Man visuomet šiek tiek magiškai atrodė degantys gėrimai. Iki šiol nežinau, ar tokio laiku neišgėrus, jis sudega sausai. Lygiai kaip nežinau, ar perkepus ledus, iš jų liktų tik karameliniai pieno milteliai. Neklauskite kas, kaip ir kodėl – dar nebandžiau. Bet atrodo neblogai. Dalyvauja geriausio deserto recepto konkurse ir pretenduoja tapti desertų karaliumi bei laimėti 100 Lt vertės ManoKnyga.lt dovanų kuponą. Receptą atsiuntė Asta.
Reikia:
- Biskvito
- Skardinės persikų puselių
- Ledų (šiuo atveju tai buvo pusė “Karališkų”)
- 2 kiaušinių baltymų
- Cukraus
Eiga:
Paimkite dviejų kiaušinių baltymus ir išplakite juos iki putų su maždaug puse stiklinės cukraus.
Tada ant biskvito uždėkite ledus (iš pradžių uždėjau visą gabalą, po to pasirodė, kad per daug ir perpjoviau per pusę).
Apdėti ledus persikų puselėmis, stengtis, kad kuo geriau apsidėliotų.
Viską aptepkite pačioj pradžioj išplaktais baltymais.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 5 minutėms. Kol paruduos baltymas.
O po to išimti ir skaniai suvalgyti. Skanaus!
Jou karališki ledai ir taip baisingai skanūs, o tokiam pavidale… Na aš labai mėgstu morengą, ir jei ledai jame nebus per daug ištirpę, turėtų gautis neabejotinai skanus patiekalas. Bet anyway keistokokas vien dėl tokios antitezės, kaip keptas karštyje šaltis:)
O aš buvau viena iš padėjusių gaminti ir ragavusių. prisipažinsiu, prieš gaminant skepticizmo ir pas mane buvo. Bet buvo tikrai skanu. :)
Hm.. persikai istirpusiu leu pliurzej.. ir vaizdas nelabai estetiskas.. sveciam tokio juk nepateiksi.
turejo buti “ledu” :)
o kas tiktų vietoj persikų? anųjų pakęst negaliu, norėtųs ko nors kito…
Manau, galima daryti ir su kitokiais konservuotais vaisiais, pavyzdžiui kriaušėmis.
Persikai padeda išlaikyti šaltį viduje ir nepatekti karščiui. Manau, kad tinka ir kiti vaisiai. Čia jau pagal skonį.
Kai pirmą kartą išgirdau tokį receptą, pirma mintis buvo “Nesąmonė”, bet šiaip tikrai neblogas dalykas. Gal būt galima daryti ne vieną didelį, o daug mažiukų, taip iš karto paruošta porcija svečiams ir reprezentatyviai atrodanti bus
Pavadinimas skamba gerai, bet paskutinėj foto tai nekaip atrodo..
Lėkštė kaip mano! :)
Alej tikrai pliurzė gavosi :) bet jei ledai būtų Labai Labai gerai sušalę, gal ir geresnis variantas, tik supjaustyt vistiek sunku. Bet skanu :)
Čia pagal viską turėjo būti desertas “Baked Alaska” tik šitas kažkaip durnai paruoštas. Šeip viskas daroma taip pat tik morengas ant ledų atsiranda konditerinio švirkšto pagalba, kad būtų gražiau. Vėliau šis kūrinys nededamas į orkaitę, o morengas iškepamas virtuvinio liepsnosvaidžio pagalba arba apipilamas degančiu spiritu, kad viduje esantys ledai neištirptų. Kam įdomu paGooglinkit kaip jis teisingai ruošiamas.