Prieš savaitę gaminau grybų kotletus. Man patiko. Stipriai jų neliaupsinsiu – subjektyvios nuomonės dėstymas viešai randamose vietose į sveikatą neina.
Užmerkiau piene padžiuvusios bagetės. Tinka bet kokia balta duona, batonas, pan. Ir džiūvėsėliai tinka.
Išsirinkau iš bendros krūvos menkavertes ūmėdes, kalpokus, atsibodusias voveraites, truputį kazlėkų dėl kvapo. Lengvai apviriau, su druska. Galima naudoti ir džiovintus grybus. Tuomet juos reikia mirkyti, ilgiau virti.
Sumaliau grybus, vieną svogūną, mirkytą baltą duoną. Kaip vėliau supratau, grybus verta nuspausti prieš malant, kad iš jų išbėgtų kuo daugiau vandens.
Pridėjau tris kiaušinius, tris šaukštus grietinės, saują pjaustytų krapų ir petražolių, truputį druskos, juodų pipirų. Sumaišiau. Jei masei trūksta vientisumo, galima pridėti truputį miltų. Kai sugalvojau tai padaryti, sužinojau, kad miltų neturiu.
Suformuotus kotletus voliojau džiūvėsėliuose.
Kepiau paprasčiausiame saulėgrąžų aliejuje. Iki atrodys skaniai.
Dar lygiagrečiai išsiviriau bulvių košės. Retai ją valgau. O šįkart kaip tik ir atliekamo pieno turėjau.
Vienas nykiausių įrašų ever. Tobulinsiuosi ta kryptimi.
Nykiausių įrašų kryptimi?
Nu atsiprašau, bet man voveraitės nėra tokios jau menkavetės. Jos man prilygsta baravykams, raudonviršiams, o dar didelis pliusas tas, kad jos nekirmyja ir gražiai atrodo. Ir apskritai jos nėra tokios pigios (nelyginant su baravykų kainom).
shelter,
kas tau nepatinka? Čia gi ir yra kulinarinis blog’as, o ne koks apie kažkieno gyvenimą, taip kad nevaryk Dovilės į medį, mergina ir tai jau pasitempė ir dažniau pradėjo rašyt.
Atrodo tikrai labai skaniai! Ir dar tokie simpatiški, spalvingi kotlečiukai :)
Puikumėlis. Būtinai reiktų pabandyti, tik tos malimo mašinos neturiu. Ką galima vietoj to malimo daryti, kad rezultatas butu panašus?
to kristinooshke:
Spėju, kapoti grybai bus per stambūs, kad gerai suliptų. Manau, bandyčiau daryti kotletus iš 1:1 kapotų grybų su bulvių koše, grikiais, dar kuo. Žinoma, skonis būtų kitoks, bet gal galima rasti irgi neblogų derinių.
Labai sudomino receptas :) niekada nekepiau kotletų iš grybų,todėl labai smalsu išmėginti :) ačiū už receptuką :)
Jei kotletų masė per skysta gaunasi galima dėti manų kruopų (tas tinka ir kotletams iš mėsos).
Užsimaniau =)
Bandėm, pavyko, labai skanu ir pažiūrėjus visai neatrodo, kad ne mėsos kotletai lėkštėj :)
labai skanu :)
labai skanus patiko