Nesu tikra, ar norėdama atgaivinti mano blogą, kaip kad pati sakosi, ar norėdama pademonstruoti, jog jau irgi moka gaminti, kaip kad aš nepraleidžiu progos pasišaipyti, brangioji liepė man pagaliau publikuoti, kuo čia mane maitina. Nesusigaudantiems – sėdžiu savaitę Nyderlanduose draugei ant galvos.
Tai vat vakar kepė Gadus morhua (lot.) aka menkė. Su kaparėliais ir vyšniniais pomidorais. Tiktų ten turbūt ir bet kokia balta žuvis – plekšnė, lydeka, kt..
Tai labai viskas paprasta. Biškytis alyvuogių aliejaus ant indo dugno. Tik patepti. Kloji žuvį, apibarstai druska , užmali pipirų. Sumeti pusiau supjaustytus vyšninius pomidoriukus, kaparėlius. Apšlakstai dar trupučiu alyvuogių aliejaus.
15-ai minučių į įkaitintą orkaitę. Kokie 200° C bus gerai. Kepimo metu inde išbėgę žuvies ir pomidorų sultys keliauja irgi į lėkštę, kaip padažas.
Greita, paprasta, pakankamai sveika. Dalyvaujantys ingredientai gana neblogai išlaiko savo atskirus skonius, dera tarpusavyje.
nesupratau dviejų dalykų:
įžangos
kas tie kaparėliai?
Kaparėliai Wikipedijoje (en.)
Pilna jų ir Lietuvos parduotuvėse. Ieškoti reikia prie koncervuotų daržovių. Naudojami prie žuvies, mėsos. Man labai patinka ant sumuštinių su lašiša, vietoje citrinos. Nes jie tokio rūgštoko, sūroko skonio.
A kas su įžanga? Atostogauju pas draugę. Valgyti gamina ji. Vakar išdėstė, kad jai labai gaila, kad taip apleidau savo blogą, ir siūlėsi pagelbėti su temomis. Nors iš mudviejų labiau gaminanti visuomet buvau aš.
na štai, viskas jau ir aišku :)
ačiū :)
žinosiu kada vakariene kokia save palepinti. nes vieną receptą su žuvim iš čia jau ir mintinai išmokau. ne kartą gaminau jau :)
Viskas ok, tik matyt Nyderlanduose :) žuvis yra su skoniu, ką pas mus įsigyti yra pakankamai sudėtinga, visos šaldytos-atšildytos-šaldytos-tt arba kaip nors konservuotos
Ai, Šilai, hiperbolizuoji. Žuvies užšaldymas automatiškai nereiškia jos virtimo popieriumi.
Gali būti, bet kiek teko ragauti žuvį kur nors toliau nuo Lietuvos ji tikrai turėjo Skonį, o ne dumblo sumaišyto su šalto rūkymo lašiniais ir tai ką įdedi gamindamas jausmą
Nežinau, gal ir ne į temą, bet apie žuvį. Ar tik man skorpionžuvės (pangasijos) skonis toks truputį į dumblą ir dar kažką neša? Todėl kažkaip atsisakiau šios žuvies, nes jos paragavus mane suvimdo…
@Dot: va va ir aš apie tą patį, kažkas tarp kiaušinio baltymo ir jūros vandens…
Man dar kažkaip į karpį panašu, bet deja jokių kitų žuvų pakaitalų vartoti nenoriu.
Pangasija ir tilapija vymt… slykstynes… bviaaa kaip ir karpis… dublo skonio irf riebios….
tai ka tu silai siulai, jei nera geresne zuvies, jos is viso nevalgyti? man atrodo tik tie, kurie patys zvejoja arba kokiose egzotinese salyse gyvena valgo sviezia zuvi, visi kiti valgo saldyta, rukyta, dziovinta ir t.t. Normali ta menke, ir visos kitos zuvys normalios, reikia moketi pagaminti ie tiek… nes nutreskus ant keptuves, nereikia tiketis, kad gausis kazkas ypatingo… Receptas, man atrodo visai nieko, tik butu dar geriau kaparelius patrinti su pomidais, ir ivaryti kiek cesnako, ir pora anciuviu aliejuje… Is viso super!!!
O jau galvojau, kad tik man tos pangasijos ir tilapijos dumblais atsiduoda… tpfuuu… palengvėjo. Dabar mieliausiai valgau tik brangiausiojo sužvejotas žuvikes:)
Baikit bambet, beveik visose didesnese parduotuvese imanoma nusipirkti neuzsaldytos menkes, jei pasiseka ir starkio, skumbres. Jos su skoniu ir ne dumblo! Netgi paprastu upetakiu, kurie pigesni nei vaivorykstiniai, o skonis niekuom neprastesnis :)
Nu f*ck net pabambėt nebegalima…
o neužšaldyta tai čia kokia? gyva, neseniai mirusi, seniai mirusi, bet atrodo kad gyva, druska gerai konservuoja?
Koks tikslas bambeti, vien del bambejimo….
Gaby, tau pasiseke, kad tavo vyras zvejoja!
Mano vyras nezvejoja, as irgi ne, ir man zuvis ir parduotuves irgi puikiai sueina… Supermarketuose LT, gi yra gyvu zuvu plaukioja, visos kitos manau yra saldytos ir atsildytos, kas beje blogiau yra, nei vien tik saldyta. Siaip saldyti produktai nera blogesni uz sviezius.
to Silas ! Neuzsaldyta – tai reiskia kokiu tai budu nuzudyta ir nepaversta i ledo gabala, isskrosta arba ne, su galva arba be jos. Taip pat tai galetu dar ir buti gyva, akvariume plaukiojanti, bet cia jau saltesniu nervu kulinarams. Ar dabar aiskiau? :)))