Įdaryti svogūnai ARBA Arabiškai pagal Pijų

Na štai. Prisiruošiau. Šian išbandžiau Pijaus parašytą arabišką įdarytų svogūnų receptą. Pateikiu gaminimo proceso suvestinę.

Pirmiausia išsiviriau 1 pokelį ryžių. Palikau vėsti.

Ėmiausi svogūnų. Sunaudojau jų tik penkis – kiek mažiau, nei buvo parašyta. Šeimininkės akis šįkart reikalingą kiekį įvertino teisingai.

Svogūnus nulupau ir sudėjau į verdantį vandenį. Kelių minučių užteko.

Apvirusius ir suminkštėjusius svogūnus išlukštenau. Tai patogu daryti svogūną įpjovus iš šono iki pusės.

Ryžiai jau atvėso. Verčiame į juos faršą. Štai čia labiausiai nukrypau nuo recepto. Artimiausioje parduotuvėje neradau avienos, tai teko apsieiti su jautiena (250 g). Sudėjau prieskonius – druską, maltą raudoną (kitaip – saldžią) papriką, smulkinto džiovinto baziliko, maltų kvapiųjų (kadangi neturėjau arba neteisingai supratau, kas yra raudonieji) pipirų. Prieskonių, kaip paprastai, nepagailėjau.

Viską išmaišiau.

Gauta mėsos mase įdariau svogūnų lukštus. Neperkimšau. Svogūnai tvarkingai išlaikė savo pradinę formą.

Tada šiek tiek užtrukau važiuodama pas tėvus, gasdindama juos savo kulinarinėmis idėjomis, derindama tinkamo dydžio puodą ir lėkštę ir pan.

Į puodą įpyliau šiek tiek (tikrai labai mažai) aliejaus. Surikiavau puode svogūnus.

Uždengiau visą reikalą lėkšte. Lengvai paslėgiau. Mano sprendimą lengvam paslėgimui matote nuotraukoje. Gal rasite tam ir geresnių būdų. Įpyliau vandens tiek, kad jis truputį apsemtų lėkštės kraštus.

Nežinau kiek tiksliai laiko troškinau, nes, kaip ir dažniausiai, pamiršau pažiūrėti į laikrodį. Bet tai tikriausiai buvo ~40 minučių.

Šiek tiek bijojau, kad svogūnai perdaug nesuminkštėtų ir neišskystų. Svogūnas vis tik ne kopūstas ar paprika. Man šitų svogūnų ruošimas kaip tai labai priminė balandėlių ar įdarytų paprikų gaminimą. Tačiau baimė nepasitvirtino ir svogūnai išlaikė formą. Tik išiminėjant juos, keletui nepasisekė. Žinoma, dėl to jie skonio nepakeitė, tačiau, jei jums reikia estetiško vaizdo, išiminėkite juos dideliu šaukštu ir atsargiai.

Pamokos:

  1. Jei ruošiatės tai gaminti namuose, neikite apsipirkinėti į IKI-Eglutę Antakalnyje – mėsos skyriaus moteriškė sakė, kad jie niekada neturi avienos.
  2. Kadangi mėsos masė gaunasi labai biri, rekomenduoju į ją įmušti 1 kiaušinį. Vištos. Bus lengviau ir prikimšti tuos svogūnus, ir imant iš puodo geriau laikys formą.
  3. Taip pat, jei irgi negausite avienos, kuri, manau, turėtų priduoti patiekalui papildomą savitą skonį ir kvapą, siūlau naudoti daugiau prieskonių. Ypač aštrių.

Maistas gana lengvas, neriebus. Maniau, kad stipriai jausis svogūnų skonis, tačiau suklydau. Vis tik panašu į balandėlius. Tik svogūnuose.

Ačiū Pijui.

Posted in

Leave a Reply