17 responses to “Kepti grybai”

  1. Audrius

    Nu pz* :D Pamenu šitą blogą užsiprenumeravau dėl gerų receptų, bet dabar su visa derama pagarba gerb. Autore turiu jums pasakyti, jog jūsų paskutiniai receptai sux. Dar betrūksta tik batono-sviesto-cukraus recepto. Nežinau kas atsitiko jūsų gyvenime, susiradot vyrą, kuris daro jums valgyt, parsisiuntėt kinę ar prie namų atsidarė geras restoranėlis bet sumažėjo ir kokybė ir pačių receptų kiekis.

  2. Monika

    Ir aš gavau panašaus gėrio stiklainiuką, tai ryt bandysiu kažką kurti, gal pavyks įdaryti bulves/pomidorus/paprikas arba grybus panaudoti ką tik nurautų daržovių troškiniui. Jei bus skanu – būtinai pasigirsiu :)

  3. Dovilė

    to Monika:
    Skamba skaniai :) O jei pasivarginsi fotografuoti, tai girtis bus lengviau ir smagiau ;)
    Aš rytojui nusimačiusi grybų kotletus. Senokai norimas išbandyti dalykas.

  4. Namų Darkytoja

    Visur tie grybai bloguose… Tikras ruduo.
    O aš, kaip kokia nelietuvė – rinkti baisiai mėgstu, nuvalyti galiu, kvepia man jie, ir gražūs visai, bet burnon paimti nuo vaikystės neišeina – iškart sukyla viskas… O jei dar pamatau, kaip žmonės žalius pievagrybius salotose valgo… ;)
    Atmetimo reakcija kokia tai, nors va kai žiūriu į nuotrauką, rodos jaučiu tą fainą kvapą kepamų grybų :) Ačiū ir norėjau pasakyt už tokį malonų įspūdį, o prirašiau kaip už tėvynę ;D

  5. lashiuke

    Grybai grybai… vakar lyg tyčia rudmėsių radau… tai kotus bendran katilan, o galvas cielas nepjaustytas į išplaktą kiaušinį, po to pavoliojau miltuose ir į keptuvę. Tai pasaka buvo su bulvytėmis. ;) Kambariokė italė juokdamasi paskui liepė varyt vėl eit man pririnkt tų rudmėsių. :D Dabar laukiu iš mamos receptuko apie tai, kaip reik rauginti pūkenes. :)

  6. Dovilė

    Rudmėsės? Kur??
    Nuo vaikystės nevalgiau, o atsimenu kaip svajonių grybus :)

  7. Indre

    geras PATARIMAS valant grybus. i vandeni kur dedami nuvalyti grybai iberkite negailedami druskos (vanduo turi buti aiskiai surus) – afigienai gerai isvalo visa smeli, zemes ir pan. nereikes paskui 100 kartu perplaudineti, ypac jei kalba eis apie zaliuokes ar pan reikala gyvenanti tarp zemiu-smelio.

    Tik vienas momentas- jei grybai poreti (visi baravykiniai, lepsiniai reikalai) tada juos verdant druskos jau nebereikia deti.

  8. Monika

    Mano grybinis šedevras neprivertė aikčioti iš nuostabos ir kitaip išreikšti ypatingo nuostabumo skonį, bet visgi pasipasakosiu.

    Į kepimo indą sluoksniavau griežinėliais pjaustytas virtas bulves, morkas, kiaušinius, nevirtus pomidorus (nes viso šito gėrio buvau parsivežusi iš kaimelio ir jau labai reikėjo sunaudoti), po to dar bulves ir ant viršaus užpyliau su svogūnais ir virtų morkų gabaliukais (nes per daug buvau išvirusi:) grietinėj pakeptus grybus. Ant viršaus dar bulvių, truputį prieskonių ir vandens.

    Visokių kvapų ir skonių reikėtų priberti ant kiekvieno sluoksnio ir dar reikėtų užpilti ko nors (pvz. grietinės ar grietinėlės), kad gautųsi skanus padažas.

  9. Orinta

    Grybus mėgstu rinkt, bet niekada itin nemėgau jų valgyti…gal išskyrus voveraites :) Kadangi praėjusį savaitgalį voveraičių neradau, o kokius gerus 6 baravykus…”atknisau” nelietuvišką receptą su lakštiniais. Keptuvėje su porą šaukštų alyvų aliejaus ir šaukštu sviesto apkepinau pora skiltelių česnako ir saujelę rozmarinų (švieži geriau). Po to sumečiau stambiai pjaustytus baravykus (tik!) truputį druskos, pipirų ir troškinau kokia 20-25 min. recepte nebuvo, bet įpyliau šlakelį grietinėlės pabaigoj ir suverčiau išvirusius lakštinius. Dieviškas skonis!

  10. breathe

    begalo skaniai atrodo, reiks ir man prisiminti grybus virtuvėje :)

  11. vdffd

    “Pragaro virtuvėje pateikiami netradiciniai, įdomūs, keisti, egzotiški patiekalų receptai su nuotraukomis.”

  12. Dovilė

    Yep, čia vat egzotiški kepti kazlėkai. Randami tik išskirtiniuose Aukštaitijos brūzgynuose.

  13. Deimante

    Sveiki ;) receptukas tikrai neblogas,reikes pabandyti,mat mano vyras dievina grybus su bulvemis,bet mes darome siektiek kitaip.. pirmiausia pakepu bulves keptuveje su svogunais,tada dedu grybus siektiek patroskinu viska kartu,dedu grietines kelis saukstus ir miltu sauksta ir viska sumaisau.. jei buna per tirsta ipilu pienuko siektiek.. receptukas super! ;)

  14. dot

    Aš truputį pavėluotai bet…

    Audrius,
    Įdomu ar tu nors ir tą sviestą su batonu pagamintum.

  15. lala

    grybai visuomet didelis geris, ir rinkt ir valgyt (valyti gal ir nelabai, bet ka padarysi, be sios vidurines grandies visas procesas taptu nimanomas :) )
    beja, as si bloga myliu uz nuosirduma ir miela “namine” siluma, o ne uz egzotiskus receptus
    sekmes Dovile! ir toliau taip laikyt :)

  16. minedas

    gardzai atrodo

  17. Diana

    nesuprantu kam jums tiek kvaili komentarai ”o taip atrodo skaniai ” butinai darysiu” negi nesuprantat, kad jie beprasmiai jūs pagaminkit ir tada komentuokit ir žmonėms padėsit ir neatrodysit kvailai nėra ką veikti jus gal dar viss dienos planus išdėstykit niekam neįdomu ar jūs juos darysit svarbiausia rezultatas… bent vienas žmogus čia gali pasakyt ar skaniai gavosi..

Leave a Reply