Jau gal rimtai galima sakyti, kad Brangioji gelbėja mano blogą nuo nugaišimo. Aš dažnai nesurandu laiko, sąlygų ar elementariai patingiu gaminti, bet nepadaryti įrašo, kai ji pasikviečia mane vakarienės, yra tiesiog nepadoru. Aha, vėl išsibeldžiau į Olandiją.
Bandysiu dabar receptą išdėlioti patogiai vienam gaminančiam ir nemultitaskinančiam asmeniui.
Supjaustomi grybai. Viena pakuotė. Kiek matosi nuotraukoje. Na, kiek norite. Mes naudojome ruduosius pievagrybius. Panašūs į įprastus pilkus, bet ne tokie. Ir brangesni. Irgi tiks voveraitės, baravykai ir kiti skanūs.
Supjaustomos petražolės. Visai truputį. Ir česnakai. Trys rimtos skiltelės.
Jautienos, rodos, nugarinė. Ėmėm porą gabalų, kad kaip tik abiems po porciją gautųsi. Apkepta įkaitintame alyvuogių aliejuje (saulėgrąžų aliejaus čia rasti sunkiau ir apskritai supratimas apie aliejų čia stipriai kitoks). Druskos, maltų juodų pipirų. Tinka palikti bišk su krauju.
Apkeptą mėsą reikia paslėpti kur nors šiltai. Labiau tinka ne palangė ar radiatorius, bet šilta orkaitė ar pan.
Dar biškytis aliejaus, grybai, česnakai ir petražolės keliauja į keptuvę. Uostyti ir gėrėtis ir mėgautis aromatu.
Kepti, kol grybai suminkštės. Druskos, juodų pipirų.
Įpilti į grybus ~125 ml balto vyno. Šitoj vietoj buvau maloniai nustebinta fakto, jog tokio tipo poreikių patenkinimui egzistuoja ir parduotuvėse yra randamas namų vynas, patogiose mažatūrėse pakuotėse. Vėl atkreipti dėmesį į nuostabų padažo aromatą.
Grybai kepami iki nugaruos vynas ir pilami ant keptos jautienos. Kirtome su paprastomis salotomis (pomidorai, salotų lapai, druska, pipirai ir, rodos, balzaminis actas).
Gerai buvo. Labai gerai.
mmm… grybai
Skanumelis.
I grybus dar galima siek tiek riebios grietineles ipilti ir patroskinti kelias minutes, irgi skanus padazas gausis. Arba i toki padaza ideti apkepintus nugarines gabaliukus ir patroskinti kartu… Viskas. Einu valgyti ;)
Truputį draugiau drąsos su mėsa ir aš jau turiu kur mėsos kvapą palikti prisiminimui! ;) Šiaip labai gerai – būtinai išbandysim!
o kas čia per grybai? dažyti šampinjonai? :)
Pabandžiau, tikrai buvo skanumėlis :)
[…] Šaltinis: http://www.pragarovirtuve.lt […]