Greitai ir užtikrintai: karbonadas vakarienei

Situacija. Važiuoji po darbo namo ir žinai, kad šaldytuve rasi tik pasikorusią pelę ir daug padažų. Liūdna, bet valgyti dėl to nė kiek ne mažiau norisi.

Sprendimas. Stoji artimiausioje parduotuvėje (mano atveju – IKI), mėsos skyriaus pardavėjos (su labai juokinga šukuosena ir makiažu, bet visuomet labai draugiškos ir mažumėlę familiarios) prašai, kad atpjautų vieną gabaliuką Miestiečių (Lietuviškas – su kaulu ir šiek tiek daugiau riebalų) karbonado (ji jau pripratusi prie mano vieno karbonado ir 200 g jautienos faršo bajerių), prigriebi pakelį šaldytų daržovių, prie kasos prisimeni, kad pamiršai nusipirkti tualetinio popieriaus (gal ir ne bėda, jei prenumeruoji daug spaudos) ir vyniojiesi namo – gaminti.

Procesas.

Kloji ant stalo karbonadą ir gerai primuši jį.

Susirandi atsargose belekokių (tik, kad ne kokiems makaronams būtų skirti) prieskonių mišinį.

Gausiai jais aptepi karbonadą.

Šakute išplaki vieną kiaušinį ir jame apvolioji mėsą.

Apvolioji džiūvėsėliuose.

Kepi vienišą karbonadą pačioje didžiausioje keptuvėje. Pastaba vyriškajai skaitytojų auditorijai (merginoms paprastai tai būna savaime suprantama) – mėsą reikia dėti į jau įkaitusį aliejų.

<

Prieš dedant kepti karbonadą, susirandi mažą juokingą puoduką ir užverdi jame vandens. Įdedi pusę kubelio sultinio.

Atkerpi šaldytų daržovių pakelį. Atšildyti paprastai nereikia, bet dėl viso pikto paskaitai instrukciją.

Suberi dalį pakelio į puodą. Vanduo nustoja virti. Tai ne pasaulio pabaiga, tiesiog šaldytos daržovės atšaldė vandenį. Jis dar užvirs.

Apvirusias daržoves (tai trunka maždaug tiek laiko, kiek kepa karbonadas) nukoši per kiaurasamtį.

Verti daržoves į lėkštę. Ten pat įkeli karbonadą. Nepamiršti išjungti viryklės. Štai ir turi vakarienę. Primityviai, bet greitai ir užtikrintai.

Vienas patiekalo minusas – atšąla kol perskaitai mailus.

Posted in

13 responses to “Greitai ir užtikrintai: karbonadas vakarienei”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/vytauc/'>vytauc</a>

    Norėčiau pasitikslinti- o karbonadas iš tikrų miestiečių? :)

  2. Dovilė

    Manau, jog karbonadas yra iš elementarios kiaulės. Čia IKI taip apgaudinėja pirkėjus ir rašo "Miestiečių karbonadas".

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/vytauc/'>vytauc</a>

    ech… o aš jau galvojau… :)

  4. Dovilė

    Nepanikuok. Aš to negalėčiau..

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Tik grįžau gurgiančiu pilvu namo, įsijungiu kompą, peržiūrėti kas ką parašę, o tu čia su karbonadu… net seilės tįsta. Bet teks tenkintis obuolių pyragu, daugiau nieko nėra…

  6. Dovilė

    Sorry.. Nesitikėjau, kad tu dar būsi šįvakar ko nors neiškepusi.. ;)

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Kai kuriom dienom, išeinu iš namų 7 val ir grįžtu po 22 val. tai jau ne kepimas galvoj. Kepsiu rytoj :)

  8. Ambis

    jo … ash va irgi alkanas zhiuriu ir baigiu prieti negeros ishvados kad reik gal zhmona uzhsiveisti su tamstos gabumais… alkanumo problema panashu kad moment ishsisprestu.

  9. Dovilė

    Atsirastų kitų ;)

  10. Ambis

    Sakau – tamstos sugėbėjimų turinčią :)

  11. Dovilė

    O aš sakau – išsprendus alkanumo problemą, atsirastų kitų problemų :) Juk negali būti viskas gerai.

  12. PasaulioMientas

    čia yra žiauru daleist skaityt tokius postus su pustuščiu skrandžiu ir be jokių pusgaminių šaldytuve :D nors jei ir būtų įspėjimas "alkaniem patartina neskaityt" sunku būtų tai padaryt, lb gražiai viskas išdėstyta ir aprašyta :)

  13. Vilija

    ziaurai pralinksmino skaityti, dabar tai tikrai einu kepti :D:D:D primityviai :)

Leave a Reply