Ispaniškos morkos

Kaip ir dažnu atveju, adaptavau morkas savo lietuviškam skrandžiui – daugiau šoninės, mažiau morkų.

Kubeliais supjausčiau morkas. Suvartojau keturias.

Svogūnai kubeliais nesiduoda, bet kažkaip panašiai irgi supjausčiau. Suėjo trys nedideli.

Šoninė naudojama šviežia, jokio rūkymo ar kitokio apdorojimo. Kubeliais.

Bazinių ingredientų santykis atrodė taip.

Apkepimas pradedamas nuo šoninės. Kelias minutes, tik kad paruduotų ir išskirtų riebalų.

Antru reisu suverčiau morkas bei svogūnus. Trumpai apkepiau.

Šliūkštelėjau truputį vandens ir uždengiau troškinimui.

Neilgai. Daržovių suminkštėjimui užteko gal 10-15 minučių.

Tuo tarpu supjausčiau pertražoles ir raudonėlius. Originaliai vietoje pastarųjų turėjo dalyvauti čiobreliai, bet nei aš, nei artimiausia parduotuvė tokių neturėjo.

Pabaigoje suberiamos žolės ir druska.

Šiltas ir lengvas maistas. Įdomybė tai, kad man pakliuvo saldžios morkos. Bet labai puikiai suėjo, net neįsivaizduoju dabar su kitokiomis.

Posted in

6 responses to “Ispaniškos morkos”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/kostia/'>kostia</a>

    galėtum vakarais tokių skanių patiekalų ir nerodyti. kai kas " ant dietos" :))

  2. Dovilė

    Čia gi MORKOS, dieta, tu.. :) Gali pusryčiams pasidaryti ;)

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/kostia/'>kostia</a>

    ypač morkos yr šoninėj:)

  4. Dovilė

    Jo, šoninėj morkos daugiausia. Ir kitokių vitaminų gausu ;)
    Gal galima bandyti vietoje šoninės naudoti kokią liesą mėsą. Tačiau viso marmalo apkepimui riebalų bent truputį vis tiek reikės.

  5. hokis

    idomus ir skanus patiekalai, bet kodel daugumoj ne saldziu patiekalu sudety butinai figuruoja svogunai?

    !

  6. Dovilė

    A velnias žino. Taip gaunasi. Kadangi, mano nuomone, neskaitant itin nemalonaus jų pjaustymo proceso, svogūnas vis tik yra teisinga daržovė ir jos savo gaminiuose nevengiu.

Leave a Reply