Šiandien, brangieji, Laimės paieškos rožinėje virtuvėje pristato lengvą braškinį desertą. Sezoninis dalykas – nesusivėlinkime išbandyti. Receptas dalyvauja geriausio deserto recepto konkurse, remiamame elektroninio knygyno ManoKnyga.lt.
Desertus gaminu itin retai, nes esu visiška nesmaližė, bet kada iškeisčiau torto gabalėlį į šaltai rūkyto kumpio riekelę. Taip pat esu didelė angliavandenių nemylėtoja, kuo mažiau biskvito, tuo man patraukliau. Todėl mano mėgstamas desertas visai jo neturi: tik baltymai ir vitaminai.
Jei sumanysi jį pasigaminti, Tau reikės labai nedaug ir visiškai paprastų produktų:
- 1 l kefyro
- 3 šaukštų želatinos
- 10 šaukštų cukraus
- Daug braškių (šįkart sudėjau apie litrą)
Želatiną užpilk puse stiklinės verdančio vandens ir maišyk, kol ištirps grūdeliai (neskaityk, ką rašo ant tų želatinos pokelių, kas turi laiko pusvalandį laukti, kol ji išmirks, paskui dar kaitinti, virti ir t.t., gyvenime yra ir įdomesnių dalykų, patikėk). Kefyrą sumaišyk su cukrum. Didesnes braškes pjauk pusiau, mažesnes palik sveikas.
Viską išmaišyk kartu, supilk į mėgstamos formos indą (-us) ir dėk į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ne paslaptis, kad sukiotis virtuvėje man reikia ypatingo įkvėpimo, ir stengiuos ten praleist kuo mažiau laiko. Šio skanumyno paruošimas užtrunka apie dešimt minučių plius reikia truputuko kantrybės, kol jis sustings (kelių valandų). Per tą laiką gali nuveikti ką nors įdomaus ir įsimintino! Skanaus!
Uzvakar reikejo utilizuoti kefyro pertekliu, tad isbandziau si receta. Visai graziai atrodo supilstytas i stiklinius indukus. Taciau skonis.. kaip saldinto kefyro su uogomis. Taip ir likau nesupratusi is kur cia visos liaupses ir netgi ‘geriausio deserto’ titulas. Mano nuomone dar reikia gerokai padirbeti, kad kefyras su uogom galetu vadintis ‘desertu’.
[…] Gaivaus braškinio deserto, netgi pavadinto blogeriškiausiu, serbentinis variantas. Skanaus, ir kai pamatysi mane einant į sieną, perspėk! […]
garbane, o zelatinos dejai?
Tai aisku kad dejau bet nuo kada zelatina – deserto akcentas? Juk ji beskone. Rasiau juk kad atrodo neblogai tik va skonis.. pasikartosiu.. kaip kefyro su uogom :)
belieka pasakyt, kad del skonio nesigincijama :)
Man pradžioje irgi buvo kilęs klausimas, ar nesijaus kefyro skonio. Bet bent iš poros bandžiusių receptą gyvai gavau patvirtinimus, kad nesijaučia. Galiu tik spėti, kad didžiąja dalimi tai yra dėl cukraus.
o galima tai daryti su kitomis uogomis? :) pvz melynemis? :) arba vietoj kefyro naudoti jogurta? :)
o galima naudoti kitas uogas? melynes? :) ir jogurta, o ne kefyra? :)
Nebandžiau, bet spėju, jog galima. Gal jogurtui užtektų mažiau cukraus.
Reikes pabandyti. Db jau saldytuve indelis su kefyru ir melynemis. Bet sunkiai stingsta
Įprastinė želė juk irgi ne per pusvalandį įgauna norimą pavidalą ;)
labai skanu…;)
geras man patiko nors man tik 11m. Labai skanu aciu man patiko liks.
Aš vakar išbandžiau :) aišku dariau savaip,vietoj kefyro dėjau žemuoginį geriamą jogurtą(900 ml), 20g želatino, apie tris šaukstus trintu braškių ir vynuogių nedidelę kekę. labai skanu,nesunku, o saldumo pakako. Darysiu ir su braškėm kai jų padaugės, kai atsiras mėlynių tai reikės ir su jomis išbandyti :)
Vietoj kefyro galima naudoti natūralų/ekologišką (be skonio) jogurtą. Desertas gausis daug švelnesnio skonio
Pirmas desertas isejo gerai. Labai skanus. Antras nesustingo ir gavosi košė. :(
Vakar pasidariau šį desertą, tik prie braškių dar įdėjau stikline miško žemuogių. Šiandien ištraukiau ir tikėjausi, kad desertas gražiai išsiims iš formos, deja gavosi taip, kad pusė deserto atsidūrė tortinėje, o kita pusė pasiliko formoje… Bet esmė tame, kad skonis pasakiškas!! Ačiū, Dovile, už šį paprastą ir skanų desertą:)
P.S. taip pat dariau su jogurtu (braškių skonio)
labas bukit geri pamokinkit kaip padaryti kad zelatinas nesusisuktu niekaip man nesigauna pastoviai guziukais susoka ;(