Kaip krevetės gali galutinai suknisti vakarą

  • Kai ryte pramiegi,
  • kai visą dieną kankina vakarykščių pramogų sunkumas,
  • kai darbe atostogauja administratorė ir nežinai kam ir kur sukišti sutartis, kurias reikia kažkokiu būdu išsiųsti,
  • kai pusę dienos suki galvą kaip suderinti šeštadienio vakarą ėjimą į baletą su mama ir ėjimą out su drauge, pagaliau grįžtančia po studijų kitame Europos krašte,
  • kai nenuvažiuoji į seminarą, nes jam nepasiruošei,
  • kai po darbo dar trenkiesi pas šeimininkus paimti naujų raktų nuo šiandien pakeistos spynos, nes vakar pusę senosios išlupai iš durų ištraukinėdama raktą,
  • kai 20:30 val. parsibeldi iki namų ir supranti, kad visus kitus raktus palikai darbe,
  • kai galiausiai grįžti namo alkana ir nuvariusi nuo kojų kaip šuo,

kartais pasijunti verta bent jau krevečių.

Trauki tą krevečių plytą iš šaldiklio. Atsilauži pusę. Dedi į dubenuką.

Dubenuką – į mikrobangę.

Jautiesi pakankama poliglote, kad įvaldytum super duper mikrobangės vokišku meniu automatinę atitirpdymo funkciją.

Galiausiai po namus pasklinda šildytų krevečių smarvė. Išsitrauki dubenuką. Jame – ištežusios, smirdančiame skystyje plaukiojančios krevetės.

Dar bandai valgyti. Viena šalta, dvi šiltos. Yaak.. Siūlas-žarna neišimtas. Tarp dantų sugirgžda kažkoks smėlis.

Nu i nafik tokį ėdalą. Skubos tvarka pasidarai karštų sumuštinių, kad bent kiek prigesintum tą šildytų krevečių šleikštulį burnoje.

Taip aš šiandien nustojau mėgti jūros gėrybes.

Posted in

7 responses to “Kaip krevetės gali galutinai suknisti vakarą”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/vytauc/'>vytauc</a>

    Nu žinok krevetės ir mikrobangė, tai nekoks derinys…

    Geriausia yra paimti metalinį "duršliką" ten suberti krevetes ir panardinti į verdantį vandenį, nors dabar jų jau ilgai matyt nenorėsi :)

  2. Dovilė

    Tai jau turbūt, kad nenorėsiu..

    Iš kitos pusės – išmokau dar vieną pamoką.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Fu… Man jau pažiūrėjus į paskutinę nuotrauką bloga darosi, o tu dar išdrįsai valgyti…

  4. Dovilė

    Negalėjau neparagauti.. Kaip kitaip būčiau įsitikinusi, kad tai iš tikrųjų yra šlykštu? ;)

    Aš kaip vaikai – su man nežinomais dalykais pažindinuosi juos ragaudama ;D

  5. Laura - novum.lt

    Nusiperki nelukstentu virtu atsaldytu kreveciu kilograma. Puse pakelio sviesto pakepini saujele smulkinto cesnako (kuo daugiau, tuo geriau). Suverti visas krevetes. Maisai. Dedi daug daug zuvies prieskoniu (ypac tinka kiniski). Maisai ir kepini kokias 10 minuciu. Skanu nesvietiskai. Gali gliaudyti ir valgyti kad ir visa vakara. :) Nuo to as pamegau juros gerybes :)

  6. Dovilė

    Oba, geras receptas – paprasta, aišku ir greita. Ryšium su tuo, kad šaldiklyje kaip tik turiu šaldytų nelukštentų krevečių šio recepto išbandymas ilgai neužtruks ;)

  7. Laura - novum.lt

    tas virtas krevetes dar gerai kartais paciam nuvirti trumpai (uztenka keliu min. verdanciame vandenyje), nes keptuveje tuomet nebuna vandens nuo ju ir "nusiverda" visis nesvarumai :)

Leave a Reply