In vino: užkandžiai, verti davimo į snukį

Įrašas skirtas: 1) pagirti in vino užkandžius bei 2) suraminti savo sąžinę, kurią vakar kliudė Pilietės pasisakymas, jog Viešasis maitinimas yra viena jai įdomiausių mano blogo rubrikų.

in vino logo

Jei svarstote įrašo pavadinimą, tai jame panaudota frazė iš krevečių aprašymo In vino meniu. Pats meniu gal ir nėra labai aiškus – surašyta my style ir niekuomet nesi tikras tuo, ką gausi, – bet faktas vienas – maistas nenuvilia.

Ir čia aš nerašysiu ilgos panegirikos kiekvienai alyvuogei, sraigei ar žolelių padažui. Tiesiog ten nusėdus verta užsisakyti garstyčiose bei baltame vyne keptų česnakinių pievagrybių, kepenėlių, kitokių ispaniškų tapų. Tai yra taip toli nuo standartinės keptos duonos su sūriu, kad net nusakyti sunku.

Užkandžių kainos – nuo 5 Lt iki 20 Lt. Porcijos gal ir ne pačios didžiausios ir alus kainuoja 7 Lt, bet kartais tiesiog reikia išgerti vyno ir pabūti ne kabakiniu lietuviu.

in vino meniu

Kas nuteikia itin maloniai, tai čia vyraujanti atmosfera. Visi puikiai žinote, kaip atrodo šprotai skardinėje. Tai panašiu tankumu ir žmonės vakarais čia susirenka. Bet sunku pamatyti bent vieną tuo nepatenkintą veidą. Neburnojau net aš. Publika renkasi kompanijomis, nėra merginų, kurias su Piliete gražiai vadiname “blizgučiais”, bei prie jų derančių “erelių”.

Rūkorių žiemą nevaro į lauką. Jų silpnybės tenkinimui yra skirta patalpa tarp pagrindinės salės ir išėjimo į gatvę.

Vasarą būna staliukai kieme. Tik nemanykite, kad ta pati žmonių masė tuomet pasiskirsto lauke bei viduje, – jų tiesiog ateina daugiau ir būna ta pati tirštuma.

Muzika. Negaliu apibūdinti, niekuo neužkliuvo. Arbata skani, patiekiama arbatinukuose, o ne apdužusiuose puodeliuose su dangteliais. Alaus taurės gražios. Tualetas tvarkingas. Žodžiu, labai recomended vieta.

Posted in

12 responses to “In vino: užkandžiai, verti davimo į snukį”

  1. Dovilė

    Aptarnavimas tikrai labai malonus. Čili picerijoje, esant tokiam žmonių kiekiui, tikriausiai niekada nesulauktum bei padavėjos, nei tuo labiau jos šypsenos ar elementaraus draugiškumo. Greičiau jau išverstų ant kelnių ką nors.
    meniu.lt In vino aprašyme
    http://www.meniu.lt/cat_item.php?strid=1079&id=3839
    radau dar įdomią pastabą: perkant vyno butelį, nebūtina jo išgerti iškart – baras laiko neišgertą svečių vyną: raudoną – 3, baltą – 5 dienas.
    Pati nesu išbandžiusi, bet paslauga tikrai išskirtinė. Nors, iš pirmo žvilgsnio barui tai finansiškai neturėtų būti naudinga, tai yra puikus būdas išlaikyti nuolatinius klientus, o ne vilioti nuolaidomis įvairius prašalaičius.

  2. Andrius

    ta vyno laikymo paslauga puikiai veikia.
    prie baro lentynoje stovintys buteliai – lankytoju.
    dovile nepaminejai ju firminio dalyko – complimentu :)

  3. Dovilė

    Iš tikrųjų nesu itin dažna jų lankytoja, todėl šia tema reikštis dar negaliu. Tai ne tas pats kaip nurašyti tekstą nuo lipdukų koridoriuje "More THANKS for staff" ar kažkaip panašiai. Taigi skaitytojų dalinimasis informacija labai welcome ;)

  4. Andrius

    uzsisakes vyno gauni complimentus – InVino marinuotu juodu alyvuogiu aliejuje su prancuziska ( i hope prancuziska – tiksliai nezinau) duona.
    ir i saskaita jie iraso "compliments :)" 1 vnt. 0.00 Lt
    va taip vat =]

  5. Dovilė

    Compliments :D
    Šitų alyvuogių su aliejumi (su tiek žolelių ten jau visas padažas, o ne aliejus) ir duona (labai panašią IKI kepa) gauna ir alaus užsisakiusieji. Tik niekuomet neatkreipiau dėmesio į įrašą sąskaitoje. Kitą kartą atidžiau apžiūrėsiu ;)

  6. Anonymous

    gal galeciau paklausti kokias mesginas jus vadinate blizguciais?labai smalsu pasidare…gal einant i in vino dar ir drabuzius reikia tam tikrus vilketi?

  7. Andrius

    in vino greiciau teisinga vieta ;)

  8. Anonymous

    Teko pabuvoti šio tinklo (galima taip sakyti, kai yra 2 kavinės Lietuvoj?) kavinėj Nidoj – tai geriausia vieta kurioj tekę būti :) Nes ten, Nidoj, ji įsikūrus tokio carinio pastato terasoje nuo kurios atsiveria nežmoniškai graži panorama. Muzika ten man laaaabai patiko – toks lengvas hous'as, įdomu kaip Vilniuje? Daugybė įdomių/juokingų/mielų smulkmenų, tokių, kaip į kibirėlį įdėta sąskaita, dideliam geltonam kibire atnešamas šampanas lede, servelėtės prispaustos akmeniu :))) kompensuoja nemažas, nors ir super skanių bei įdomių patiekalų kainas :) Meniu, kaip jau rašei įdomus – visą norėjosi perskaityt :) Beje padavėjai Nidoj buvo labai draugiški ir tokie betarpiški, paplepėjom, pasitarėm dėl patiekalų, o latte kava – su diiiiidžiausia puta mano gyvenime mmmmmmmmm…….

  9. Anonymous

    šitame bloge skaityti pagyrimus yra kažkas tai tokio :D taip ir noriu i in vino

  10. Dovilė

    Nejaugi taip retai teigiamai apie ką nors atsiliepiu?

  11. Andrius

    geriau negirk – tuomet pastoviems lankytojams daugiau vietos bus =]

  12. Dovilė

    Spėk, ar rašydama nedvejojau – o kitą kartą atėjusi pati sau vietos rasiu? Bet juk nugalėjo tas bjaurus teisingumo jausmas, sakantis, kad gerą vietą pagirti reikia..

Leave a Reply