Egzotiško, bet visai nesudėtingo deserto receptą konkursui su ManoKnyga.lt atsiuntė Indrė, kurios bloge, galima rasti ir daugiau japoniškų patiekalų idėjų.
Dangiško skonio desertas… Valgomas karštas.
Papają nuplauti, padėti stabiliai ant darbastalio ir nupjauti dalį viršaus (kad būtų galima išskobti sėklas, o nupjautą dalį panaudoti kaip dangtelį). Į papają iki viršaus pripilti paruošto kokoso pieno (50 ml kokoso pieno, 25 ml grietinėlės, 2 šaukštai kondensuoto pieno), uždengti dangteliu. Susukti į karščiui atsparią plėvelę ir 5-6 minutėms įdėti į mikrobangę (600 W).
Atsargiai išėmus iš mikrobangės į bliūdelį išpilti kokoso pieną ir išskobti papajos minkštimą. Viskas :) Labai labai skanu ir nesudėtinga – negali nepavykti… :)
toks skanumas pasigamina per 10min. – fantastika :)!
tiesiog burnoje skamba dziazas. Pasidalinkite dar kuo nors, kas paįvairintų mūsų tradicinius saldėsius
taip skaniai ir nuostabiai viskas skambėjo kol neperskaičiau žodžio ‘mikrobangė’.. taigi žūsta visi vitaminai (:
Oba koks neįprastas. na niekad nesugalvočiau, bet tas paprastumas verčia susidomėti ir gal gi pabandyt pasigamint… bet nėra per daug saldumo?
Norėjau pakomentuoti pas Indre bloge, bet ten berods reikia jungtis. Tad perduodu tau čia, kad labai patiko tavasis blogas! Įdomūs, puikiai aprašyti patiekalai! Būtinai pasinaudosiu, nes mėgstu tokius neįprastus patiekalus:)
Šiaip tai tikrai saldu, bet man nebuvo per daug. Labai tinka tas saldumas.
Jei norisi ne taip saldžiai – galima nesaldintą kondensuotą pieną naudoti ir pagal skonį įsiberti cukraus pudros.
Tiesa, dėl mikrobangės – juk nebūtinai joje kepti. Svarbiausia, kad tas skystis viduje gerai įkaistų…
KaVeikti, ačiū, labai malonu :)
(P.S. jau pakeičiau nustatymus :) Kad paskui šio blogo šeimininkė nesupyktų, tai jau galima komentuoti ir pas mane…)
[…] – rezultatai tikrai gražūs. Žiūrint į juos galima ir užkąsti ko nors egzotiško, pavyzdžiui papajų su kokoso pienu. Tokiu atveju trūktų dar ir muzikos, čia galiu pasiūlyti pasiklausyti Yann Tiersen (Amelijos […]
[…] Jeigu būčiau sultonas… apsieičiau su viena žmona, bet ji turėtų man gaminti karštą papają kokosų patale (nepamirškim – čia pasaka). […]
shiny, daug vitaminų žūsta nuo perkaitimo, todėl nėra skirtumo ar juos kaitinsi mikrobange, dujine orkaite ar malku krosnimi. Čia turbūt adaptuota tūlam vartotojui, nes sultonui tai vargu ar mikrobangėj gamins :)
na, nežinau, bent man tai betkokias daržoves kai pašildau mikrobangėj, jos tampa beskonės, visai ne kaip verdant (: gal tik įsivaizduoju
Tai, kad one way or another iš deserto ir nedera tikėtis vitaminų :)
Oi, aš tiek skaičiau šį receptą, kad sapnavau. Sapnavau, kad valgau ir labai skanu. Tai jau tikriausiai yra ŽENKLAS, kad turiu tai pabandyti pagaminti.
o tai ne graziau butu, jeigu patiekciau pacioj papajoj, neisskobusi minkstimo? ar negalima?
[…] Kepta papaja su kokoso pienu – Indrė […]