Itališka duona su alyvuogėmis

Išbandžiau dar vieną iš naujųjų IKI duonų. Šita vadinasi Itališka duona su alyvuogėmis. Ji tokia balta, su juodomis ir žaliomis alyvuogėmis. Skonis vidutinis, sausoka. Kaip tai keistai riebaluotas paviršius. Perbraukus pirštu plutą jausmas dar ne toks, tarsi jį aliejuje būtum mirkius, bet, kad iškepta duona juo buvo tepta, mintis kyla.

Itališka duona su alyvuogėmis

Tikriausiai mano racione ji turėtų rungtyniauti, su tamsia ciabatta. Bet jau nelaimėjo. Įdomu, kad ji parduodama atpjautais gabalais po tris keturis šimtus gramų. Ryškiai kepamos didelės blėkos, o ne kepalai.

Šiandien pataikiau ant kainos akcijos – 6,99 Lt/kg, įprastinė kaina, jei gerai pamenu, – 9,99 Lt/kg.

Posted in

10 responses to “Itališka duona su alyvuogėmis”

  1. mopish

    Čia turbūt maždaug focaccia. Paprastai jos viršus prieš kepant tepamas alyvuogių aliejumi, taip kad nieko keisto. Kepama ji blėkoje – didelė ir maždaug kvadratinė, tad irgi nieko keisto.

  2. Henkus

    na tikrai atorodo kai focaccia, kepta bliekoj. Bet kiek teko susidurti nlb jie kepa italijoje focaccia su alyvuogem. Dazniau buna atskira duonike su alyvuogem – jos skanios, o ypac jei pavyksta kokia namine kepyklele rasti, tai super…

  3. allegra

    Iki’škoji nekaip atrodo, tiesą sakant. Man focaccia skaniausia Itališkoje kepyklėlėje kepta su žaliomis alyvuogėmis. Pasaka… Beje, ten pirktų viršus visiškai riebus nebūna, na, bent jau ne tiek, kad, perbraukus pirštu, liktų aliejaus žymė.

  4. Rytka

    Na kodel nauji irasai nebepasirodo??? :(((((

  5. Jovita

    Tokios duonos kepaliukais Maximoj yra. Bent jau HyperMaximoj Kaune. Ten gan nemaža kepykla tai visokių skanių kepinių randu. Kepaliukas toks nei mažas nei didelis apie 3lt kainuoja. Ir vaizdas geresnis nei šitos :)

  6. Naitraideris

    Laukiame nauju irasu, dar ne vasara :)

  7. Pavel

    Ej, nejaugi nebeverda niekas… reiks atsinaujint!

  8. Gaby

    numiro, visai numiro… :'(

  9. Šilas

    Visai apsileido šio blogo šeimininkė…

  10. Dovilė

    Ė, nevarot ant manęs, gerai?
    Ką nors pagaminat ir atsiunčiat svečio įrašą.

Leave a Reply