Jautienos kumpis – primityviai, bet greitai

Kolegė šian supasavo, užtat aš prisiminiau, kad neįdėjau įrašo apie tai, kaip greitai ir neskausmingai pasimaitinome paskutinio jos vizito metu.

Po ilgų diskusijų ir pardavėjos kamantinėjimo prie mėsos šaldytuvo paėmėme 400 g paprasčiausio jautienos kumpio.

Gausiau aplipdžiau prieskonių mišiniu Chilli Explosion. Maždaug taip gausiai, kad mėsos nesimatytų.

Dėjau į foliją palietą trupučiu aliejaus. Susukau. Pašoviau į įkaitintą orkaitę.

Kepiau gal apie pusvalandį. Nežinau tiksliai kiek. Iš dviejų labiausiai tikėtinų variantų – neiškepęs ar sudegęs – rinkomės neiškepusį, bet kepimo procesas praėjo neįtikėtinai sklandžiai. Prieš pabaigą foliją verta šiek tiek pradraskyti, kad mėsa apskrustų.

Ačiū Kolegei, kad pasirūpino salotomis. Kadangi labai tingėjome skusti bulves, tai suvartojome mėsą su neproporcingai dideliu kiekiu daržovių.

Nesu tikra ar dėl to, kad mėsai nepalikome laiko pasimarinuoti, ar dėl itin storo sluoksnio aštrių prieskonių šiek tiek jautėsi kontrastas tarp kepsnio vidaus bei viršaus. O gal man jau ir vaidenosi po vakaro gėrimų.

Posted in

2 responses to “Jautienos kumpis – primityviai, bet greitai”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/banzau/'>banzau</a>

    skaičiau ir vos seiles spėjau valyt, pritaškiau čia visur.. Mmm, reiks išbandyt :)

  2. Dovilė

    Tavo klaviatūros man, be abejo, labai gaila, tačiau šiuo atveju negalėsiu niekuo padėti ;)

Leave a Reply