Grietinės su lašinukais padažas

Vis dar negalėdama atsidžiaugti nežinau.lt pradėtu nauju reiškiniu lietuviškoje blogosferoje – svečiavimusi pas kolegas, pristatau šios dienos šefą – MekDrop ir tipinio lietuvio mėgstamą padažą – grietinės su lašinukais.


Kam šis padažas skirtas?Labai gerai tinka prie cepelinų, koldūnų, bei, ko gero, panašių patiekalų.

Ko mums reikės?

  • didelio pakelio grietinės
  • šiek tiek aliejaus
  • druskos
  • lašinių
  • keptuvės bei, kur ja būtų galima pasinaudoti :-)))

Kaip daryti?

1. Atpjauname kelias ilgas lašinių juosteles ir jas supjaustome į dar smulkesnes.

2. Dedam supjaustytus lašinius į keptuvę.

3. Įjungiam ant max. viryklę (nors šiaip šį žingsnį kiekvienas individualiai gali spręsti – kaip jam patogiau).

4. Pilame šiek tiek aliejaus, kad neprikeptų.

5. Kepame kelias minutes kol lašiniai šiek tiek paskrus (arba prisigers aliejaus).

6. Suverčiame visą grietinės pakelį į keptuvę.

7. Sumažiname keptuvės šildymą per pusę (kaip ir trečiame žingsnyje – žiūrime pagal save).

8. Įberiame druskos (pagal savo skonį, nors labai mažai neverta dėti, bet per daug irgi).

9. Sumaišome viską.

10. Laukiame kol pradės masė keptuvėje šiek tiek kunkuliuoti, kai tai pamatome – išjungiame.

11. Dabar belieka į šį padažą sudėti cepelinus… ar kas ten valgoma… ir juos apvolioti.

12. Skanaus! :)

Posted in

8 responses to “Grietinės su lašinukais padažas”

  1. praktikuojantiskulinaras

    skanu ir prie daug ko tinka, bet riebu, o kas riebu tas nlb sveika ;) Beje Dovile sveikinu su laimejimu, 'nezinau' citatos konkurselyje ;)

  2. Dovilė

    Dėkui, dėkui ;) Žinau, kokius blogus verta skaityti ;)

    Vat, kad dar skiną sugebėčiau kaip tai nesunkiai išsirinkti..

    Nusprendžiau padovanoti skiną draugei, nes mano notebookas jau apklijuotas. Tekstą turiu, beliko jį ant kokio tai pagrindo sudėti. Vakare tuo ir užsiimsiu. Nes savo pasirinkimą gamintojams pažadėjau atsiųsti šiandien..

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/NaktiSkaiciuojuAvis/'>NaktiSkaiciuojuAvis</a>

    o gal tu norėtum laikrašty sudalyvaut su savo kulinariniais šedevrais? :)

    jei ką – brūkštelėk į esu@avele.lt

  4. Arnis

    Na, ok, bet kuriuo atveju mintis ne padaza deti ant maisto, o maista i padaza, pralinksmino pastebimai :)))

  5. Sol

    Trūksta vieno iš pagrindinių ingredientų – svogūnų..smulkiai supjaustyti ir sudėti prie kepamų lašinukų ir tik jiems apkepus supilti grietinę.

  6. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/amonas/'>amonas</a>

    Šiaip jau ne bet kokia grietinė tinka. Ant pakelio tirai turi būti parašyta grietinė, o ne kažkas panašaus, nes susitrauks ir neliks jos. Buvo jau taip, padažą gaminant, neliko keptuvėje nieko balto, kas primintų greitinę :D

  7. <em>Anonimas</em>

    Patiko.

  8. Anonymous

    Nesupratau, nejau, yra zmoniu, nezinanciu sio padazo recepto, ar cia kokis bajerius?

Leave a Reply