiu 100Lt knygoms… :(
PinkCity: o čia kodėl taip nusprendei?
Nes mano receptas akivaizdžiai ne visiems aiškus ir suprantamas – vieniems želė, kietiems košė gaunasi :D Nors, jei vertinant ne išvaizdą, dėl skonio nusiskundimų lyg ir nebuvo.
Kol kas vienintelis kurį išdrįsau ir netingėjau pamėginti padaryti :)
Siaip su jogurtu braskiniu skaniau gaunasi + nereikia deti cukraus. O del zelatinos tai tikrai 4 saukstai :)
[…] ir pan. kančių, laimėtoją galiausiai išrinkome. Ja skelbiu Jovitą iš rožinio miesto už gaivų braškių desertą, sukėlusį diskusijų ir bandymų bangą net už šio blogo ribų. Jai atitenka konkurso rėmėjo […]
Smagu, kad laimėjo šis paprastas (ir tikrai skanus) desertas :)
[…] Porą kartų svečiavausi pas vaikinus – taip Justino ir Karolio skaitytojai apie mane sužinojo. Pragaro virtuvėje prasisukau – konkursą laimėjau! Visiblogai.lt lankytojai išrinko pinkcity.lt geriausiu nauju […]