Jaunesnysis picos brolis – karštas sumuštinis

Sėdint nuobodžioje paskaitoje dažnai suima miegas. O, jei paskaita ilga, tai ir alkis suima. Bežiūrėdama į laikrodį net sugalvojau ko noriu. Laikui bėgant taip įsinorėjau tos picos, kad, jei ne picą, tai geriau būčiau nieko nevalgiusi.

Bet, kai grįžti namo jau po 21 val., supranti, kad pasigamintą picą valgyti galėsi ne anksčiau kaip 23 val. :( O šaldytos tokios neskanios.. Na, labai neskanios.. Bet kokiu atveju į parduotuvę užeiti būtina – šaldytuvas jau raukosi į mane žiūrėdamas.

Tik įėjusi į parduotuvę prisiminiau greitą ir maisto vertingumu artimą picos pamainą – karštus sumuštinius. Čia kalbu apie kepamus ne orkaitėje ar mikrobangėje, o sumuštinių keptuvėje. Vargais negalais atsiplėšusi nuo vitrinos su akcijinėmis virtomis krevetėmis, kurioms paruošti reikėtų dar daugiau laiko (jau vien recepto paieškai ir atrankai porą valandų reikėtų skirti), paskubomis susirenku būtinus produktus – “forminę” duoną, kažkokį kiaulienos kumpį (dažnai naudoju “šlapią” dešrą; geriau pirkti pjaustytą, dideliais griežinėliais), sūrį (gerai lydosi bent 45 proc. riebumo).

Į karštus sumuštinius galima sukrauti praktiškai tą patį, ką ir ant picos – mėsą, sūrį, konservuotus pipirus, svogūnėlius, alyvuoges, baziliką, pievagrybius, svogūnus, pomidorus, padažus ir t.t. Tiesa, kai kurie produktai gali nespėti iškepti. Bet, jei nemanote, kad vidurių leidimas yra pasaulio pabaiga, galite paeksperimentuoti.

Kaip tokie sumuštiniai daromi turbūt ir vaikui aišku. Paskutinis svarbus akcentas – valgykite atsargiai. Išsilydęs ant pirštų tekantis sūris yra karštas. Jei valgote prie kompiuterio, laikykite sumuštinį virš lėkštės, o ne virš klaviatūros.

Posted in

One response to “Jaunesnysis picos brolis – karštas sumuštinis”

  1. Anonymous

Leave a Reply