Jautienos suktinukai su šonine ir karnišonais

Kartais ir Išrankųjį pagauna įkvėpimas. Prisižiūrėjo Travelio, adaptavo matytą švedų receptą lietuviškai virtuvei ir pagamino man vakarienę. Ir skanu buvo ne tik dėl fakto, kad jis man gamino. Iš tikrųjų mėsa buvo minkšta, sultinga, jautiena su šonine ir karnišonais sudarė puikų derinį.

Viskas prasideda nuo jautienos išpjovos. Šiaip mėsą reikėtų pjauti skersai raumens. Bet, kadangi Išrankiajam susirodė, jog bus per siauros juostos, buvo pjauta išilgai raumens. Užtat gavosi didelio ploto gabalai.

Galiu patvirtinti, kad maišelyje mušama mėsa mažiau taškosi, nei tiesiai ant lentelės. Pačiai tuo įsitikinti padėjo vienas labai judrus keturkojis žalios mėsos indikatorius. Jei nesupjaustėte mėsos itin plonai, tai dar galite ją gerokai suploninti nuoširdžiai išmušdami.

Traukiam iš šaldiklio bruknes, įsipilam į dubenuką ne per daug, pasinaudojam mikrobangės atitirpdymo funkcija.

Užkaičiame vandenį ryžiams. Pasūdome.

Plonai supjaustome rūkytą šoninę.

Mėsą pabarstome prieskoniais: druska, šviežiai maltų 5 pipirų mišiniu, dar kažkokiu mišiniu. Žodžiu, ką nors jautienai namuose vis tiek surasite. Labai stiprių ir išsišokstančių prieskonių nereikia. Šoninę klojame ant jautienos, dedame du karnišonus, susukame, sutvirtiname persmeigdami suktinuką dantų krapštuku.

Mmm.. Žiūriu ir valgyti noriu. Žalios jautienos nedavė, bet šoninės ir karnišonų nuo stalo nugvelbti pavyko.

Sudedame ryžius į verdantį vandenį. Užstatome laiką – 20 min. Mėgavausi stebėdama kaip Išrankusis tvarkosi su multitaskingu virtuvėje.

Bruknes bandote trinti mikseriu, šakute, po to – vėl mikseriu. Kur namuose laikomas blenderis – nežinote. Galiausiai šitą džiaugsmą atiduodate merginai, o pats einate persirengti aptaškytą megztinį. Į bruknes verta įberti šiek tiek cukraus – labai jau jos karčios.

Jautienos suktinukus apkepame aliejuje. Tiesa, prieš pradedant kepti derėtų kelias minutes pasiginčyti su kantrybės nebeturinčiu išalkusiu svečiu – kepti aliejuje ar svieste?

Kepame uždengę. Įpilame raudono vyno. Išmaišome keptuvėje. Dar tiek pat patroškiname.

Išimame ryžius. Ant jų dedame trintas bruknes. Išimame suktinukus. Garnyrui tiks ir karnišonai, jei bent kiek jų pavyko išgelbėti nuo dar gaminimo metu išalkusio svečio. Viskas keliauja į lėkštes.

Atsidaromas kitas butelis raudono vyno. Keliaujame valgyti.

Posted in

4 responses to “Jautienos suktinukai su šonine ir karnišonais”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/xnera/'>xnera</a>

    Kas tas karnisonas?

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/tomasvilda/'>tomasvilda</a>

    pats pirma karta isgirdau, bet tai marinuoti mazyciai agurkeliai – http://www.google.lt/search?q=le+cornichon

    Redagavo tomasvilda 2007-04-11 19:24

  3. Dovilė

    Rankos nukirsti neduodu, bet įtariu, kad čia dėl savo veislės tie agurkėliai taip vadinami. Na, kaip slyviniai pomidoriai or smth.

  4. Anonymous

    Karnisonais vadinami 1) mazi iprasti agurkeliai, marinuoti acte, arba 2) speciali agurku rusis Cucumis anguria, kuriuos reikia skinti ir marinuoti mazus, nes didesni nei 4 cm jie tampa kartus. Placiau: http://en.wikipedia.org/wiki/Cornichon

Leave a Reply