Kalvadosas – juodosios skylės gėrimas

Paliekant Uteną jaučiausi ir atrodžiau kaip vidutinio tūrio bačka. Pasirodo, mano polinkis valgyti iki negalėjimo kai kuriems yra taip gerai pažįstamas, kad automobilyje manęs jau laukė butelis Pere Magloire kalvadoso.

Anot legendos, Normandijoje ponai irgi valgydavo kiek tilpdavo. O kai nebetilpdavo, pavartodavo kalvadoso, ir vėl tilpdavo. Jie tikėjo, kad nuo kalvadoso pilve atsiveria juodoji skylė ir telpa dar labai daug maisto. Realiai, tai jis lyg ir skatinia virškinimą ar pan. Obuolių sultys, rūgštys, smth.

Gebėjimą bet kokį gėrimą suvulgarinti iki gėrimo automobilyje iš vienkartinių stiklinių, tikriausiai jau galiu pavadinti talentu.

Nežinau ar apsirijimo jausmas praėjo savaime, ar vis tik buvo įtakotas kalvadoso vartojimo, tačiau perštinčiai gerklei tai tikrai išėjo į naudą. Po vienos Pilietės gimtadienio šventimo penktadienį mano lakštingalos stygoms jau tikrai reikėjo rimtos pagalbos.

Kalbant apie skonį, tai kalvadosą tempčiau prie brendžių. Kalbant apie stiprumą – prie degtinių. O apie poveikį organizmui – prie trauktinių. Girdėjau, kad Lietuvoje jis nėra itin populiarus. Beliko tik sužinoti kiek jis kainuoja ir dar kokią kompetentingą nuomonę.

Posted in

2 responses to “Kalvadosas – juodosios skylės gėrimas”

  1. Anonymous

    kalvadoso kaina prasidda kazkur nuo 40-50Lt, tai nera labai pigus :-)

    Arturas

  2. Dovilė

    Nesusilaikiau, paskambinau Išrankiajam. Kiek kainavo?

    Na, neprisimena jis. Gal 80, gal 90.. Na, lyg ir iki 100 Lt. Užtat, kad stiklinė gavosi už 5 ct, tai gali pasakyti. Kontrastas mat linksmas.

Leave a Reply